• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

KOCASINI DENEMEK İÇİN YAPTIĞI O YÖNTEM YUH ARTIK DEDİRTTİ

KOCASINI DENEMEK İÇİN YAPTIĞI O YÖNTEM YUH ARTIK DEDİRTTİ
.

Kocasını denemek isteyen kadına sonunda öyle bir şey oldu ki duyanlar hayrete düştü.

Aldatma haberlerini her zaman sıklıkla duyuyoruz fakat olay çok başka.

Amerika’da yaşayan bir kadın eşinden şüphelenmese de etrafında oldukça artan aldatma haberleri sonunda bir plan yapmaya karar verir.

Kadın eve bir mektup bırakarak kocasını denemek ister. Kocasından emin olan kadın mektubu yatağın üzerine bırakıp yatağın altına saklanır. O gün eve erken dönen erkek, eşinin bıraktığı mektubu okumaya başlar.

Eşinin okuduğu mektup karşısında şoke olan adam hemen telefonla bir numara çevirir. Kadın sessizlik içinde beklerken kendisini aradığını düşünür fakat yanılmıştır. Çünkü adam çok mutlu bir şekilde eşinin onu bıraktığını anlatır. Yatağın altında saklanan kadın bu duruma şaşırır ve ne yapacağı bilemez.

Fakat adamın bir planı daha vardı. Aynı şekilde yatağın üzerine bir mektup bırakan adam odadan ayrılır. Mektubu okumaya başlayan kadın bir kez daha şaşırır. Çünkü eşi mektuba şu ifadeleri yazar:

Ben markete gidiyorum, sen de yatağın altından çık lütfen. Bir daha ki sefere ayakların gözükmeden saklan. Ne yapacağını şaşıran kadın bir kez daha eşine güvenmemekle hata yaptığını anlar ve gözyaşları içinde mektubu bırakır.

Şunu unutmayınız ki, sağlam bir aile, şu dört ayak üzerinde kurulan kutsal bir müessesedir. Bunlar: Sevgi, Güven, Fedakarlık, Hoşgörüdür.

Bunlardan bir tanesinin sarsılması, aile sarsıntısına yol açar. Bunun için birbirinizi Allah rızası için (O’nun rızasını kazanma ümidi ile) seviniz, birbirinize güveniniz.Birbirinizin kusurunu araştırmayınız. Sonra aranızdaki sevgi ve saygıyı sarsarsınız. Resulullah “Koca zevcesini su-i zanna mevzu ederek ona baskı yapmasın, hanımını gizli teftiş etmesin” buyuruyor.Sırlarınızı başkalarına açmayın. İkiniz arasında kalması gereken sırlarınız olacaktır. Onları başkalarına açarak birbirinizi güç ve gülünç duruma düşürmeyiniz. Unutmayınız ki sırlar sizde kaldığı sürece siz onlara hakimsiniz, başkalarına da söylenince artık siz sırrınızın esiri olursunuz.Hiç bir vazife aile vazifesinden önce olamaz. Züht, takva, nafile ibadet gibi gerekçelerle bile ailede karşılıklı karı-koca görevleri ihmal edilemez. Malınızı kazanırken olduğu gibi, harcarken de ailenizi düşünmek zorundasınız. Hastalığı sırasında kendisine geçmiş olsun ziyaretine giden peygamberimize malını Allah yolunda tasadduk ettiğini söyleyen Sad. b. Ebi Vakkas’a “İyalini zengin bırakman, başkasına muhtaç bırakmandan daha hayırlıdır” buyurmuşlardır.Bazı özel programlarla birbirinizin gönlünü hoşnut ediniz. Başkalarının dikkatini çekmemek ve aile mahremiyetine gölge düşürmemek için, şakalaşınız, eğlenceler tertip ediniz.Birbirinizi ruhen desteklemek üzere birbirinizden hoşnut olduğunuzu yakın akrabalarınıza, anne-babanıza anlatınız.

Bu aranızdaki güven ve sevgiyi artırır. Fakat birbirinizin özelliğini başkalarına anlatmayınız. Yani bir kadın kocasının özelliğini başka kadınlara, bir erkek de karısının özelliğini başka erkeklere anlatmaya kalkışmasın. Bunda herhangi bir fayda da yoktur değerli dinleyiciler.Evinize geldiğinizde birbirinizi tatlı dil, güler yüzle karşılayınız. Bu davranış sizin kendi sıkıntılarınızı da giderir. Geç vakitlere kadar dışarıda kalmayınız. Şüphelere meydan vermeyiniz.

e1-005.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim