• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Koynunda Beslediği Yılan Tarafından Isırıldı!

Koynunda Beslediği Yılan Tarafından Isırıldı!
Her gece pitonla birlikte uyuyan kadın bir gece piton tarafından saldırıya uğradı.

Evde yaşayan sevimli dostlarımız ailemizin bir parçası gibi görürüz. Bazı hayvanların evde bulunması normalken bazılarının ise oldukça anormal. Tıpkı yılan beslemek gibi. Evde yılan besleyenlerin sayısı aslında az değil. Peki ya beslediğiniz yılanla hele piton ise birlikte uyumak.

1-081.jpg

Kediniz veya köpeğiniz varsa bazı geceler beraber uyuduğunuz olmuştur. Ancak bazı ‘evcil’ hayvanlar var ki aslında evlere bile sokulmaması gerekiyor. Kadın her gece evde beslediği pitonuyla uyuyordu. Şaşırılacak bir haber olmasa da daha sonra yılanla uyumanın ne kadar tehlikeli olduğunu anladı.
Her gece kadın yılanıyla beraber uyuyordu. Yılanı kadına sarılırcasına hareketler yapıyor ve vücudunu çevreliyordu. Piton birden yemek yemeyi kesti ve kadın endişelenmeye başladı. Yılanını veterinere götürdü. Veteriner, kadınla pitonun her gece beraber uyuduğunu duyunca şok oldu.
Veteriner, kadın ve pitonun her gece beraber uyuduğunu duyunca çok endişelendi. Kadına, ona sarılırcasına hareketler yapıp yapmadığını sorunca kadından ‘evet’ cevabını aldı. Veteriner daha sonra yılanın aslında kendisine sarılmaya çalışmadığını açıkladı.

2-081.jpg

Yılan kadının vücudunu her çevrelediğinde bir sonraki avını nasıl sindireceğini hesap ediyormuş. Pitonun yemek yemeyi bırakmasının nedeni de buymuş çünkü büyük bir yemek için midesini boş bırakıyormuş. Piton aslında yavaş yavaş kadını yemeye hazırlanıyormuş.
Yılanlar ve Yılan Türleri
Yılanlar, salgıladığı zehir yüzünden yeryüzünün en tehlikeli canlılarından biridir. Omurgalı sürüngen olan yılanlar, çok hızlı hareket etmesiyle bilinmektedir. Soyu tükenen birçok yılan olmasına rağmen, 3000 üzerinde farklı türleri bulunuyor.
Bunlardan yaklaşık olarak 2700 tanesi zehirli yılan, diğerleri ise zehirli değildir. Zehirli yılanlar gözlerinin arkasında bulunan tükürük bezleri sayesinde zehir salgılar. Bunların ağızlarında fazladan iki diş olduğundan, bu dişler avını ısırdığı zaman zehir salgılayacaktır. Bazı yılan türleri salgıladığı zehir 44 insanı öldürebilecek güçtedir. Zehirli olmayan yılan türleri avlarını boğarak öldürür.
Bu yılan türleri yakaladığı ava tonlarca güç uygular. Bu şekilde boğularak öldükten sonra yakaladığı avı yiyecektir. Yılanların suda ve karada yaşaaybilen türleri bulunuyor. Bir yılan çok iyi şartlarda bakılırsa, 30 yıl kadar yaşayabilir. Washinton'da bir hayvanat bahçesinde yaşayan anakondanın yaşadığı biliniyor.

3-059.jpg

Göz kapaklarının olmadığı, gözlerinin kuvvetli görmemesinden 3 metre ilerisini göremez. Çevresinde bir canlıyı, ortaya salgıladığı ısısı sayesinde fark edecektir. Diğer canlılar gibi burunlarından koku almaz, dillerini kullanırlar. Uzun bir dili varken, dilinin ucu çatallıdır. Zehirli olan yılanlar avını ısırıp zehir verdikten sonra avının izini dilleri sayesinde aldıkları kokuyla takip ederek avını yerler. Bütün yılanların iki akciğeri bulunur. sol akciğeri hiç gelişmediğinden kaybolmuşken sağ akciğeri gelişmiştir.
Yılanlar doğal yaşam alanlarında, diğer canlılara yem olduğu ya da insanlar tarafından derisi için öldürüldüğü için, çok uzun yıllar yaşayamıyor. Yılanlar sıcağı çok sevdiğinden, soğuk yerlerde yaşamazlar. Özellikle Antartika kıtasında hiç yılana rastlanmadığı bilinmektedir. Çiftleştikten sonra, 2 ay içerisinde yumurtlar. 5 -50 arasında yumurta yapabilir. Bütün yılanlar üremek için yumurtlar. Bazı yılanlar ana karnında yumurtasını taşır. Doğum zamanı gelince canlı olarak doğurur.
Bu durum insanların şaşırmasına neden olur. Yumurtayı dışarı atmayıp, ana karnında bekleyip zamanı gelince çatlayıp doğum gerçekleşir. Yumurtlayacak yılan yumurtalarını bırakabilmek için güvenli bir yer arar. Ağaç kavuğu ya da toprağı kazarak yumurtaları bırakır.

4-028.jpg

Bazı türler kuluçkaya yatarken, çoğu yumurtladığı yere bir daha dönmez. Bu yılanların yumurtadan çıktıkları zaman tek başına hayat mücadelesi etmelerine neden olacaktır. Yumurtadan çıkacak yılanların çok azı hayatta kalmayı başarabilir. Bu yumurtalar yenilmez. Bilinen yumurtaların aksine çok yumuşaktır. Bu yüzden yılanlar zamanı gelince kolayca yumurtadan çıkabilir. Yumurtadan çıktıkları zaman, 10-45 cm arasında değişebilir.
Bazı yılan türleri erişkin olunca 30 cm uzunluğunda olurken, bazı yılan türleri ise 15 metreyi bulabiliyor. Endonezya'nın Sumatra adasında yakalanan 15 metre uzunluğunda olan regal pitonu bir hayvanat bahçesine konuldu.
Her gün binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. 450 kilogram ağırlığında regal piton Guinness rekorlar kitabına girdi. Genellikle Endonezya ya da Filipinler'de bulunan uzun yılanlar bulunmaktadır. En uzun yılanlar genelde piton yılan cinsinin farklı türleri olsa da, en ağır yılan anakonda yılanıdır.
Yılanların normalde ses çıkarmadıkları bilinmektedir. Eğer kendilerini aşırı bir tehdit içerisinde hissettikleri zaman "tıss" diye bir ses çıkarırlar. Kendisini tehlike de sanan yılanların bazılarının hiç hareket etmeden durur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim