• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Adnan Oktar’ın aylık kazancı ortaya çıktı Dudak Uçuklatan Rakam

Adnan Oktar’ın aylık kazancı ortaya çıktı Dudak Uçuklatan Rakam
Dudak Uçuklatan Rakam

Tüm malvarlığına ve şirketlerine el konulmuş olan Adnan Oktar’ın aylık gelirinin 10 milyon dolar olduğu orta çıktı. İstanbul güvenlik Müdürlüğü’ne bağlı Mali kabahatlarla savaşım Şube’since Adnan Oktar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan

1-188.jpg

106’sı kadın 235 şüpheliden 190’ı gözaltına alınırken, ö-rgütün ekonomik yapılanması da ortaya çıkarıldı. 86 ŞİRKET TESPİT EDİLDİ Mali s-uçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu ile 2 yıl önce başlatılan sualşturmada ö-rgütün 86 şirketi tespit edildi. Bu şirkertlerle ö-rgüte ait olduğu öne sürülen milli Değerleri Koruma Vakfı, Teknik Bilim ve Araştırma Vakfı ve bir derneğe kayyum atandı. YURT DIŞINDAKİ FİRMALARA GÜVEN SAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR Araştırmalar ö-rgütün ticaretteki karanlık yüzünü de ortaya çıkardı. Meydana getirilen araştırmalarda ö-rgüt uluslararası şirketlerle ticaret yaparken önce güven sağladı.

2-156.jpg

Bunun için yüklü miktarda ürün alımı yapıldı. Ödemeler düzenli olarak hesaplara yatırıldı. Sadece daha sonraki yüklü miktarda işlem meydana getiren firmalara ödemeler kesildi. Ş-ebekenin bankalardan şirketlerin adına kredi çektiği, bu firmaların başka kişilere devredilerek ödeme yapılmadığı da öne sürüldü. Ş-ebekenin ayrıca imgesel ihracat yaptığı da yapılan tespitler içinde. 200 BİN LİRA KİRAYLA LÜKS VİLLA Polisin tespitine bakılırsa, onlarca adres kullanan yapının mensuplarının lüks villalar kiralayıp, lüks yaşam yaşadığı ve kiralanan bu villaların bazılarına 200 bin lira kira ödediği öne sürüldü. Ö-rgütün bir çok üyesinin gayrimenkulüne de sonradan el koyarak zorla haiz olduğunun tespitler içinde bulunmuş olduğu öğrenilirken biroldukça ö-rgüt üyesinin mirasına haiz olunması için de belge imzalatıldığının tespit edildiği öğrenildi. AYLIK 10 MİLYON DOLAR Polisin şu anki tespitine gore, ö-rgütün aylık kazancı 10 milyon dolar yöreında ancak sualşturmanın daha da derinleşmesiyle bu sayıın daha da yükselebileceği belirtiliyor. Tespit edilen tüm mal varlıklarına el konulmuş olan yapının milyonlarca dolarlık taşınmaz ve kıymetli eşyaya da sahip olduğu ortaya çıkarıldı.

3-113.jpg

ESERLER İNCELEMEYE ALINDI Operasyon kapsamında basılan depolardan çıkan 4 kamyon dolusu tablo, vazo, el yazması eserler, altın varaklı el oyması eşyaların da tarihi yapıt olup olmadığının incelendği öğrenildi. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul emniyet Müdürlüğü’nde tasnifi yapılarak istiflenen eşyaların zamanı yaratı olmasa dahi milyonlarca lira değere haiz olabileceği belirtiliyor. KEDİCİKLER İÇİN İSRAFTAN KAÇINMAMIŞLAR Polisin tespitine bakılırsa, ö-rgüt elde edilmiş paraların bir kısmını, yeni eleman devşirilmesi için kullanıyor. Genç adamların bu paralarla lüks araçlar ve lüks yaşam yaşadığı, yapıya yeni kadılar kazanmıştırtdığı öne sürülüyor. Evlerde hapis edildikleri iddia edilen bazı kediciklerin kıyafet alışverişinde ise en lüks markaların tercih edilmiş olduğu belirtiliyor. Tespitlere gore, bazı kadınlar tişört istediğinde belirlenen markanın o sezonki tüm model ve rengindeki ürünü alınıyormuş.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim