• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Meteoroloji'den İstanbul İçin Gece Yarısı Alarmı

Meteoroloji'den İstanbul İçin Gece Yarısı Alarmı
Gece Yarısı Alarmı

Meteoroloji'den Sonra Bir Uyarı da İBB'den Geldi! Kuvvetli Yağış ve Fırtına Geliyor.... Meteoroloji İstanbul için kar alarmı verdi. İstanbul'u etkisi altına alan soğuk hava ve fırtına sonrası şimdi bir son dakika uyarısı daha yapıldı. Yılın ilk karı yağmaya başladı tüm ilgili birimler alarm durumuna geçti.

1-901.jpg

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında, Marmara ve Batı Karadeniz'de yarın hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı bildirildi. İBB de, önümüzdeki 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli yağmur geçişleri ve kuvvetli fırtınanın yaşanmasının beklendiği uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın Marmara ,Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batıve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı, GüneydoğuAnadolu ile Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. YAĞIŞLARIN GENELLİKLE YAĞMUR VE SAĞANAK ŞEKLİNDE OLMASI BEKLENİYOR Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdenizkıyılarında gök gürültülü sağanak, Trakya'da karla karışık yağmur ve yer yer karşeklinde olacağı öngörülürken, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir ,Çanakkale, Muğla, Isparta'nın güneydoğusu ve Kuzey Ege kıyıları ile bu akşam Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Çorum çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğuilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

2-778.jpg

MARMARA'DA ZAMAN ZAMAN FIRTINA BEKLENİYOR Hava sıcaklıklarının Marmara ve Batı Karadeniz'de hissedilir derecedeolmak üzere kuzey ve batı bölgelerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerdeönemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerle bu akşam içbölgelerde güney ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmarave Kuzey Ege kıyıları ile bu akşam iç bölgelerde kuvvetli, Marmara'da zaman zamankısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. BİR UYARI DA İBB'DEN GELDİ İBB'den yapılan açıklama şöyle: İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun Kuzey ve Batı kesimleri; Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Sistemin etkisi ile önümüzdeki 3 gün boyunca sağanak, yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor.

3-596.jpg

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzeyli yönlerden (Poyraz) hamle yaparak kuvvetli fırtına seviyesine (50-80 km/s) ulaşması, hava sıcaklıklarının düne göre 6 ila 8°C birden azalarak kışı anımsatır günlerin yaşanacağı tahmin ediliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim