• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Bartın’da 5 Eğitim Yatırımının Temeli Aynı Anda Atıldı

Bartın’da 5 Eğitim Yatırımının Temeli Aynı Anda Atıldı
Bartın’da 5 eğitim yatırımının toplu temel atma töreni yapıldı.Bartın’da yapımlarına başlanan Anadolu Kız Meslek Lisesi, Öğretmenevi, Çaydüzü Ortaokulu, Vilayetler Hizmet Birliği Ulus Anaokulu ve Anad...

Bartın’da 5 eğitim yatırımının toplu temel atma töreni yapıldı.

Bartın’da yapımlarına başlanan Anadolu Kız Meslek Lisesi, Öğretmenevi, Çaydüzü Ortaokulu, Vilayetler Hizmet Birliği Ulus Anaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi ek binasının temel atma törenleri düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili adayı Yılmaz Tunç, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Bartın Belediye Başkanvekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“YENİ ÖĞRETİM YILINA YETİŞECEKLER”

Törende konuşan Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Demir şöyle konuştu: “Temeli atılan okullarımızdan yanında bulunduğumuz Kız Meslek Lisemiz 24 derslikli olup, 4 katlıdır. İçerisinde kütüphane, atölye, çok amaçlı salon bulunmaktadır. 7 bin 850 metrekare inşaat alanına sahiptir. Yine imam hatip lisesi ek binamız 19 derslikli, laboratuvarı, çok amaçlı salonu ve spor salonu yer alacaktır. 4 bin 500 metrekare inşaat alnına sahiptir. Bartın Öğretmen Evimiz de 34 odalı, 84 yataklı, çok amaçlı salonu, lokali, restoranı, kafeteryası ve mutfak gibi bölümlerden oluşan 5 katlı bir bina olacaktır. Çaydüzü Ortaokulumuz ise 16 derslikli, laboratuvar, ana sınıfı, kütüphane ve konferans salonunu bünyesinde barındıracaktır. Ulus’ta açacağımız anaokulumuz Vilayetler Hizmetler Birliği tarafından finanse edilmiştir. 5 sınıflı olacaktır. İmam Hatip Ortaokulumuzun inşaatı da devam etmektedir. İnşaat halinde olan tüm okullarımızı yeni eğitim öğretim yılına açacağız. Tüm bu güzel okullarımızın Bartın’ımıza kazandırılmasında emeği olan İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, İl Genel Sekreterine, Özel İdare çalışanlarına, Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a ve Valimiz Sayın Seyfettin Azizoğlu’na teşekkür ediyorum.”

“BARTIN’A 13 YILDA 40 OKUL KAZANDIRDIK”

Hükümet olarak 13 yılda 40 okulu Bartın’a kazandırdıklarını belirten AK Parti Bartın Milletvekili ve 25. Dönem milletvekili adayı Yılmaz Tunç ise şunları söyledi: “13 yılda 40 okul yapıldığını belitti. Tunç, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün 5 önemli yatırımın temelini atmak için bir araya geldik. Okullarımız gerçekten mimari projeleriyle birbirinden daha güzel. Beş büyük yatırımın, yaklaşık 20 milyonluk işin temelini bugün atıyoruz. Türkiye eğer süper güç olacaksa, 2023’te Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetin üzerine çıkacaksa bu eğitime verilen önemle olacaktır. Çocuklarımızı gençlerimizi iyi yetiştirmekle olacaktır. Onun için 2002’den beri 13 yıldır bütçeden en fazla kaynak eğitime ayrılıyor. Geçen yıl 6 adet okulumuz yine aynı bu büyüklükte yaklaşık 30 trilyon liraya mal olan okullarımızı bir yıl içerisinde tamamlamıştık. Bu yılda bu okullarla beraber yeni projelerle beraber 7 okulumuzun başladık. İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmiş olacak. Bartın son iki yıl içerisinde 13 tane eğitim yuvası kazanmış olacak. Bartın’da son 13 yıl içerisinde eğitime ayrılan kaynak üniversitemizle beraber toplamda 160 trilyonu geçiyor. Üniversite yatırımlarımız fakülte inşaatlarımızda hızlı bir şekilde devam ediyor. 160 trilyon sadece eğitimin fiziki imkanları için harcanan ödenek. Bundan sonraki harcanacak paralar ayrı. Onlarda peyder pey inşaatlar devam ettikçe yeni projeler hayata geçtikçe bu ödeneklerde Bartın’a aktarılmaya devam edecek.”

“YATIRIMLARIN ÖDENEKLERİ HAZIR”

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu da şöyle konuştu: “Ben ilimizde ve Türkiye’ye yapılan bütün yatırımlar nedeniyle öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisimize teşekkür ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçeyi sağlam yapıp, sağlam temellere dayandırdığı için bu projelerimizin kaynaklarını da çok rahat bir şekilde temin etme imkanına sahip olduk ve bu projeler başladığı yılda yapılıp hizmete sunuluyor. Hükümetimize de gerçekten teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizin her tarafı bugün bir şantiye halinde. Eğitim yuvalarından, alt yapı hizmetlerine, ulaşım hizmetlerinden ağlık hizmetlerine ve spor tesislerine varıncaya kadar ülkenin her bir yanında şantiye var. Hükümetimiz bu konuda her türlü çabayı ve gayreti gösteriyor. Bizleri de bu konuda talimatlandırıyor ve takip ediyor. Bu nedenle bu yatırımların da bu seviyelere gelmesinden dolayı hükümetimize şükranlarımı sunuyorum. Tek tek tüm bakanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. İlimizle ilgili ne zaman bir projeyi bakanlarımıza ve yetkililere arz etsek projelerle ilgili hiçbir kaynak sıkıntısı çekmediğimizi şu anda ifade etmek isterim. Görülen bu binalar eski parayla 20 trilyonluk yatırımlardır. Hepsinin parası şu anda İl Özel İdaresi’nde hazırdır. Müteahhitlerimiz bu konuda müsterih olsunlar. İnşaatları yaptıklarında hak edişlerini 2 gün dahi geçmeden alacaklardır. Bu arada bir başka teşekkürü de müteahhitlerimize etmek istiyorum. Bartınlı müteahhitlerimiz sağ olsunlar aldıkları bütün işleri, inşaat kalitesini en üst seviyede ve en kaliteli şeklinde yapıp bizlere teslim ediyorlar. Bu manada kendilerine teşekkür ediyorum. İnşaatların yapılmasındaki malzemelere kadar kaliteli ürünler sunan firmalarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Size temin ediyorum ki Türkiye’de ocak ayı içerisinde planının ve ihale sürecinin yapıldığı başka bir il göremezsiniz. Bunu Bartın başarmıştır. Bu başarıda imzası olan arkadaşlarımı da kutluyorum."

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından temeller atıldı.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Düzce Üniversitesi’nin mezuniyet gururu13 Temmuz 2023 Perşembe 09:50
  • Tüm Soruları yanıtlayan TED’li öğrenciye plaket07 Temmuz 2023 Cuma 13:43
  • Öğrencilere YKS tavsiyeleri14 Haziran 2023 Çarşamba 09:22
  • Düzce Belediyesinden ödüllü LGS ve TYT sınavı04 Mayıs 2023 Perşembe 13:27
  • Liseliler Düzce Üniversitesi’nde26 Nisan 2023 Çarşamba 17:53
  • İhracat yüzde 18 arttı31 Mart 2023 Cuma 17:06
  • 3 Nisan'da başlıyor30 Mart 2023 Perşembe 16:58
  • Dersler 27 Şubatta başlıyor21 Şubat 2023 Salı 11:14
  • İşte okulların açılacağı tarihler20 Şubat 2023 Pazartesi 12:39
  • Bahçeşehirli olmak için ter döktüler14 Ocak 2023 Cumartesi 13:21
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim