• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Korona Aşısı İçin Mutlaka Randevu Alınması Gerekiyor

Korona Aşısı İçin Mutlaka Randevu Alınması Gerekiyor
,

Ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de Covid-19 aşılanmaları sağlık çalışanlarına başladı. Peki vatandaşlar korona virüs aşısı için neler yapmalı? Aşı olacak kişilere sıralama nasıl gelecek? Aşı olacak kişilerin sağlık kuruluşlarına gitmeden aşı olup olmayacaklarını öğrenmeleri için 2023’e SMS atılabileceğini açıkladı.

  Korona virüs salgını sürecinde aşılama çalışması ülke genelinde olduğu gibi Düzce’de de başladı. Düzce’de ilk etapta 5 bin sağlık çalışanına aşı uygulaması yapılacak. Diğer süreçlerinde başlaması ile birlikte yaklaşık 350 bin kişiye aşı çalışması yapılacak.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde aşılama uygulamasında aşılanmalar yapılırken, Aile Hekimi Levent Alkan, süreç hakkında bilgilendirmeler de bulundu. Vatandaşların sağlık kurumlarına giderek ‘Ben aşı olabilir miyim?’ sorularını sormaları yerine MHRS’den, E-Nabız’dan veya 2023’e SMS atarak aşı olup olmayacaklarını öğrenebileceklerini belirtti.

Alkan, “ Aile Hekimi Levent Alkan: “ Öncelikle Aile Sağlığı Merkezleri Hastaneler Özel Hastaneler dahil olmak üzere hemen hemen tüm sağlık kurumlarında aşılama yapılabilecek. Aşılama işlemimiz basamaklı olarak yapılacak. Birinci öncelikli sağlık personelleri aşılaması yapılacak. Daha sonra 65 yaş grubuna geçilecek. Sağlık personeli aşılaması bitmeden 65 yaş grubu aşılanmayacak” ifadelerini kullandı.

  2023’e SMS atıp vatandaşlar aşı olabileceklerini öğrenecek

  Vatandaşların randevu almadan aşılamasının yapılmayacağını belirten Aile Hekimi Dr. Alkan: “ Aşılama için mutlaka randevu alınması gerekli. Randevu sistemimiz MHRS dediğimiz Merkez Hastane Randevu Sistemi üzerinden yapılıyor randevular. Yalnız hastalarımızın randevu alabilmeleri için. Öncelikle 2023 dediğimiz numaradan SMS atarak kendilerinin aşı olup olamayacaklarını aşının o an için kendilerinin basamaklandırmada olup olmadıklarını gösterir bilgileri öğrenmeleri gerekiyor. Hasta öncelikle 2023’e Türkçe karakterler ile ASI yazıp bir boşluk bırakıp TC kimlik numarası sonra bir boşluk daha bırakıp kimlik seri numarasının son 4 hanesini gönderdikleri zaman sistem kendilerine o an için otomatik olarak aşı olup olmayacakları konusunda bilgilendirme yapacak ve dönüşünü sağlayacak. Eğer vatandaşın aşı olma durumu uygunsa da kişiler MHRS üzerinden mhrs.gov.tr yada e-nabız üzerinden yada 182’yi arayarak Aile sağlığı merkezlerine Özel hastanelere yada diğer kamu hastanelerine aşı yaptırmak üzere randevu alabilecekler” şeklinde konuştu.

  “Ben aşı olacak mıyım? Diyerek kurumlara gidilmemeli”

  Aşılama uygulamasının ilerleyen süreçte tüm vatandaşlara uygulanmaya başlanacağını vurgulayan Dr. Alkan: “ Burada güzel bir çalışmanın başlangıcındayız. Umarım bu hastalık illetinden kısa bir süre içerisinde Düzce’de yaşayan ülkemizde yaşayan insanlarımızı kurtarmak istiyoruz. Yalnız bu süreç içerisinde aşılama yaparken de kimsenin hasta olmasını istemiyoruz. Dolayısı ile sağlık kurumlarımıza insanlar mutlaka ve mutlaka randevu olmaksızın müracaat etmesinler. Özellikle “ben aşı olacakmıyım?” Sorusunu kurumlara gelerek sormayalım. Mümkünse bunu SMS sistemi üzerinden 2023 yada E-nabıza girerek öğrenebiliriz” dedi.

  “Pandemiden başarı ile çıkmak istiyorsan en büyük anahtar aşılama”

  Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise Korona virüs salgını sürecinden başarı ile çıkılması için en önemli çalışmanın aşılama olduğunu hatırlatarak: “Bugün itibari ile sağlık çalışanlarımızı aşılamaya başladık. Önümüzdeki günlerde 65 yaş üstü olsun. Diğer kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız olsun. Hepsini sırayla inşallah aşılamalarını yapacağız. Bu süreçte pandemiden başarı ile çıkabilmemizin en büyük anahtarlarından biri aşılama. Bunun bilincinde olarak önümüzdeki süreçte tüm vatandaşlarımızı aşılamaya bekliyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 24 Yıllık Sorun Çözüldü Temel Atıldı16 Mart 2024 Cumartesi 09:54
  • Başkan Adayı Sübekçi, sağlık çalışanlarını unutmadı14 Mart 2024 Perşembe 17:48
  • İç sularda av yasağı başlıyor14 Mart 2024 Perşembe 10:15
  • TSO’dan polislere araç desteği13 Mart 2024 Çarşamba 12:00
  • Yasak yerlere asılan afişler kaldırılacak13 Mart 2024 Çarşamba 11:54
  • Orman yangına karşı tatbikat13 Mart 2024 Çarşamba 11:27
  • Başkan Özlü’den Yılmaz’a geçmiş olsun13 Mart 2024 Çarşamba 10:20
  • Vali Aslan, iftarını öğrencilerle birlikte açtı13 Mart 2024 Çarşamba 10:10
  • Bölgesel ve sektörel teşvik talep ediyoruz11 Mart 2024 Pazartesi 12:16
  • Erken teşhis hayat kurtarır11 Mart 2024 Pazartesi 11:19
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim