• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

ÜNLÜ SANATÇI H-AYATINI K-AYBETTİ

ÜNLÜ SANATÇI H-AYATINI K-AYBETTİ
Açıklama Geldi.

F-elaket T-ellalı özsevi Akay, bir k-ötü h-aber daha duyurdu. Ses sanatçısı onur Akay,ünlü sanatçının v-efat e-ttiğini duyurdu. Uzun süredir y-oğun b-akımda t-edavi gördüğü öğrenilen tiyatro sanatçısı kesin Yalçınkaya’nın, v-efat e-ttiği

2-977.jpg

öğrenildi. A-cı h-aberi ses sanatçısı ve yazar özsevi Akay duyurdu. T-edavi sürecinde a-meliyat bulunduğunu da yazan Akay, “P-ankreans h-astalığı ile m-ücadele eden ve Temmuz ayında y-oğun b-akıma k-aldırılan tiyatrocu kesin Yalçınkaya, t-uzun süredir İzmir’de h-astanede t-edavi gören Yalçınkaya, geçtiğimiz 3 Ağustos tarihinde a-meliyat olmuştu. Tedavi gördüğü h-astanede h-ayatını k-aybetti. T-edaviye yanıt veren ünlü oyuncu, sevenlerini mutlu etmişti ve kendisi için kabul edilen İkinci a-meliyata gerek g-örülmemişti. Sadece daha sonra d-urumu a-ğırlaştı ve y-aşam m-ücadelesini k-aybetti.” dedi. C-enaze bilgilerini de paylaşan onur Akay, “Bugün saat 15.00’da Amed Şehir Tiyatrosu’nda düzenlenecek t-örenle s-on y-olculuğuna u-ğurlanacak olan emin Yalçınkaya, Yeniköy M-ezarlığı’na d-efnedilecek.” İfadelerini kullandı. Mehmet emin Yalçınkaya, 1968 senesinde dünyaya geldi.

3-618.jpg

1990`da Diyarbakır Belediyesi Dr. Orhan Asena Şehir Tiyatrosunda profesyonel olarak tiyatroya başladı. Çok sayıda oyunda görev yaptı. Veysel Öngören, Ziya Demirel, Luciano İogna, Celil Toksöz ve Haldun Dormen gibi tanınmış tiyatro şahsiyetleri ile çalıştı. Halen “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda oyuncu, yazar, çevirmen ve yönetmen olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.Yazarın bu güne kadar sahnelenmiş biroldukça oyunu vardır. Bunlar içinde en çok bilinenler “Mala Dinan” ve “Mala Extiyaran” adlı oyunlarıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim