• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Ünlü İsim Vefat Etti O Artık Yok..

Ünlü İsim Vefat Etti O Artık Yok..
Açıklama Geldi

Sanat camiası bu Vefat haberiyle adeta sarsıldı. K-ötü haberi ise f-elaket tellalı Onur Akay duyurdu. 75 yaşındaki ünlü seslendirme sanatçısı Esen Günay Vefat Etti. Seslendirme sanatının efsane isimlerinden olan ve sesi 7’den 70’e kulaklarda yer etmiş ünlü seslendirme sanatçısı Esen Günay, 75 yaşında Vefat Etti.

1-380.jpg

 A-cı haberi ses sanatçısı Onur Akay, sosyal medyada duyurdu. Ailesinden bilgi alan Akay, usta sanatçının bir yıl önce Alzheimer hastalığına yakalandıktan sonra, İzmir’de akrabalarının yanında kalmaya başladığını, 3 Ağustos tarihinde beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldığını ve uzun süredir yoğun bakımda tedavi gördüğünü aktardı. Akay, ayrıca Esen Günay`ın dün gece saatlerinde vefat ettiğini, cenaze bilgilerinin henüz belli olmadığını ve usta sanatçının son zamanlarda ise etrafında bulunan insanları tanıma sıkıntısı yaşadığını da ifade etti.Günay, Yeşilçam’ın görünmeyen kahramanı olarak nitelendiriliyordu. Türk sinemasında Ayhan Işık, Orhan Gencebay ve Yılmaz Güney’in dışında seslendirmediği başrol oyuncusu kalmayan Esen Günay, başta Kadir İnanır ve Ferdi Tayfur olmak üzere, Tarık Akan’dan Ediz Hun’a, Cüneyt Arkın’dan

2-287.jpg

Fikret Hakan’a kadar birçok ünlü ismin sesi olmuştur. İzmir doğumlu Esen Günay, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezuniyetinin ardından, 1960 yılında sanat hayatına başlamıştır. 1963 yılında Arena Tiyatrosu’nda çalışan Günay, Zafer Önen’in teşvikiyle seslendirmeye başlamıştır. Ünlü oyuncu Erhan Yazıcıoğlu, 2013 yılında katıldığı bir televizyon programında, “Esen Günay bugün hala yaşıyor ama bir kişi adını anmıyor. Neden? `Altın Portakal`ın bir dilimini beni konuşan şu şahsa adıyorum. Teşekkür ederim kendisine sesiyle beni ön plana çıkardı, beni aktör sınıfına soktu` demek bu kadar mı zor?” ifadelerini kullanmıştı.

3-204.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim