• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Zor anlarda hayatınızı kurtaracak 14 yöntem

Zor anlarda hayatınızı kurtaracak 14 yöntem
Devamını Oku...

Televizyonda ve internette sıkça yapılan saldırı haberlerini görüyoruz. Ancak aklımızdan da bunun hiç gerçekleşmeyeceğini de düşünüyoruz. Çoğu insanın bu gibi saldırılara karşı ne yazık ki bağışıklıkları yok.

Her koşulda kurtulmanız gereken yolları araştırdık. Gerçek hayatta kullanmak zorunda kalmayacağınızı umduğumuz 14 yararlı ipucu topladık.

1.Kavga esnasında ellerinizi aşağıda gördüğünüz fotoğraftaki gibi sıkın.

s2.jpg

Kavga sırasında etkili olan en eski yöntemlerden birisi yumruktur. Bir darbe aldığımız zaman vücudumuz otomatik olarak öfke ile birlikte yumruğumuzu sıkıştırır. Yumruk atarken başparmağınıza zarar gelmemesine dikkat edin. Başparmak açıkta olmamalı, aksine avuç içerisine doğru olmalıdır. İşaret ve orta parmağı desteklemek amaçlı üzerinde durması gerekir. Kesinlikle başparmağınızı parmaklarınızın altına almayın kırılmalara neden olabilir.

Kavga anında bileğinizi fazla bükmeyin. Bu şekilde atacağınız bir yumruk kötü bir şekilde sonuçlanabilir.

2.İpten kurtulmanın yolu.

s3.jpg

Bu gibi durumlarda yapmanız gereken en önemli şeylerden biri ipin hava alması için yer bırakmaktır. Elleriniz bağlanıyorsa bağlanırken yumruklarınızı sıkın. Aynı zamanda vücudunuz bağlanıyorsa diyaframınızın genişlemesi için alabildiğiniz kadar nefes alın. Siz ve ipler arasında ne kadar boşluk bırakabilirseniz kaçma şansınız o kadar fazla olur. Aman bu ipucunu yaparken fark ettirmemeye dikkat edin.

3.Sert bandı koparmanın yolu.

s4.jpg

Elleriniz sert bant ile birbirine bağlanıyorsa, bir önceki ipucunda bağlama sırasında anlattığımız yöntemin aynısı burada da uygulamanız gerekecek. Konumuza dönecek olursak bu bandı parçalamak ne kadar zor gözükse de bir o kadar kolay. Ellerinizi başınızın üstüne kaldırın ve sonra onları hızlı bir şekilde aşağı doğru indirin. Kollarınızı yandan geçecek şekilde serbest bırakın. Kollarınızın ayrılmasının verdiği basınca bant dayanamayacak ve ikiye ayrılacaktır.

4.Savunmasız alanlar (Cinsiyet fark etmez)s5.jpg

Size saldıran saldırgandan fiziksel olarak daha az güçlü olma ihtimaliniz var. Bu yüzden size sunduğumuz sürpriz unsura güvenmenin. Saldırı esnasında bu noktalara yapabildiğiniz kadar sert ve hızlı bir darbe vurmaya çalışın. Beklemeyin düşünmeyin. Saldırgan sizin hamlenizi anlarsa daha da öfkelenebilir. Haberiniz olsun.

5.Güvenlik uygulamalarını kullanın.

s6.jpg

Zamanımızın modern yöntemlerinden birisi olan güvenlik uygulamalarını kullanın. Örnek olarak: Family Locator, bSafe gibi(reklam değildir). Arkadaşlarınız ve aileniz sizi izliyorsa onlara tehlike sinyali göndermeniz daha kolay olacaktır.

6.Arkadaşlarınız veya aileniz arasında zor zamanlarda kullanacağınız kod kelimeler oluşturun.

s7.jpg

Çocukluğumuzda çoğumuz kodlar yeni kelimeler hatta diller yaparız. Bir aralar kuş dili konuşulurdu. İlk görüşte sizi etkilemeyen bu tür diller hayatınızı kurtarabilir. Konuşma veya böyle bir dil geliştirmediyseniz şifreli şekilde SOS çıkmazından bahsedebilirsiniz. Orası size kalmış. Ne kadar güzel doğaçlayıp anlatırsanız kurtarıcılar sana adım adım yaklaşacaklar ve sizi kurtaracaklardır.

7.Elinizdeki malzemeleri kullanmayı deneyin.

s8.jpg

Yardımcı olabilecek herhangi bir malzemeyi kullanın. Bıçaklı saldırıya uğrarsanız çantanızı vücudunuza yakın tutun. Çanta vücudunuz için kalkan görevi görecek ve sizi saldırıya karşı korunmanız da yardımcı olacaktır. Öncesinde satın aldığınız şemsiye şapka veya atkı ne varsa saldırganın dikkatini dağıtmak için yüzüne fırlatın. Bunu yapmadan önce cebinizde bulundurduğunuz anahtarı hazırda bulundurun. Anahtar sizi korumada ve saldırganın özgüvenini kırmada en iyi araçlardan biridir. Bu gibi araçları kullanırken zaman kaybetmeyin.

8.Biber gazını doğru yere saklayın.

Çantanız büyükse ve bir şeye ihtiyacınız olduğunuzda ararken zorluk çekiyor ve bulamıyorsanız biber gazının çantanızda taşımanızın bir anlamı yok. Biber gazını doğru yerde saklayın. Saldırı esnasında hemen ihtiyacınız olacak bu nedenle cebinizde taşımanızı veya kolay ulaşabileceğiniz yerde taşımanızı öneririz.

9.Saldırgan elinizi tuttuysa.

s9.jpg

Bu yöntemi uygulayarak elinizi tutan saldırgandan kurtulabilirsiniz. Elinizi saldırganın başparmağına doğru döndürün. Bunu hızlı ve keskin bir biçimde yapmanız gerekir. Eğer bu hamleyi yapmadan önce düşünürseniz saldırgan hamlenizi anlayıp elinizi tüm gücüyle sıkabilir. Saldırı sırasında kolu çevirin ve saldırganın kasıklarına doğru tekme atın. Akabinde elinizden geldiğince fazla kuvvetle ayağa kalkın. Saldırganı etkisiz hale getirdikten sonra olay yerinden uzaklaşıp polise haber vermeyi unutmayın.

10.Saldırgan saçlarınızdan yakaladıysa.

s10.jpg

Saldırıya uğramanın en kolay ve çok rastlanan bölgesi saçlardır. Arkadan yakalandığında hareketlerimiz kısıtlanır ve en savunmasız olduğumuz zamandır. Bu yöntem yalnızca acı verici değil aynı zamanda saldırıya uğrayan insanın vücudu neredeyse tamamen kontrol edilebilir. Her şeyden önce saldırganın her iki elini elleriniz ile tutun. Bu yöntem kontrolü tekrar elinize almanızı sağlar. Sonrasında hemen ayaklarınızı kullanın. Bakamayacağınız için küçük hesaplamalarla tekmenin doğru noktaya isabet etmesini sağlayın. Saldırganın elini gevşediğini hissettiğinizde bırakın ve olay yerinden uzaklaşın.

11.Saldırgan boynunuzdan tuttuysa.

s11.jpg

Resimde görüldüğü üzere saldırganın kasıklarına doğru vurun ya da gözlerine parmaklarınız ile bastırın. Bu iki yöntemi aynı anda uygularsanız daha verimli sonuç alacaksınız. Saldırgana verdiğiniz acı boğazını tutan ellerinin gücünü azaltır. Sizin hemen sıyrılıp olay yerinden uzaklaşın.

12.Asansörde böyle durmanız gerekir.

s12.jpg

Herkes, yabancılarla birlikte asansöre girmemeniz gerektiğini bilir. Veya peşinizden şüpheli biri geliyorsa ondan kurtulmanız gerektiğini de söylemişlerdir. Asansördeki ipucumuz düğmelerin bulunduğu duvar kısmına sırtınızı dayamayı alışkanlık edinin. Diğer gelen insan için siz düğmeye basın. Böylelikle asansör kontrolü sizde olacak. Bir saldırı dahilinde tuşlara yakın olduğunuz için alarm (zil),(acil durum) butonuna kolayca ulaşabileceksiniz. Bu yöntem sizi kısa sürede kurtaracaktır.

13.Bir araba içerisinde saldırıya uğruyorsanız.

Asansör saldırı konusunda olduğu gibi bu saldırıyı da önlemek mümkündür. Yabancılarla araba gezisine çıkarken yakın arkadaşınıza veya ailenize aracın plakasını, rengini, modelini ve gözle görülür detayları bildirin veya not alın. Saldırı hala devam ediyorsa, hassas bölgeler için hedef alın: kasık, burun ve gözler.

14.İlk yardım kurallarını mutlaka öğrenin.

Şu ana kadar ilk yardım kurallarını göz ardı ettiyseniz, hemen ilk yardım kuruluşlarından ücretsiz eğitim alabilirsiniz. Sizin veya bir başkasının yarandığı bir durum olabilir ve etrafınızda yakın bir hastane olmayabilir. Bu durumda ilk yardım hayatınızı kurtarabilir veya bir hayat kurtarabilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim