• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 25 °C

METEOROLOJİ’DEN SON DAKİKA UYARISI! HAVA DURUMUNA BAKMADAN ÇIKMAYIN

METEOROLOJİ’DEN SON DAKİKA UYARISI! HAVA DURUMUNA BAKMADAN ÇIKMAYIN
.

Havalar bir sıcak bir soğuk, vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika hava durumuna ilişkin açıklamalar geldi. Hava sıcaklıklarının Çarşamba günü batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde tekrar artacağı aaa11122-001.jpg

tahmin ediliyor. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde don olayı beklendiğini bildirerek uyarıda bulundu. İşte yurtta hava durumuna ilişkin ayrıntılar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden son dakika hava durumuna ilişkin yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “çarşamba sabah saatlerinde Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kastamonu, Çankırı ve Bolu’da hafif don olayı. 03.04.2018 Salı gecesi ile 04.04.2018 Çarşamba sabah saatleri arasında ve 04.04.2018 gece ve 05.04.2018 Perşembe sabah saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, Gümüşhane, Bayburt ile Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in bin metre ve üzeri rakımlı kesimlerinde. Doğu Anadolu’nun kuzeyinde Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Muş ile Sivas, Kayseri çevrelerinde orta kuvvette don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerde bulunan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz ile Malatya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, İç ve batı kesimlerinde 6 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. RÜZGAR: Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, zamanla iç kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. UYARILAR KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim