• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

6,7 büyüklüğünde deprem oldu.

6,7 büyüklüğünde deprem oldu.
Deprem Oldu

6,7 büyüklüğünde deprem oldu. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumundan (USGS) yapılan açıklamada, Kanada’nın batısında bulunan British Columbia açıklarında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 33 kilometre derinlikte meydana gelen depremle ilgili tsunami uyarısı yapılmazken,

1-645.jpg

depremin c-a-n ya da mal kaybına yol açıp açmadığına ilişkin henüz bir bilgi verilmedi. Kuzey Amerika ülkesi Kanada’da 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumundan (USGS) yapılan açıklamada, ülkenin güneybatısındaki liman kasabası Port Hardy’nin 218 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem olduğu bildirildi. Deniz tabanının 11 kilometre altında gerçekleşen depremin ardından dev dalga uyarısı yapılmadı. Kanada Amerika kıtasında yer almaktadır. Komşusu Amerika Birleşik Devletleridir. Hem Atlantik hemde pasifik okyanuslarına kıyıları vardır. Kanada dünyanın en büyük ülkelerindendir. Rusya’dan sonra ikinci büyük toprağa sahip ülkedir. Muhabir: Emre Aytekin AA Toplam 9,984,670 km² ‘dir.

2-537.jpg

Bunun 9,984,670 km²’si sulardan oluşmaktadır.Kanada da eyalet sistemi mevcuttur. Kanada 10 eyalet ve 3 bölgeye ayrılmıştır. Eyaletler ve bölgeler şöyledir; Britanya Kolumbiyası, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario, Québec, New Brunswick, Prens Edward Adası, Yeni İskoçya ve Newfoundland & Labrador) ve resmî olarak territory denen 3 bölgeye (batıdan doğuya doğru: Yukon, Kuzeybatı Toprakları, Nunavut) Başkenti Ottawa’dır. Kanada da bazı bölgeler soğukken bazı bölgeler sıcaktır. Kışın kuzey bölgelerde -50 dereceyi görebilirsiniz. Telefon uzantısı +1’dir. Kanada ile Türkiye arasında saat farkı vardır. Ortalama 9 sattir. Bazı eyaletlerde azalmakta veya artmaktadır. Ülke içerisinde bile saat farkı gözlemlenebilir.

3-401.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim