Meteoroloji'den hayati uyarı!
19 Şubat 2026 Perşembe 03:07Cumartesi günü Marmara ve Ege yeniden sağanak yağışın etkisi altına girerken, iç kesimlerde hava hızla soğumaya başlıyor. Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar hala mevsim normallerinin üzerinde seyretse de, akşam saatlerinden itibaren serinleme ve yağış tüm iç bölgelere yayılmaya başlayacak.
Haftanın en sert hava olayı Pazar günü gerçekleşecek. Sıcaklıkların aniden düşmesiyle birlikte yağışlar kara dönüşüyor. Ankara, Eskişehir ve Sivas başta olmak üzere İç Anadolu’nun tamamı ile Karadeniz’in iç kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. İstanbul’da termometreler 6°C’ye kadar gerilerken, yağışların karla karışık yağmur şeklinde görülmesi tahmin ediliyor. Güneydoğu’da ise kuvvetli sağanaklar hayatı olumsuz etkileyebilir.
Türkiye genelinde bahar havası yerini sert bir kışa bırakıyor. MGM verilerine göre, 18 Şubat Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inecek. İstanbul’da gün boyu etkili olacak sağanak yağışın, akşam saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde yerini sulu kar yağışına bırakması bekleniyor.
İstanbul’da beklenen kar yağışı, şehrin mikroklima etkisi ve rakım farkları nedeniyle her ilçede aynı yoğunlukta hissedilmeyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, özellikle Avrupa Yakası’nın kuzey ve batı şeridinde yer alan Arnavutköy, Başakşehir, Çatalca ve Silivri gibi rakımı yüksek ilçeler kar yağışını ilk ve en net görecek bölgeler arasında. Haberin devamını okumak içinLütfem sonraki sayfaya Geçiniz..
Haber Yazılımı: So Bilişim














