• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kurallara Uymayanlara Ceza Yağdı

Kurallara Uymayanlara Ceza Yağdı
.

Düzce’de korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara uymayan 4 bin 202 kişi, 260 işletme ve 103 otobüse 7 milyon 541 bin 310 TL cezai işlem uygulandı.

  İçişleri Bakanlığı, korona virüs salgını sonrasında Sağlık Bakanlığı’nın Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda bir dizi tedbirler almıştı. 65 yaş üst, kronik rahatsızlığı olanlar ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırıldı. Bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağı, bazı noktalarda ise ilçelere giriş çıkış sınırlandırılması yapıldı. Alınan tedbirler doğrultusunda bazı işletmelerde kapatılmıştı. 1 Haziran itibari ile başlayan normalleşme süreci ile bir çok yasak kalktı. Fakat İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca normalleşme süreci kapsamında alınan kararlara uymayanlara da cezai işlem uygulandı. Pandemi sürecinin başladığı tarihten itibaren yapılan uygulamalarda, işyerlerinin kapalı kalması gerekirken açanlara ve otobüslerde fazla yolcusu olan sürücülere cezai işlem uygulandı.

 Düzce’de de il genelinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Belediyelerin zabıta amirliklerinden alınan bilgilere göre, Düzce’de il genelinde 4 bin 202 kişiye 6 milyon 102 bin lira idari para cezası uygulandı. Uygulanan cezalar Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilerek cezaları onandı.

 

    260 işletme mühürlendi

  Ayrıca, Düzce il genelinde tedbirler kapsamında Korona virüs kurallarına ihlal eden, kumar oynanan ve sağlık açısından sıkıntılı olan işletmeler mühürlendi. Bu işletmelere 3 bin 150 liradan toplam 819 bin lira cezai işlem uygulandı.

  103 otobüse cezai işlem uygulandı

  Normalleşme sürecinin ardından halk otobüslerinde ruhsatta yazan yolcu sayısının yarısı kadar, ilçeler arası yolculuk yapan otobüslerin koltuk sayısı kadar ve şehirler arası yolculuk yapan araçlara yönelik yapılan uygulamalarda 103 otobüs, midibüs ve minibüse 620 bin 310 lira cezai işlem uygulandı. İl genelinde 4 bin 202 kişi, 260 işletme ve 103 otobüs, midibüs ve minibüse toplam 7 milyon 541 bin 310 lira cezai işlem uygulandı. 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim