• BIST 10045.74
  • Altın 2386.395
  • Dolar 32.3785
  • Euro 34.5298
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Mukaddes Miras İsimli “Mushaf” Sergisi Açıldı

Mukaddes Miras İsimli “Mushaf” Sergisi Açıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “İnsanın hayatına değen, insanı güzelleştiren yeryüzüne daha onurlu izettli, şahsiyetli kılmak için gelmiş değerlerin ve bu değerler üzerinden üretilen sanat eserle...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “İnsanın hayatına değen, insanı güzelleştiren yeryüzüne daha onurlu izettli, şahsiyetli kılmak için gelmiş değerlerin ve bu değerler üzerinden üretilen sanat eserlerine rastlamak çok zor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımlarıyla, 2015 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Mukaddes Miras isimli “Mushaf” sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Bakan Çelik, “Ben buraya baktığım zaman sadece kültürel bir hadise ya da geçmişte yalanan bugüne getirilen bir sanat dalı görmüyorum. Burada çok temel bir mesele var. Herhangi bir kütüphaneye gittiğiniz zaman İslam ile ilgili olan bölüme baktığınızda beni derinden yaralatan bir hadise ile karşılaşıyorum. İslam ve devlet, İslam ve siyaset gibi şeyler yazıyor. Yüzlerce, binlerce kitap bulursunuz orada. Fakat insanın hayatına değen, insanı güzelleştiren yeryüzüne daha onurlu izzettli, şahsiyetli kılmak için gelmiş değerlerin ve bu değerler üzerinden üretilen sanat eserlerine rastlamak çok zor” diye konuştu.

Bugünlerde bu tarz sergilerin açılmasının bir nedeni olduğunu belirten Çelik, “Etrafımız da 9 tane ülke yönetilemez durumda ve sadece bir gün içerisinde 250 kişi camilerde öldürüldü. Her gün bu sayı artıyor. İnsanları öldürmeyi bir dava haline getirmişler. Bizim mukaddes bildiğimiz bütün değerleri ve kavramları kullanarak resmen cinayet işliyorlar. Başka medeniyetlere ait eserleri başka dine mensup insanlar üretti diye yok ediyorlar. Müzeleri yok ediyorlar. Oradaki eserleri tahrip ediyorlar. Bu küresel bir kavga haline dönüşüyor ve geçenler de Tunus’da ki bir müzeye yine kendisine Müslüman diyen birileri daha özgü inanç yaşadıklarını söyleyerek saldırdılar” ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise, “Yaklaşık 10 asırdır insan ve Kur-an arasındaki ilişkiye şahadet eden kadim mushafları hattatlar tarafından binbir emek ile göz nuru ile kaleme almış mushafi şerifleri ziyaret edeceğiz. Üzülerek belirteyim biz kerameti şahıslarda aramaya başladık. Biz kerameti olağanüstü hadiselerde aramaya başladık. Müslümanlar kerameti Kerim kitabı dışında aramaya başladıklarında hep zarar etmişlerdir” şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim