• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Kilometrelerce kovaladılar

Kilometrelerce kovaladılar
.

Düzce’de geçtiğimiz gün kapalı otoparktan lüks araç hırsızlığı meydana geldi. Aracın Çilimli ilçesinde görüldüğü ihbarını alan ekipler aracın peşine takıldı. Yaklaşık 140 kilometre kovalanan araç, katı atık tesislerinde yakalandı. Şahıs kaçarken, termal kameralı drone ile bölge arandı. Şahsın aranmasına devam ediliyor.

  Olay 15 Mayıs Cumartesi günü saat 02.00 sıralarında Rasim Bedir Paşa bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Barış Ürün’e ait 81 BR 799 plakalı BMW marka otomobil, kapalı otoparktan hırsız yada hırsızlar tarafından çalındı. Otomobilinin yerinde olmadığını fark eden Ürün, durumu Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

İl genelinde polis ve jandarma ekiplerine haber verilirken, Barış Ürün ve kısıtlamadan muaf arkadaşları da şehirde arama çalışmaları yaptı. Çilimli bölgesinde aracında görüldüğü ihbarını alan polis ekipleri, aracın peşine takıldı. D-100 Karayolu üzerinde tüm kavşaklarda önlemler alınırken, şehrin ara sokaklarında da önlemler alındı. Çalınan aracın son görüldüğü noktaya kadar sürekli takipte olan ekipler D-100 Karayolu İhsaniye mevkiinden aracın Düzce’ye doğru geldiği ihbarını alınca tüm ekipler bölgelerde konuşlandırıldı.

Trafik polisi ekipleri Aziziye, Uzunmustafa, Akınlar, Karahacı Musa, Arapçiftliği, Çamköy, Konuralp, Çakırlar, Tokuşlar Mahalleleri’nden süratla kaçan sürücünün peşine takıldı. İki defa havaya ateş edilmesine rağmen çalıntı aracı süren Fikret M. Durmayarak köy yollarına girmeye başladı.

  Trafik polisleri son ana kadar takip etti

  Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri mahalle sınırlarından köy yollarına girmeye başlayan aracı takip etmeye devam etti. Düzce’nin Yığılca ilçesine doğru seyir halinde olan otomobil sıkıştırmalar ve havaya açılan ateşler sonrasında Fikret M. İdaresindeki otomobil Hecinler Köyü mevkiinde bulunan Katı Atık tesislerine girdi. Tesislerde otomobili balçığa saplayıp kaçamayacağını anlayan sürücü aracı bırakarak yaya olarak kaçmaya başladı. Peşine takılan polisler gecenin karanlığı ve arazi şartlarının elverişsiz olması nedeni ile şahsı gözlerden kaçırdı.

  Termal kameralı drone ile alan tarandı

  Şahsın ormanlık alan içerisinde saklanabilme ihtimaline yönelik Düzce İl Emniyet Müdürlüğü İnsansız Hava Büro Amirliği ekipleri de bölgede drone kaldırarak, termal kameralar ile dakikalarca şahsı aradı. Ormanlık aranın tamamında yapılan aramalarda herhangi bir sonuç elde edilemezken, termal kameralar ile tüm bölge tarandı.

  Yol geçen araçlar denetlendi

  Şahsın Yığılca-Düzce yoluna kadar inmiş olabileceği ve buradan geçen herhangi bir araç ile bölgeden ayrılabileceği düşünülerek, bölgede yol kontrol uygulaması da yapıldı. Araçlar tek tek denetlenirken, araç içinde sürücü ve yolcu olarak bulunan herkes denetime tabi tutuldu. Fakat yapılan tüm aramalara rağmen şahıs yakalanamazken, geniş çaplı arama çalışmaları devam ediyor.   

  “24 saat geçmeden araç bulundu mutluyuz”

  Aracının kapalı otoparktan çalındığını ve 24 saat geçmeden bulunduğu için mutlu olduğunu dile getiren otomobilin sahibi Barış Ürün, “ Ofiste çalışıyordum. Saat 02.00 gibi eve gitmek için kapalı otoparka gittim. 2 tane aracım ve 1 motorum var. İndiğimde 1 aracımın kapılarının açılmış olduğunu motorumun yerinde olduğunu ve bu aracımın üstü brandalı bir şekilde duruyordu. Brandayı atarak, yandaki aracımdan anahtarını alıp bu aracımı çalmışlar. 24 saattir bir kovalamacanın içerisindeyiz. Kendi arkadaşlarımızla Düzce ilinde baya paylaşım yaptırdık. Görenler sağolsunlar haber verdiler. Aracımıza kavuştuk mutluyuz. Ne durumda bilmiyoruz durum bundan ibaret” ifadelerinde bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim