• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Sanatkar Hemşire

Sanatkar Hemşire
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Beslenme Destek Ekibi Bölümü’nde hemşirelik yapan Nigar Yılmaz, 10 yılın birikimi olan Goblen ve Perspektif tablolarını Taşbaşı Kültür Merkezi’nde sergilemeye...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Beslenme Destek Ekibi Bölümü’nde hemşirelik yapan Nigar Yılmaz, 10 yılın birikimi olan Goblen ve Perspektif tablolarını Taşbaşı Kültür Merkezi’nde sergilemeye başladı.

Boş zamanlarını değerlendirerek sanat eserlerine dönüştürdüğünü söyleyen Nigar Yılmaz, çeşitli türden tablolarını sanatseverlerle buluşturduğunu belirtti. Goblen tablolarından bahseden ve toplamda 25 adet eseri olduğunu ifade eden Yılmaz, “Goblen 17. yüzyıla dayanan temelleri Fransa’ya dayanan bir sanat dalıdır. 19. yüzyılda Türkiye’ye geliyor ve ismi kralların sanatı olarak geliyor. Tablolar çarpı tekniği ile işleniyor. Ben bu tabloları tek çarpı olarak işledim. Tek çarpı olması ürüne 3 boyutluluk kazandırıyor. 4 tablo kendim yaptım, 5. tabloda bir öğretmen buldum ve bir hocamızın desteği ile bu çalışmaları devam ettirdim. Goblenlerden 25’e yakın tablom oldu” dedi.

3 BOYUTLU KAĞIT RÖLYEF ÇALIŞMALARI

Tablolarının arasında 3 boyutlu kağıt rölyef çalışmaları da bulunan Nigar Yılmaz, şimdiye kadar bu çalışmadan 35 eserinin olduğunu anlattı. Yılmaz, “Kağıt rölyef çalışmalarını 10 yada 12 posteri tek tek kesip aralarına silikon veya çöp şiş koyup gözükmeyecek şekilde birleştiriyorum. Bunlara derinlik verip boyut kazandırıyorum. En sonunda ise süslemesini yapıyorum. Eserlerin hepsi bana ait olup 10 yılın birikimidir” şeklinde konuştu.

Taşbaşı Kültür Merkezi’nde sergilenen tablolar, 11 Nisan tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim