• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Kar kalınlığı 120 santimi geçti

Kar kalınlığı 120 santimi geçti
.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından Düzce’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı 120 santimetreye ulaştı. Nisan ayında yağan kar yağışını hayatı boyunca ilk defa gören 65 yaşındaki Osman Yılmaz, “ 120 santimetrenin üzerinde kar var” ifadelerini kullandı.

  Meteoroloji Genel Müdürlüğü Düzce ve bölgesi için yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı uyarısı yapmasının ardından hafta sonu yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı oluştu.

Düzce’ye 33 kilometre uzaklıkta bulunan 1450 rakımda ki Sinekli Yaylası’nda kar kalınlığı 120 santimetreyi geçti. Her yıl ilkbahar aylarında Sinekli Yaylası’na giden hayvancı Osman-Perihan Yılmaz çifti de 120 santimetreye ulaşan kar kalınlığı karşısında şok oldu.

Evlerinin önündeki kar birikintilerini temizleyen 65 yaşındaki Osman Yılmaz, “ Karları temizliyorum. Nisan’ın 12’sindeyiz. 120 santimetre kar var. 65 yaşındayım ben böyle bir kar görmedim. Bereket yağıyor. Hayvanları getirmiştim. Onlar içeride duruyor” ifadelerini kullandı.

  “Bir gecede yarım metre kar yağdı”

  Şehirde ki hayattan bunalarak 1 yıl önce Sinekli Yaylası’nda yaşamaya başlayan Düzce Safari Off-Road Kulübü Başkanı Mehmet Albayrak, 1 gecede yarım metre kar yağdığını vurgulayarak, Mehmet Albayrak: Sinekli yaylasındayız.

Burada rakım 1450. Dün Offroad araçları ile biz buradan geçtik. Zaten 60-70 santim dün kar vardı. Bu gecede yarım metre kar yağmış.

Tahmini 110, 120 santim net kar var. Nisan ayının 12’sinde. Kar kalınlığında yürüme yürüyemiyorum. Dün geçtiğim yerler tamamen kapanmış. İzlerim kaybolmuş komple. Bunların hepsi yeni izler” dedi.

  “Böyle bir kar görmedim”

  Hayvancılıkla uğraşan ve Mart ayında hayvanlarını Sinekli Yaylasına çıkarttıklarını ve ömrü hayatı boyunca Nisan ayında böyle bir kar görmediğini belirten Perihan Yılmaz, “ Nisan ayının 12’sinde mevlam kar verdi yapacak bir şey yok.

Nisan da bu kadar kar yağdı daha ne olacaktı. Bereket yağıyor. Daha önce böyle bir kar yağışı ömrüm hayatım boyunca görmedim” şeklinde konuştu.

  Öte yandan Düzce’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre yüksek kesimlerde yağışın Çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim