• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Leyla olayında yeni gelişme küçük kıza bakın kim kıymış

Leyla olayında yeni gelişme küçük kıza bakın kim kıymış
Leyla olayında yeni gelişme küçük kıza bakın kim kıymış

AĞRI 'da kaçırıldıktan sonra aç bırakılarak oldu-rülen Leyla Aydemir'in ka-tili tanıdık çıktı. Leyla Aydemir cin-ayetiyle ilgili gözaltına alınan kişi baba Nihat Aydemir'in amca oglu çıktı. Mehmet Aydemir hakkında daha önce 'ka-til o' haberleri çıkınca tepki gösterip "ka-tili birlikte asalım'' demişti. İşte savcılığın açıklaması ve detaylar;

aaa.jpg

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturmadan gelen son dakika haberler Leyla Aydemir ci-nayetinin aydınlatıldığına yönelik oldu. Kaybolduktan 18 gün sonra ces-ede dereye atılmış olarak bulunan Leyla Aydemir'in ka-til zanlısı akraba çıktı. Leyla Aydemir cin-ayetiyle ilgili olarak Mehmet Aydemir tutuklanıp cezaevine gönderildi. Tutuklanma gerekçesini Ağrı Savcısı açıkladı: Kasten öl-dürme olarak duyurdu. Leyla Aydemir'in öl-dürülmesi ile ilgili Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "2015 doğumlu Leyla Aydemir'in 15 Haziran 2018 tarihinde Ağrı ili Bezirhane köyünde kaybolması ve 02 Temmuz 2018 tarihinde ölü bulunması olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 4 şüpheli, 14 Temmuz 2018 tarihinde gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan 3 şüpheli mevcut delil durumları göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 1 şüpheli ise Ağrı Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına istinaden 18 Temmuz 2018 tarihinde 'kasten öl-dürme' suçundan tutuklanmıştır. Olaya ilişkin soruşturma tüm yönleriyle hassasiyetle sürdürülmektedir." Leyla'nın babası konuştu:Kimseyi suçlamamız yersiz olur: Leyla Aydemir cin-ayetiyle ilgili bir kişinin tutuklanmasının ardından baba Nihat Aydemir, "Dosyada gizlilik kararı var. Ne olduğunu bu kişinin hangi delillerle tutuklandığını bilmiyoruz. Resmi açıklamanın yapılmasını bekliyordum. Resmi açıklama yapıldıktan sonra gereken açıklamayı ben de yapacağım. Kimseyi suçlamamız yersiz olur" dedi.

Leyla'nın dosyasına müdahil olan Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk da 1 kişinin 'kasten öl-dürme' suçundan tutuklandığını doğruladı. Mehmet Aydemir'in diğer akrabaları ise evde yapılan aramalarda fotoğraf ve dokümanlar ele geçirildiği için tutuklandığını, Leyla Aydemir cin-ayeti ile ilgisinin olmadığını ileri sürdü. Mehmet Aydemir kimdir? : Leyla'yı kasten öl-dürme suçundan tututlanan Mehmet Aydemir'in ismi küçük kız kaybolduğunda da gündeme gelmişti. Leyla'nın babası Nihat Aydemir'in amcasının oğlu olan Mehmet Aydemir, cin-ayetle itham edilmişti. Bu haberlere Leyla'nın babası da tepki göstermiş ve şöyle demişti: -"Mehmet ile ilgisi yok. Asılsız iddialarda bulunanlarla ilgili Mehmet suç duyurusunda bulunacak. Eğer öyle bir şey varsa ben, sen fark etmez, kim olsa devlet gerekeni yapar. Ama aslı olmadan paylaşmak saygısızlık. Ben de olabilirim, devlet beni götürsün, id-am etsin, ona kimse karşı gelemez. Neticeyi öğrenmeden, bir şey öğrenmeden bunu yapmak çok ayıp".

Beraber bulalım ve a-salım: Tutuklanan Mehmet Aydemir de sosyal medya hesabından şunları yazmıştı: "Sosyal medyadan benim fotoğrafımı kullanarak 'Ka-til gözaltında, adalet yerini buldu' gibi paylaşımlar yapılmış. Madem bu kadar adaleti istiyorsunuz, gelin Türkiye Cumhuriyeti olarak birlik olalım, beraber bulalım, beraber as-alım ki başka Leylalar'ın canı yanmasın. Yalan yanlış ifadelerle insanları kışkırtmanın bir anlamı yok. Can güvenliğim olmadığı için savcılığa gideceğim ve suç duyurusunda bulunacağım. O paylaşımı yapan her kimse ortay çıkıp, hesap verecekler. Çok ağır küfürler ediyorlar. Ben Leyla'nın amcası değilim. Nihat Aydemir'in amcasının oğluyum". LEYLA AYDEMİR OLAYI : Ağrı kent merkezinde yaşayan Şükran- Nihat Aydemir çiftinin 3'ü erkek, 7 çocuğundan 6'ncısı olan Leyla, Ramazan Bayramı'nın ilk günü merkeze 15 kilometre uzaklıktaki 300 nüfuslu Bezirhane köyünde kaybolmuştu.

Leyla'yı arama çalışmaları günlerce devam etmiş ve küçük kızın izine rastlanmamıştı. Leyla'nın ces-edi ancak 18 gün sonra daha önce defalarca kontrol edilen derede bulunmuştu. Küçük kızın aç bırakılarak öl-dürüldüğü ortaya çıkarken ilk otopside ci-nsel istismar bulgusuna rastlanmamıştı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Düzce’de uygulamada yakalandı06 Mart 2024 Çarşamba 12:03
  • Ramazan öncesi kafaları karıştıran görüntü04 Mart 2024 Pazartesi 13:51
  • 250 metre uzunluğunda ağa el konuldu04 Mart 2024 Pazartesi 13:49
  • 17 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası vardı01 Mart 2024 Cuma 22:07
  • Polis Ekiplerinden Uyuşturucu Operasyonu01 Mart 2024 Cuma 11:41
  • Hırsız çaldı polis yakaladı24 Şubat 2024 Cumartesi 13:47
  • Uyuşturucu satıcısı tutuklandı22 Şubat 2024 Perşembe 18:01
  • Jandarmadan yakaladı21 Şubat 2024 Çarşamba 14:54
  • Kağıt havlu balyalarının arasında 39 kaçak göçmen yakalandı21 Şubat 2024 Çarşamba 14:44
  • 22 yıl kesinleşmiş cezası vardı tutuklandı20 Şubat 2024 Salı 14:56
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim