• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

KİM BU GÜZEL KIZ; ANNESİ, BABASI VE KARDEŞİ HEPSİ ÜNLÜ HERGÜN EKRANLARDA

KİM BU GÜZEL KIZ; ANNESİ, BABASI VE KARDEŞİ HEPSİ ÜNLÜ HERGÜN EKRANLARDA
.

Ferhan Şensoy Kimdir? Müjgan Ferhan Şensoy, Şensoy ailesinin büyük kızıdır. Ferhan Şensoy ve Derya Baykal’ın büyük kızları olarak 1989 yılında dünyaya gelen Müjgan Ferhan Şensoy’un eğitim durumu Lisans seviyesindedir ve 2011 Yılında New York, Tisch School of Arts’ten mezun oldu.

Müjgan ismini babaannesinden almıştır. Doksanlı yıllarda ailecek çektikleri reklamlarda ve 2002 yılında yine ailecek oynadıkları sahibinden satılık birinci el orta oyunu adlı gösteride yer almıştır.

İki sezon babası cile birlikte ‘Masal Müfettişi’ adlı tiyatro oyununda yer alan Müjgan Ferhan Şensoy, “Birebir tiyatro okumadım ama benim okulum ailemdi!” diyor.

Derya Baykal’ın büyük kızı Ferhan Şensoy . Derya Baykal kimdir, Derya Baykal, 21 Ekim 1957 tarihinde Giresun‘da doğmuştur. Oya İnci (d.1944) adında tiyatro sanatçısı ablası vardır.Ankara’da Konservatuvarda öğrenciyken TRT Ankara Radyosu’nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yaptı.

1975 yılında Ankara Radyo Televizyon’undaki eğitimini tamamladı, ardından Ankara Devlet Tiyatrosu’na girdi. “Küçük Esma Sultan” oyunuyla Devlet Tiyatrosu’nda profesyonel oldu. Ankara Devlet Tiyatrosu’nda 9 yıl çalıştı.

1981 yılında Spiker Orhan Ertanhan ile ikinci evliliğini yapınca, devlet tiyatrosundan ayrılarak özel tiyatrolarda çalışmaya başladı.1981 yılında Adana Devlet Tiyatrosunda oynadığı RITA adlı oyundaki RITA rolüyle “Sanat Kurumu Yılın Sanatçı” ödülünü aldı. 1994 yılında Ferhan Şensoy‘un yazdığı tek kişilik “Şu Gogol Delisi” adlı oyundaki rolü ile Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Televizyonda, Adile Naşit‘ten sonra ‘Masalcı Abla‘ olarak çalıştı. TV sunuculuğu, dublaj yaptı. Birçok TV dizisinde yer aldı. Bu çalışmalarından ötürü, yılın seslendirme sanatçısı, yılın sunucusu, yılın en iyi dublaj sanatçısı olarak değişik ödüller aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim