• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Yaza Fit Girmek İstiyorum! Ne Yapsam?

Yaza Fit Girmek İstiyorum! Ne Yapsam?
Kışın soğuk ve kat kat giyinilen günlerinden yazın sıcak günlerine geçerken hareketsizlikten kaynaklı alınan kilolardan ve vücudumuzun deformasyonundan genelde kurtulmak istiyoruz, kabul edelim. Bir de üstüne denize ve havuza girecek olmamız, bikinilerin,

Bütün kış yatıp yazın girişimlere başlamayı pek doğru bulmasak da sizlere kıyamadığımızdan birkaç tüyo verelim dedik. :)

Tabii ki arama motoruna fit olmak, yaza fit girmek, hızlı kilo vermek gibi şeyler yazmak gafletinde bulunuyoruz hepimiz; ancak karşımıza çıkan ilk sonuçlar genelde şok diyetler, hızlı kilo kaybettiren sağlıksız öneriler oluyor. Biz hiç boş yere sağlığımızı tehlikeye atmayalım, verdiğimiz kiloları geri alma riskine de girmeyelim. 

Normalde istediğimiz fitliğe ulaşmayı hayal ettiğimiz tarihten en az 2 ay önce başlamamız gereken diyet ve spor programı için geç kaldıysak, önce vücudumuzu olduğu gibi kabul edelim ve yavaş yavaş emin adımlarla fitliğe geçiş yapalım.

Fitliğe ulaşmanın ilk kuralı bir diyetisyenden ve spor uzmanından yardım almaktır aslında. Diyet uzmanının sizin bedeninize ve sağlık değerlerinize uygun bir yemek listesi hazırlaması, spor uzmanının da aynı şekilde bedeninize uygun bir hareket programı çıkarması daha avantajlı olacaktır. Fakat biliyoruz ki bunu yapmayacak birçok kişi var. Madem öyle, en azından ufak ipuçlarıyla elimizden geldiğince yardımcı olalım sizlere.

 

3 Beyaz Mı? Asla!

İlk adımı üç beyazı hayatınızdan çıkararak atabilirsiniz. Beyaz un, şeker ve tuz gerçekten uzak durmanız gereken besinler arasında ilk sıralarda olmalı. Beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek, şeker yerine meyve, tuz yerine de diğer baharatları tercih edebilirsiniz. Aynı etkiyi yaratmaz; ancak ufak da olsa damağınızı şenlendirir. Zaten bir süre sonra alışacaksınız ve eskiden tükettiğiniz kahveler çok şekerli, yemekler de çok tuzlu gelecek.

Her Derde Deva: Su

İkinci olarak bol bol ve bol bol ve de bol bol su tüketmelisiniz. Zaten mevsim yaz. Suya ihtiyaç duyacaksınız. Yanınızda sürekli su bulundurun. Bittikçe doldurun, yenisini alın. Akıllı telefonunuza size su içmenizi hatırlatacak uygulama indirin. O su o mideden sık sık geçecek!

Açlık Yok

Üçüncü olarak yediklerinize dikkat etmek demek aç kalmak demek değildir. Porsiyonlarınızı küçültmeniz ve ana öğünler arasına 2-3 adet ceviz ya da badem, iki kaşık yoğurt gibi besinler eklemeniz bile tek başına vücudunuza etki eder.

Yürüyen İnsan, Yürümeyen Merdiven

Bütün bunlara dikkat ederken bir yandan da yürüyebildiğiniz kadar yürüyün. Gerekirse evden erken çıkın. Buluşma saatinizi yarım saat ileriye taşıyın; ama yürüyün. Spor yapmaya fırsatınız olmayabilir. Maddi olarak spor salonuna yazılma imkânınız olmayabilir; ama yürümek hem masrafsız hem de çok zaman alan bir şey değil. Yürüyen merdivenler yerine yürümeyen merdivenleri kullanmak da çok etkili olacaktır. 

Eğer spora yazılamıyorsanız, kendi başınıza yapmayı denemeyin; yanlış hareketler sebebiyle kaslarınızı incitebilir, onarılması zor ya da uzun zaman alan sıkıntılara sebebiyet verebilirsiniz.

Canlan Biraz, Canlan Biraz! Kımılda!

Spor yapmaya imkân ve zamanınız varsa da haftanın belli günlerini spora ayırmak, vücudu dengeleyecek antrenmanlar yapmak, gerekli bölgeleri sıkılaştıracak hareketler yapmak ve yağların erirken kasların sıkılaşmasını sağlamak sağlıklı bir şekilde forma girmeye yardımcı olacaktır. Bir de spordan önce şekersiz Türk kahvesi içerseniz çok daha hızlı kalori yakarsınız! :)

Sonuç olarak tüm bu uygulamalara sadece yaz yaklaşırken değil de tüm yıl boyunca dikkat etmek sıkıntısız, sağlıklı ve formda bir hayat sürmeyi sağlamamıza yardımcı olacaktır. O yüzden bir sonraki kış ne yapıyoruz? Kendimizi salmıyoruz, kalın kıyafetlerimize güvenip vücudumuzu bozmuyoruz. Sağlıklı olmaya özen gösteriyoruz! 

Sağlıklı, fit, güzel günler!

Kaynak: Unimetre
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim