• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Aman Dikkat Kalp Krizi Geliyorum Diyor

Aman Dikkat Kalp Krizi Geliyorum Diyor
Geliyorum Diyor

Kalp Krizi Geliyorum Diyor Aman Dikkat Bu bilgi sayısız insanın hayatını kurtarabilir. Asla, ‘benim başıma gelmez!’ diye düşünmeyin. Hayat tarzımızın epeyce değiştiği şu son yıllarda artık her yaşta insan kalp krizi geçiriyor. OKUYALIM OKUTALIM PAYLAŞALIM Kalp krizi

1-039.jpg

Bu bilgi sayısız insanın hayatını kurtarabilir. Asla, ‘benim başıma gelmez!’ diye düşünmeyin. Hayat tarzımızın epeyce değiştiği şu son yıllarda artık her yaşta insan kalp krizi geçiriyor. OKUYALIM OKUTALIM PAYLAŞALIM Kalp krizi geliyorum diyor! Kalp krizi geçireceğiniz önceden haber veriliyor. Bu belirtilere önem vermek, dikkat etmek kalp krizi riskini azaltıyor. Başta kendi sağlığınız için, sağlıktan da öte canınız için, aşağıdaki belirtilere dikkat edin. Asla es geçmeyin, önemsemezlik etmeyin. Yapılan araştırmaların sonucunda; bu araştırmalar sayesinde halk bilinçlenip kalp krizi rakamları azalıyor. Bu yüzden bu bilgileri sevdiklerinizle de paylaşmayı ihmal etmeyin. Artık yaşlısı genci kalmadı. Sağlıklısı, sporcusu kalmadı… Kalp krizi herkesin başına herhangi bir zamanda gelebilir.

2-043.jpg

1- Yorgunluk : Her insana yorgunluk rastlar. Bu olay gayet normaldir. Fakat en ufak olayda yoruluyorsanız problem var demektir. Mesela mahalle marketimize giderken bile kısa mesafe olmasına rağmen yoruluyorsanız oturup düşünmeniz gerekiyor.2- Göğüs Ağrısı : Kalp krizinin en önemli belirtisi göğüsün ağırması ya da sıkışarak rahatsızlık vermesidir. Göğüs ağrısı dışında vücudumuzun başka bölgesinde de ağrıya rastlanabilir. Özellikle halk arasındada söylenen sol koltuk altının ağrıması önemli belirtidir. Ağrılar en fazla 15 dakika sürer. Bu yüzden bu belirtilere dikkat etmelisiniz. 3- Dermansızlık : Her zaman,her vakit sık sık kendinizi yorgun ve güçsüz hissediyorsanız bunun sebebi akciğerinize yeterli miktarda kanın ulaşmamasıdır. Kronik olarak yorgunluk yaşayan kişilerin kalp krizi riski oldukça yüksektir. 4- Solunum Sıkıntısı :Kalp krizi gerçekleşmeden önce solunum sıkıntısı ve nefes almakta zorluk çekersiniz. Bunun en mantıklı sebebi ise damarlarınız tıkanık olduğundan dolayı akciğerinize kan gitmemesidir. 5- Grip/Soğuk Algınlığı :Normalden şiddetli öksüyorsanız,çok fazla üşüyorsanız,ateşiniz yüksekse çok fazla telaşlanmanıza gerek yok çünkü bunlar kalp krizinin yüksek riskli belirtileri değildir. 6- Baş Dönmesi ve Soğuk Terleme : Aşırı terliyorsanız kalp krizi geçirebilme riskiniz yüksektir.Başınız normalden daha sık dönüyorsa bunun nedeni beyne istenilen miktardan daha az kan gitmesidir.

Peki başka neler yapmak gerekir? Gün de 2 maden suyu için! Tabi ki bu tek başına önlemeye yetmez. Ama riski azaltma da önemli bir rol oynar. Bunu uzmanlar aşağıdaki gibi açıklıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Beşoğul, günde bir veya iki adet maden suyu içilmesinin kalp krizi riskini azalttığını belirtiyor. Çünkü maden suyunun içinde bulunan magnezyumun kalbin ve damarların çalışmasını düzenleyeceğini vurgulayan Beşoğul, “Kalp damarlarında hiçbir tıkanıklık olmayan genç sporcuların veya normal insanların sauna, Fin hamamı gibi aşırı terleme sonucu ani kalp krizi geçirmesinin nedeni; magnezyum elektrolitinin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Sauna sonrası maden suyu içilmesi bu nedenle önerilir.”

Peki Kalp Krizi Anında NE YAPACAKSINIZ? Pek çok insan kalp krizi geçirdiği sırada tek başına oluyor, etrafta yardım edecek kimse bulunmuyor. Kalp atışları düzensizleşen ve kendisini bayılacakmış gibi hisseden birinin bilincini yitirmeden önce yalnızca 10 saniye kadar zamanı vardır. Bu durumda ne yapmanız gerekir?
 Paniğe kapılmadan üst üste kuvvetlice öksürmeye başlayın. Arabanızı sağa çekin motoru durdurun dörtlüleri yakın arabanın arkasına geçip sırt üstü yere yatın ayaklarınızı arabanızın bagajına doğru yukarı kaldırın ve öksürmeye başlayın öksürmeden önce her seferinde derin bir nefes alın. Öksürükleriniz güçlü olsun,derinden gelsin ve uzun sürsün,tıpkı göğsünüzde birikmiş balgamı atmaya çalışır gibi öksürün. Her iki saniyede bir derin nefes alıp öksürün ve bunu yardım gelene dek yada kalp atışlarınız tekrar normale dönene dek sürekli yapın.

Sakın arabanızın içinde oturmayın bu esnada sizi gören insanlar yardım edeceklerdir derin nefes almak ciğerleri oksijenle doldurur. Öksürmek kalbe tazyik yapar ve kan dolaşımını rahatlatır. Kalbe uygulanan bu tazyik, kalbin normal ritmine dönmesini kolaylaştırır. Bütün bunlar size, bilincinizi kaybetmeden önce hastaneye yetişecek zamanı tanır. Ayaklarınız yukarı doğru kaldırılmış olduğundan vücudunuzdaki bütün kan kalbe basınç yapacaktır. Bu pozisyonda yatmak kalbin normal çalışmaya düzenine geçmesine yardımcı olur bu konuda mümkün olduğunca çok kişiyi bilgilendirin. Bu bilgi sayısız insanın hayatını kurtarabilir. Asla, ‘benim başıma gelmez!’ diye düşünmeyin. Hayat tarzımızın epeyce değiştiği şu son yıllarda artık her yaşta insan kalp krizi geçiriyor. Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim