• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

Pet şişeyi çöpe atmayın! Meğer bakın ne işe yarıyormuş?

Pet şişeyi çöpe atmayın! Meğer bakın ne işe yarıyormuş?
...

Pet şişeler hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası; onlarla işimiz bittiğinde de çöpe atıyoruz haliyle. Ama atmadığınızda öyle bir yerde onu kullanabiliyorsunuz ki. Öncelikle pet şişenin kapağını çıkarıp hemen üst kısmına koyuyoruz. Ardından keçeli kalemle kapağın etrafını çiziyoruz. Şimdi de pet şişenin üst kısmını olduğu gibi k-e-s-iyoruz. Bunun için bir makas yeterli!

Artık pet şişenin diğer tarafıyla işimiz yok, peki bu kısımla ne yapacağız? Önce çemberlere geçmeyecek şekilde makasla tek tek k-e-s-i-yoruz. Bu işleme bu şekilde devam ediyoruz. Daha sonra da tepeden makası vuruyoruz ve Tamamen tepe kısmıyla pet şişeyi ayırmış bulunuyoruz! Şimdi de daire çizdiğimiz kısımların kenarlarını k-e-s-i-yoruz. Elimizde artık pet şişeden kalan 4 parça var. Şimdi iki parçayı bir araya getirelim. Tutkal kullanarak her iki parçayı birbirine yapıştırıyoruz. Daha sonra şırınga kullanarak içini suyla dolduruyoruz. Bu işlemi içi dolana kadar yapıyoruz.Parçalar bir araya geldiğinde iki mercek görünümlü parça elimizde oluyor. Şimdi de aynı ebatlarda iki pet şişeyi üst kısımdan k-e-s-iyoruz.

Parçaları bu şekilde ayırıyoruz. İşte bu kadar… Ama durun, daha bitmedi! Elimizde bu ölçüde bir karton mutlaka olmalı. Az önce k-e-s-t-iğimiz pet şişeleri kartona bu şekilde koyuyoruz. Ardından kırmızı bir kalemle daire çiziyoruz. Çizim işlemi tamamlandığında…  Bunu yapmamızın sebebi ise falçatayla bu bölgeleri daire şeklinde k-e-s-e-bilmek… Bunları da iki merceğe dönüştürdüğümüz daire pet parçalarıyla bütünleştiriyoruz. Daha sonra da tutkala tekrar işimiz düşüyor, yapıştırma işlemi için! Pet şişenin ağzına yapıştırıyoruz. Ancak henüz işimiz bitmiş değil! Ufak bir karton parçasına ihtiyacımız var; ki iki pet şişeyi birleştirebilelim. Tutkalı kullanıyoruz yine ve… İki pet şişeyi bu şekilde birleştirmiş olduk! Şimdi telefonunuzdan YouTube’a girerek bize uygun bir video arıyoruz. Mesela ‘Travel to Dubai in 360…” isimli videoyu deneyin. Videoyu oynatmaya başlayın! Yalnız video oynarken bu simgeyi de seçin, VR özelliğini aktif etmek için gerekli. İşte telefon ekranındaki görüntü… Böyle bakınca gayet anlamsız bir görüntü; ancak az sonra şişeyi gözümüze getirdiğimizde… bakın ne olacak? Telefonla herhangi bir lastiği kullanarak pet şişemizi yapıştırabiliriz. Tam açıyı yakaladığınızda sanal gerçeklik gözlüğünüzü bedavaya yapmış olacaksınız!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim