• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Psikolojik Test: Resimlerden Hangisi Aile Değildir?

Psikolojik Test: Resimlerden Hangisi Aile Değildir?
Hangisi Aile Değildir?

Aynı diyet ve egzersiz gibi ilişkilerin de fiziksel sağlığımız üzerinde çok büyük bir etkisi vardır. Yapılan bir araştırmaya göre sosyal olarak inaktif olan yetişkinler, fiziksel inaktifliği bulunan kişiler ile aynı oranda iltihaplanma görülmektedir. İlk ilişkilerimiz ise her zaman ailemiz ile başlar ve ileride dünya görüşümüzün şekillenmesinde büyük oranda etkilidir.Aşağıdaki psikolojik teste göz atarak ilk ilişkilerinizin kişiliğinizi nasıl şekillendirdiğini öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki resme iyice bakın. Sizce 3 resimden hangisi aile değildir?  Çok fazla düşünmeyip içgüdünüzle karar verin. Karar verdiğinizde sayfayı aşağı kaydırarak verdiğiniz cevaba ait açıklamayı okuyabilirsiniz.

Resim 1

1-518.jpg

Eğer cevabınız resim 1 ise ; büyük ihtimalle aile merkezli birisi değilsiniz. Arkadaşlarınıza aileniz gibi davranır ve onlara yardım etmekten mutlu olursunuz. Belki güçlü bir baba figüründen uzakta büyüdüğünüz için size ihtiyacı olan insanların yardımına koşar ve onların mutluluğu için çabalamaktan zevk alırsınız. Resimdeki aileye gelince; belki en mutlu aile olmayabilirler ama yine de aileler. Annenin çocuğun elini tutması onu önemsidiğini ve babasının ilgisizliğini farketmemesi için çabaladığını gösteriyor.

Resim 2

2-414.jpg

Eğer cevabınız 2. resim ise, çok güçlü aile bağlarına sahipsiniz. Sizin için aileden daha önemli hiçbir şey yok. Güvene ve bağlılığa dayalı istikrarlı ve kalıcı ilişkiler kurmaya inanıyorsunuz. Ailenizin ihtiyaçlarını ilk sıraya koyuyorsunuz, hatta sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz anlamına geliyorsa, bazen kendinizi bile görmezden geliyorsunuz. Resime bakarsanız resimde insanların aile olmadıklarını farkedeceksiniz. Yetişkinler çocuğu umursamıyor bile, çocuk ise kimsenin elini tutmuyor. Ailenize düşkün birisi olarak, bu resmin gerçek olmadığını hemen anlarsınız.

Resim 3

3-295.jpg

Eğer cevabınız bu resim ise, büyük ihtimalle işlevsiz bir ailede büyümüşsünüz. Travmatik çocukluğunuz yüzünden insanlara güvenmekte zorluk yaşıyorsunuz. Genellikle endişelisiniz ve diğer insanlarla iletişim kurmak sizin için kendinize meydan okumadır. Gelecek hakkında sürekli endişeleniyorsunuz ve bu da gözünüzün önündeki fırsatları kaçırmanıza sebep oluyor.

Resimdeki insanlar gerçek ve mutlu ve sevgi dolu bir aile. Ebeveynler yürürken sarılıyor ve baba çocuğun elinden tutuyor. İşlevsel olmayan bir ailede büyümek, görüşlerinizi şekillendirdi ve sizi sağlıklı ilişkileri kavrama konusunda şüpheye düşürdü. Böyle bir tablonun gerçekten var olduğuna inanmıyorsunuz, bu yüzden bu aileyi sahte olarak seçtiniz.

Hangisinin gerçek bir aile olmadığını doğru tahmin ettiniz mi? Lütfen sonuçlarınızı yorum kısmında bizimle paylaşın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim