• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

YILLARDIR ADINI ZARA OLARAK BİLİYORDUK! MEĞERSE ADI BAMBAŞKAYMIŞ

YILLARDIR ADINI ZARA OLARAK BİLİYORDUK! MEĞERSE ADI BAMBAŞKAYMIŞ
Gerçek adını duyan şok oluyor.

Birçok ünlü şöhreti yakalamadan önce, henüz yolun başındayken doğum isimlerini değiştirdi. Değiştirmeyenler ise gerçek isimlerini değil de farklı isimler kullanmayı tercih etti. Sahneden podyuma, televizyondan sinemaya, işte ünlülerin gerçek adları...

Nez Kimdir?

Nez: Nezihe Kalkan Çıkardığı parçalarla bir döneme damgasını vuran Nez diğer adıyla Neziha Kalkan , bir dönem oyunculuk da yapmıştır. 2000'li yılların başında Sakın Ha parçasıyla ismini duyuran sanatçı, o dönem tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. Peki, Nez kimdir? NEZ KİMDİR? Tam adı Nezihe Kalkan olan Nez 1 Ocak 1979 da İzmir'de doğmuştur. Nezihe Kalkan, disk´e bağlı maden-iş sendikasından bir baba ile her zaman kot giyen ve makyaj yapmayan, pedagog bir annenin kızı olarak 1979 Türkiyesi´nde doğdu. Daha küçükken bir yaşındayken ailesi Londra'ya taşındı. İngiltere yıllarındaki mahalle arkadaşları adını tam tela Nez oluvermişti. Nez sekiz yaşındayken, yani İngiltere'de bir müzikalde başrol oynadığı yıl annesi ve babası ayrılıyor. Ortaokulu İngiltere'de babasının yanında bitirdikten sonra Türkiye'ye annesinin yanına geliyor, ve liseyi İstanbul Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nde okumuştur. Liseden sonra tekrar babasının yanına gidip Canteburry güzel sanatlar okulu'nda psiko-drama egitimi almaya başlıyor, ama okulun bitmesine bir yıl kala okuldan ayrılıp şarkıcı olmaya karar vererek Türkiye'ye geliyor. Bir dönem Serdar Ortaç ve Işın Karaca'nın arkasında vokal yaptı. Harem grubuyla çalıştı. Kendi grubu, "Turkish delight" ile ünlendi. Fox'ta yayınlanan Sıkı Dostlar isimli sit-com'da Haluk Bilginer, Özkan Uğur ve Seray Sever ile birlikte oynamıştır. Yaptığı müziği, tekno, newage altyapıların üzerine Türk perküsyonları ve onun üzerine İngilizce vokal olarak tanımlayan Nez ilk albümünü 2002 yılında çıkarıyor ve büyük bir ilgiyle karşılaşıyor. Bunda sesinden çok, dansları ve de seksi imajının etkisi büyük tabi. 4 yıl aradan sonra da % 100 Nez albümüyle tekrar müzik listelerinde yer alıyor. Nezihe Kalkan, yerli ve yabancı şirketlere danışmanlık hizmeti veren Biz İletişim'in Yönetim Kurulu Başkanı Berna Nuri Süer ile 31 mart 2007 da evlendi. Şubat 2008 de boşandılar. Nezihe Kalkan Ağustos 2011'de manken Yasin Kaya ile evlilik yaptı. Albümleri: Nez (2002) %100 Nez (2006) Nez Zamanı (2011)

Zara: Neşe Ulus

Ferdi Tayfur: Turhan Bayburt

Kamile Burcu Esmersoy

Danla Bilic Türkiye'nin en ünlü Youtuber'ı. Binlerce gencin idolü. Youtube'da 1,5 milyon abonesi, Instagram'da 2,5 milyon takipçisi var. Asıl adı ise Neslihan Damla Akdemir'dir.

Alişan: Serkan Burak Tektaş

Nuri Alço: Nureddin İbrahimov

Banu Alkan: Liz Remka Rebronja

Haluk Levent: Haluk Acil

Muazzez Ersoy: Hatice Yıldız Levent

Ali Ata Demirer

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim