• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Tamamen gerçek! Adınızda ‘A’ harfi varsa yaşadınız! Çünkü…

Tamamen gerçek! Adınızda ‘A’ harfi varsa yaşadınız! Çünkü…
.

İsim doktoru Kemal Haluk Cebe’ye göre ismimiz hayatımızı, sağlığımızı, kariyerimizi hatta aşk hayatımızı bile etkiliyor. Çocuğunuza karakteri ve geleceği için en uygun ismi bulun.

İsmin hiç bilimi, ilimi olur mu! Olur. 1950’den beri hayatımızda olan isim bilimi, isimlerin hayatımızdaki pozitif ve negatif etkilerini istatistikî raporlar tutarak inceliyor. Kemal Haluk Cebe, işinde uzman ‘İsim Koçları’ yetiştiriyor. İsim konusunda eğitim almış, 148 kritere göre analiz yapabilen, aile tablosuna uygun ve pozitif isimler bulabilen kişilere ‘İsim Koçu’ deniyor. Eğitim iki aşamadan oluşuyor ve en az beş yıl sürüyor. İsim koçları aldıkları bu eğitim sayesinde size, bebeğinize hatta şirketinize en uygun ismi buluyor. Çalışmalarında en üst seviyeye çıkmış, yıllarca araştırma yapmış duayen kişiler ise ‘İsim Doktoru’ ünvanını alıyor. Kemal Haluk Cebe, onlardan biri.
Cebe’ye göre ismimiz hayatımızı, sağlığımızı, kariyerimizi hatta aşk hayatımızı bile etkiliyor. Etki oranları da az değil! isminiz %60, göbek adınız %10, soyadınız da %30 oranda hayatınızı etkiliyor. Cebe; “Kuantum felsefesine göre her şey titreşimden ibarettir. Kişiye ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem evrene hem de hitap ettiğimiz kişiye çarpıyor. Bu da kişiler üzerinde olumlu veya olumsuz etki bırakıyor” diyor. “Mesela ‘-e’ harfi çoksa boğaz yolları ve trioid etkilenir, ‘-a’ harfi çoksa kan tablosu bozulur” diyor.

“Önce kariyer” diyenlerdenseniz yine harflere kulak vermenizi öneriyor. Bakın hangi harf hangi meslek dalında başarıyı temsil ediyor; ‘S – mimar, mühendis, N – yazar, gazeteci, M – finans, pazarlama, serbest ticaret, C – güzel sanatlar, isminiz ‘-P’ harfiyle başlıyorsa ya da isminizde ‘-P’ harfi varsa yaşadınız tüm meslek dallarında başarıyı yakalayabiliriniz.’

İsimlerin ve harflerin etkisi sadece bu kadarla sınırlı değil; enerjileri, titreşimleri, negatifleri ve pozitifleri de var. Hatta en ideal isim negatif ve pozitif harflerin dengelenmesiyle oluşuyor. İsim doktoru; “Din büyükleri ve çok ünlü kişiler yüksek enerjili isimlere sahiptirler. Bu kişiler muhakkak ikinci bir isim kullanmalılar” diyor. Cebe’den isimlerin titreşimi olduğunu, tıpkı bir musiki nağmesi gibi titreşim yaydıklarını ve 11 yıllık çalışması sonucunda harflerin notalarını tespit ettiğini öğreniyorum. Yani eğer bebeğiniz varsa ve biraz da huzursuzsa ona ninni söylemeyi deneyebilirsiniz. Çünkü bebeklerin sözcükleri bilip bilmemeleri önemli değil, önemli olan sözcüklerin ve harflerin titreşimleri.
Peki tek arzumuz barışken neden erkek çocuklarımıza ‘Savaş’, ‘Tayfun’, ‘Fırtına’ gibi şiddet içeren sert isimler koyarız? Cebe; tarih boyunca güç sembolü olan isimlerin erkeklere konulduğunu, bunun son derece yanlış olduğunu çünkü isimlerin kişilerin yaşam tarzına yansıdığını söylüyor. Ancak isim doktoruna göre erkeklere kıyasla kadınlar çok daha şanslı. Çünkü, yine tarih boyunca kadınlara ‘Ceylan, İpek, Pırıl, Oya’ gibi nazik isimler veriliyor ve bütün baskı erkekler üzerinde kuruluyor. Toplumda da bunun sonuçlarını zaman zaman görüyoruz. Kadınlar daha duygulu ve sakinlerken erkekler şiddete, ‘vur-kıra’a daha yatkınlar.

A– 2’den fazla olmamalı

B- Konabilir. Sezgiler güçlü olur

C- Şart değil

D- Olabilir. Hırsı getirir.

E- Olmasa daha iyi olur en fazla 1 adet soyadında varsa, hiç olmasın

F- Uygundur

G- 1 Tane iyi olur.

H- Olmazsa olur

I–İ- olmazsa olur

J- Çok uygun değil

K- Olursa en az 1 tane çok iyi olur.

N– Fena değil

O- olabilir

Ö- Olmazsa daha iyi

P- Olabilir

T- Tercih edilmez

U- 1 tane geçmemek kaydıyla olur

Ü- Konmasa daha iyi olur.

V- Çok elzem değil.

Y- Duruma göre konabilir. Ama olmazsa daha iyi olur

POZİTİF HARFLER: A-B-C-D-F-K-L-M-N-P-S-Ş-U-V-Z

NEGATİF HARFLER: E-G-H-Ö-O-Ü-Y

Diğer harfler nötrdür.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim