• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Minik Zeynep Sare için zaman daralıyor

Minik Zeynep Sare için zaman daralıyor
.

Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 ile mücadele eden 14 aylık Zeynep Sare ‘nin tedavisi için zaman daralırken bütün Türkiye’de Zeynep Sare’yi yaşatmak için harekete geçti. Sosyal Medya üzerinden haberleşen Zeynep Sare gönüllüleri bütün kapıları çalıyor, bütün imkanları zorluyorlar. Gereken paranın toplana bilmesi için gönül birliği yapan gönüllüler, Düzce’de ilçelerde dahil düzenledikleri kermesler ile vatandaşların minik Zeynep Sare’ye nefes olma çağrısı yapıyorlar. 


 Spinal Müsküler Atrofi(SMA) Tip-1 ile mücadele eden 14 aylık Zeynep Sare için zaman iyice daraldı. Tedavisi ve kesin çözüm için gereken ilacın yüksek meblağlarda olması nedeniyle Baba Semih, anne Gizem Baykul çifti çabalarının ardından son çare olarak sosyal medya üzerinden başlattıkları yardım çığlığına kayıtsız kalamayan Türkiye’nin birçok yerinden gönüllüler, minik Zeynep Sare’yi yaşatmak için kolları sıvadı. Birçok etkinliğe imza atan gönüllüler, bir taraftan SMA hastalığına karşı dikkat çekmeye çalışıyor bir taraftan da artık sayılı zamanı kalan minik Zeynep Sare için gereken parayı toplamaya çalışıyorlar. 


İstanbul’da yaşayan ve Zeynep Sare için yardım seferberliği başlatan Gökhan Şahin; “Zeynep Sare kızımız için biz gönüllüler olarak birçok arkadaşımız ile birlikte ben de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Zeynep Sare kızımız 14 Aylık ve SMA tip bir hastası. Bu hastalık dünyanın en ölümcül kas hastalığı. Ve Dünyanın en pahalı tedavisi olan hastalığı. Şu an sadece Amerika’da olan ve 2,4 milyon dolar olan ilacı var. Parasını toparlamak için birçok kişiyle birlikte bizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok insana sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bizim maalesef çok az bir vaktimiz kaldı. Vakit daralıyor. Zeynep Sare’yi hayatta tutabilmek için 3 buçuk ayımız var. Bu süre içinde Zeynep Sare’nin tedaviye başlaması lazım. Herkes üzerine düşeni, parası olan parayla, parası olmayan etrafında yardım edebilecek gönüllülere ulaşarak herkesi sefer ederek Zeynep Sare kızımız için çalışıyoruz. Herkesi bizlerde bu gönül işine davet ediyoruz. Lütfen kızımıza destek olun. Zeynep Sare bizim kızımız. Hepimizin kızı. Lütfen yaşaması için sizlerde bir umut olun” diye konuştu.   


Manevi amca Kesercioğlu’ndan çağrı
Minik Zeynep Sare’nin manevi amcası olan Ereğlili Ünal Kesercioğlu; “Zeynep Sare kızımızla 2 ay önce tanıştım. Zeynep Sare için mücadele eden gönlü güzel farklı bir kitle var ve bende onları içindeyim. Bununla da gurur duyuyorum. Biz Zeynep Sare’ye destek olabilmek için her mecrayı deniyoruz. Her yere başvuruyoruz. İnstagram ve Facebook’ta canlı yayınlar yapıyoruz, kermesler düzenliyoruz. Cumayeri’nde kermes düzenledik. Düzce semt pazarlarında kermesler düzenliyoruz. Oraya insanlar ürünler gönderiyorlar. Tedavi için meblağ yüksek olduğundan bizim gönüllü kitleye çok ihtiyacımız var. Onun için Dünyanın dört bir tarafından ve Türkiye’de gönüllü arkadaşlarımız var. Onlarda canla başla mücadele ediyor. Düzce’nin kızı. Yani bizim kızımız. Düzce’nin sahip çıkması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Gönüllü güzel insanlara ihtiyacımız var. Gönlü güzel olan insanlar sizlere sesleniyoruz. Siz yoksanız bir bir kişi eksiğiz” diyerek gönüllülere çağrıda bulundu.
Bu güne kadar neler yapıldı?
Ünal Kesercioğlu, bugüne kadar yapılanları anlatarak şunları söyledi; “Biz tedavi için gereken paranın yüzde 16’lık kısmını tamamlayabildik. Daha çok yol kat etmemiz lazım. Onun içinde çevre olması gerekiyor. Yani birkaç ailenin bir araya gelip yapabileceği bir şey olsa yapalım ancak meblağ çok yüksek olduğu için eller çoğaldıkça yükler hafiflermiş. O nedenle bizim o ellerin çoğalmasına ihtiyacımız var. Yerde çok ağır bir taş var. O taşın altına ne kadar çok el girerse o taş o kadar hafifler. O nedenle gönüllü kitlesi arıyoruz. Sesimizi her yerde duyurmaya çalışıyoruz. Lütfen gönüllü olun ve Zeynep Sare’nin elinden tutun” 
Önümüzdeki günlerde Minik Zeynep Sare için şehir merkezinde büyük bir kermes açmayı planlayan gönüllüler yaptıkları organizasyonlarla daha çok gönüllüye ulaşıp ilaç için gereken parayı toplamaya çalışıyorlar.
İnstagram’da;yZeynep sareyeefesol hesabı açan gönüllüler burada yaptıkları canlı yayınlarla hem SMA tip1 hastalığına dikkat çekiyor hem de Zeynep Sare’nin yaşaması için gönüllülere ulaşmaya çalışıyorlar

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim