• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

’Minyatürlerde Peygamberimiz’ Sergisine Büyük İlgi

’Minyatürlerde Peygamberimiz’ Sergisine Büyük İlgi
Edirne’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında açılan ’Minyatürlerde Peygamberimiz’ konulu sergi büyük ilgi gördü.Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen serginin açılışına Ed...

Edirne’de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında açılan ’Minyatürlerde Peygamberimiz’ konulu sergi büyük ilgi gördü.

Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda düzenlenen serginin açılışına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük, Edirne İl Kültür Ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Sağlık İl Müdürü Muhsin Kişioğlu ve davetliler katıldı. Sergide, Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar MYO öğrencilerinin peygamber efendimizi konu alan minyatürleri büyük ilgiyle gezildi. Mimar restorasyon bölümü öğrencilerinin yapmış olduğu 48 minyatür ve 48 gül olarak toplamda 96 eserden oluşan sergi, 1 hafta boyunca açık kalacak.

Sergide konuşma yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hz. Peygamber ile ilgili minyatür sergisini açtıklarını söyledi. Önceki yıllara göre Kutlu Doğum Haftası’nı daha etkili olarak kutlayacaklarını belirten Vali Şahin, "Bundan yaklaşık 4 ay önce Hz. Peygamberimizin hayatını en güzel şekilde yazan kişileri tespit ettik. Bu kapsamda 10 bin kadar öğrenci iştirak etti. Siyeri Nebi yani Hz. Peygamberin yaşantısını konu alan bir kompozisyon yarışması, düzenlendi" şeklide konuştu.

"KAHVEHANELERDE HZ. PEYGAMBERİN HAYATI ANLATILACAK"

Öte yandan Edirne’deki kahvehanelerde Hz. Peygamberin hayatı anlatılacağını dile getiren Vali Şahin, "Bu program kahvehanelerde 4 ay kadar devam edecek. Bu sürenin sonunda buradan bazı kişileri bir yerde toplayarak, Hz. Peygamberin hayatı ile ilgili sorular sorulacak. Bu soruları başarıyla yanıtlayanların arasından seçilecek kişi umreye gönderilecek" dedi.

Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm ise Hz. Muhammed’in minyatürlerde yüzü görünmeden yapıldığını ve Hz. Peygamberin yüzünün tasvir edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim