• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Turizm Sezonu Selçuk’ta Görkemli Bir Törenle Açıldı

Turizm Sezonu Selçuk’ta Görkemli Bir Törenle Açıldı
Turizm Haftası’nın 39’uncu açılış etkinlikleri Selçuk’ta başladı. Gün boyu süren etkinlikler renkli görüntüleri beraberinde getirdi. Açılış sırasında başlayan sağanak yağışa aldırmayan konuklar, ‘Bir...

Turizm Haftası’nın 39’uncu açılış etkinlikleri Selçuk’ta başladı. Gün boyu süren etkinlikler renkli görüntüleri beraberinde getirdi. Açılış sırasında başlayan sağanak yağışa aldırmayan konuklar, ‘Bir Çağ Masalı Ege’ adlı defileyi alkışlarla izlerken, İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun şarkılarına da eşlik etti. Açılış töreninde konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk’a daha fazla turist getirebilmek için önemli alt yapı çalışmaları kapsamında çok önemli adımların atıldığını söyledi. Selçuk Belediyesi öncülüğünde Türkiye’de ilk kez tüm karar vericileri aynı çatı altında toplayan Turizm Kooperatifi SETKA’yı kurduklarını ifade eden Bakıcı, “Selçuk’un tüm dinamikleriyle birlikte hareket ederek güç birliği yaptık. Böylece kültür mirası Selçuk’un kalkınmasının ve tanıtımına hız kazandıracağız” diye konuştu.

Turizm Haftası’nın 39’uncusu UNESCO adayı Selçuk’ta yapıldı. Gün boyu süren açılış etkinlikleri kapsamında ilk olarak Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın ev sahipliğinde Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın öncülük ettiği brifing verildi. Sabah saatlerindeki programa İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Yusuf Özdemir, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Pamucak Turizm Yatırımcılar Birliği (PATUYAP) Başkanı Sadun Alp, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, Selçuk Kent Konseyi Başkanı İrfan Yıldız, belediye başkan yardımcıları ve Meclis üyeleri katıldı.

“ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI”

Selçuk’un tarih, kültür ve coğrafi bakımdan çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, UNESCO Kültür Mirası adayı olarak bu yıl Efes Antik Kenti’ni asıl listede göreceklerini söyledi. UNESCO’nun Selçuk’a, bölgeye ve ülkemize çok değer katacağını bildiklerini ifade eden Bakıcı, daha fazla turist getirme projeleri için kısa adı SETKA olan kooperatifi kurduklarını bildirdi. SETKA’nın Selçuk’un tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını bildiklerini söyleyen Bakıcı, şöyle konuştu:

“Yine bu bağlamda Selçuk’umuzda eksik olan, değerlerimizle ilgili yapılması gereken unsurları tek tek tamamlamaya başladık. Sayın Valimize gerçekleşen 4 proje için teşekkür ediyorum. Bu projelerin en önemlisi Şirince’nin sokak sağlıklaştırması, cephe giydirmesi, satış alanlarının üzerinin kapatılmasıdır. Ayasuluk Kalesi surlarının ve yollarının yapılması da projelendirilmiştir. Bir diğer önemli projede Ayasuluk Kalesi içerisinde bulunan caminin restore edilmesidir. Bu projelerle birlikte valilik kaynaklarından 5 milyon 250 bin bir katkı sağlanmıştır. Selçuk’ta en önemli eksiklerimiz arasında yer alan Pamucak Sahili’nin değerlendirilmesi. Pamucak ayağa kalktığı zaman Selçuk’un ayağa kalktığını hep birlikte göreceğiz. Bu çalışmalar gerçekleştiğinde tarihiyle, doğasıyla önemli bir merkez olan Selçuk’un inanç turizminin de önemli bir merkez olacağını biliyoruz”

VALİYE TEŞEKKÜR

Turizm faaliyetinin alt yapı ihtiyaçları, bakım, cari harcamalar ve güvenliği gerektirdiğini belirten Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, turizmin Selçuk’ta daha fazla gelişmesi için İzmir Valiliği’nden her türlü desteği aldıklarını belirterek Vali Mustafa Toprak’a teşekkür etti. UNESCO sürecine de değinen Kaymakam Boyacı, Selçuk’un UNESCO’ya girdikten sonra yaşanacak olan turist akını karşısında da yatak sayısı ve konaklama imkanları bakımından gerekli alt yapıya sahip olma yolunda ilerlediklerini kaydetti. Pamucak’da yapılması planlanan yatırımlara da değinen Kaymakam Boyacı “Gerekli kurumlarla görüştük. Nisan ayı çıkmadan çalışmalara başlanarak Pamucak aydınlatılacak” dedi.

“ÇEKİM MERKEZİ SELÇUK’TA HUZUR VAR”

Turizm Haftası’nın açılışının Selçuk’ta yapılmasının iki nedeni olduğunu açıklayan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk’un tüm olumlu vasıfları bir arada topladığı ve Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası asıl listesi adayı olduğu için açılışı Selçuk’tan yapmak istediklerini söyledi. Selçuk ilçesinde huzur bulduğunu, çekim ve cazibe merkezi olduğunu dile getiren Vali Toprak, "Küçük Menderes’teki kirliliğin üzerine daha fazla eğileceğimi bu ilin Valisi olarak söylemek istiyorum. Bu konu takibimizde ve çözüm odaklı her türlü katkıyı verme konusunda kararlıyız. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmenin Selçuk turizmini kalkındıracağına inanıyorum. Bugün Selçuk’tan başlattığımız çıkarmanın bir amacı var. İstiyoruz ki; 2015 yılında Bergama’dan sonra Selçuk Efes ile birlikte Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kalıcı olarak girsin. Biz buna inanıyoruz. Dışişleri Bakanlığımız, Kültür Bakanlığımız ve UNESCO nezdindeki büyükelçimizle yaptığımız görüşmelerde şu anda bir eksiğimizin olmadığını, alandaki tüm çalışmaların bitirildiğini ve listeye girmeye engel bir durum olmadığını ifade ettiler. UNESCO marka değerimizi hak ettiği yere getirmiş olacak" ifadelerini kullandı.

İzmir 39. Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen Selçuk Genç Aşçılar yemek yarışmasında dereceye girenler ödüllerini İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın elinden aldı.

YAĞIŞA ALDIRMADILAR

Selçuk Meydanı’nda düzenlenen açılış töreni sırasında başlayan sağanak yağış, protokol, konuklar ve Selçukluları yıldırmadı. Yağmur altında piste çıkan İzmir Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri ‘Bir Çağ Masalı Ege’ isimli defileyi sergiledi. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun seslendirdiği müziklere eşlik eden konuklar, Sakız Adası Müzik Grubu’nun konseriyle de eğlenceli saatler geçirdi. Gün boyu süren etkinlikler Selçuk Efes Kent Belleği’nde 8 Eylül Ortaokulu öğrencileri tarafından yapılan ‘Efes UNESCO Yolunda’ konulu resim sergisi açılışı ile sona erdi.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Uyuşturucu ile mücadele19 Haziran 2017 Pazartesi 09:35
  • Brode sanayicileri bir araya geldi28 Nisan 2017 Cuma 09:05
  • Bu etkinliğe öğrenciler bayıldı09 Kasım 2016 Çarşamba 06:53
  • Rektör Çakar’dan açık kapı farkı09 Kasım 2016 Çarşamba 06:46
  • Düzce Üniversitesinin Bileği Bükülmüyor12 Ekim 2016 Çarşamba 07:29
  • Gaziye evinde ziyaret07 Ekim 2016 Cuma 09:32
  • Rüyada Salatalık Görmek03 Ekim 2016 Pazartesi 11:17
  • Fark oluşturmaya devam ediyor30 Eylül 2016 Cuma 07:41
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü hızla büyüyor12 Ağustos 2016 Cuma 10:31
  • ÇOCUKLAR BU OYUNLARI ÇOK SEVDİ01 Haziran 2016 Çarşamba 11:27
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim