• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

Böbreklerinizin Düzgün Çalışmadığına İlişkin İşaretler

Böbreklerinizin Düzgün Çalışmadığına İlişkin İşaretler
...

Zihnimiz her gün tonlarca bilgiyi işler, bedenlerimiz binlerce eylem gerçekleştirir. Bu yoğun tempo sebebiyle vücudunuzun gönderdiği bazı sinyalleri kaçırabiliriz. Ve bu sinyalleri dikkate almamanın sonuçları ciddi olabilir. 10. Uyku bozukluğu Böbrekleriniz düzgün çalışmadığında,

1-20190110222410.jpg

toksinler idrarla vücuttan tamamen çıkmaz ve kanda kalır. Artan toksin seviyesi uykuya dalmayı zorlaştırır. Bu nedenle daha az uyku çektiğinizde, böbrek fonksiyonlarının azalma ihtimali var demektir. Uyarı: Kronik Böbrek Hastalığı olan insanlar uyku apnesine daha sık maruz kalırlar. Uyku apnesi, uyurken nefesin bir veya daha fazla durmasına neden olan bir rahatsızlıktır. Bu duraklamalar birkaç saniyeden bir dakikaya kadar sürebilir. Her duraklamadan sonra, normal nefes alma yüksek sesle geri döndürülür(horlama).

2-20190110222410.jpg

Sürekli ağır horlama yaşıyorsanız,Bu doktora görünme vaktinizin geldiğini gösteriyor. 9. Baş ağrısı, yorgunluk ve genel zayıflık Sağlıklı ve düzgün işleyen böbrekler, vücudumuzda bulunan D vitaminini, güçlü kemikleri korumak ve Eritropoietin (EPO) adlı bir hormonu üretmek için dönüştürürler. Bu hormon, kırmızı kan hücrelerinin üretiminde önemli bir rol oynamaktadır. Böbrekler düzgün çalışmadığında daha az EPO üretirler. Kırmızı kan hücrelerinin azalması (oksijen taşıyanlar), kaslarınızın ve beyninizin hızlı yorgunluğuna neden olur. Uyarı: Kronik Böbrek Hastalığı olan insanlarda anemi görülür. Normal böbrek fonksiyonlarının % 20 ila % 50’sinde anemi gelişmeye başlayabilir. Yeterince dinlenip uyuyorsanız, ancak buna rağmen yorgunluk, düşük enerji seviyeleri ve genel zayıflık hissetmeye devam ediliyorsa, gecikmeden doktorunuzu ziyaret etmelisiniz.

3-783.jpg

8. Kuru ve kaşıntılı deriye sahip olmak Sağlıklı böbrekler, kandaki atıkları ve ekstra sıvıları atarak, kırmızı kan hücrelerini üretmeye yardım eder ve vücudunuzdaki uygun mineral miktarını koruyarak muazzam işler yapar. Kaşıntılı ve kuru cilt, böbreklerin kemik ve böbrek hastalığına neden olabilecek mineral ve besin maddelerinin doğru dengesini sağlamaktaki başarısızlık sinyalini verir. Uyarı: Kuru ve kaşıntılı cildiniz varsa, daha fazla su içmeye özen gösterin. Unutmayın, kaşıntı için herhangi bir ilaç almadan önce doktorunuza danışın. Bazı ilaçların potansiyel olarak böbrek işlevinize zarar verebilecek maddeler bulunur. 7. Kötü nefes ve metalik tecrübe Atık kanda biriktiğinde, yiyecek tadını değiştirir ve ağzınızda metalik bir tat bırakır. Kötü nefes kokusu, kan dolaşımında çok fazla toksin ve kontaminasyona sahip olduğunun başka bir işaretidir.

4-472.jpg

Dahası, et yemekten de vazgeçebilir ve iştahınızı genel olarak kaybedebilirsiniz; bu da sağlıksız kilo kaybına neden olabilir. Uyarı: Yiyeceklerin metalik bir tada (zayıf ağız sağlığına karşı alerjilerden) sahip olmasının çeşitli nedenleri vardır . Normal olarak, kabul edilen bir nedenden dolayı varsa ağızdaki metalik tat geçici olur. Metalik Tat hala devam ederse, doktorunuza danışmalısınız. 6. Nefes darlığı Böbrek hastalığı ile nefes darlığı arasındaki ilişki , özellikle küçük hareketlerden sonra, iki faktörde kaynaklanıyor. Birincisi, böbrekler düzgün çalışmadığında, vücuttaki ekstra sıvı akciğerlere girer. İkincisi, anemi vücudunuzu oksijenden yoksun bırakır ve bu nefes darlığı ile sonuçlanır. Uyarı: Böbrek yetmezliği, astım ve akciğer kanseri veya kalp yetmezliği nedeniyle nefes darlığı yaşanabilir. Çok az çaba harcadıktan sonra sürekli nefes aldığınızı fark ederseniz hemen doktorunuza danışmalısınız.

1-20190110222410.jpg

5. Ayakta, Ayak Bileğinde ve Ellerde Şişme Düzgün çalışmayan böbrekler vücudu ekstra sıvılarını dışarıya atamazlar. Bu sıvı, ayak bilekleri, ayaklarınız ve ellerinizde şişmeye neden olan sodyum retansiyonuna neden olur. Vücudunuzun alt kısımlarının şişmesi kalp ve karaciğer hastalıkları veya bacak ven problemlerini de gösterebilir. Uyarı: Bazen ilaç almak, tuzu azaltmak ve vücudunuzdaki aşırı miktarda sıvı almak şişmeyi önleyebilir. Eğer yardımcı olmazsa, ayrı bir tedaviye ihtiyacınız var demektir. 4. Sırt ağrısı Böbrek yetmezliği, genellikle göğüs kafesinin hemen altında bulunan sırt ağrısına neden olabilir. Kasık veya kalça bölgesinin önünde hissedilebilir. Sırt ve bacak ağrısı, böbrek kistleri, böbreklerde oluşan sıvı dolgulu keselerden dolayı meydana gelebilir ve bu polikistik böbrek hastalığının bir sonucudur. Uyarı:

2-20190110222410.jpg

Böbrek yetmezliğinden kaynaklı sırt ağrısı beraberinde, hastalık hissi, kusma, yüksek vücut ısısı ve sık idrara çıkma varsa, normal sırt ağrısı değil böbrek probleminden kaynaklı bir ağrı söz konusudur, yerel ve aniden olur. Sırt ağrısı yaşıyorsanız ve ağrı kesici haplar etkisiz ise, doktorunuzu görmeniz gerekmektedir. 3. Şiş gözler Böbreklerinizin filtre sisteminin hasar gördüğüne ilişkin erken bir işaret, göz çevresindeki şişliktir. İdrarda bulunan proteinin başlangıcıdır. Göz çevresindeki şişlik, böbreklerinizin idrar içine çok miktarda protein sızdırması ve vücuda dağıtılması ile açıklanabilir. Uyarı: Vücudunuzda yeterli miktarda dinlenme ve protein alınması konusunda eminseniz, ancak buna rağmen gözlerinizin etrafında şişlik hissi devam ediyorsa, doktorunuza randevu almanızı tavsiye ederiz. 2. Yüksek tansiyon Dolaşım sisteminiz ve böbrekleriniz birbirine bağlıdır. Böbreklerin atık ve ekstra akışkanları kandan filtreleyen küçük nefronları vardır.

3-783.jpg

Kan damarları hasar görürse kanınızı filtreleyen nefronlar yeterli oksijen ve besleyici madde alamaz. Bu nedenle yüksek tansiyon, böbrek yetmezliğinin önde gelen ikinci nedenidir. İpucu: Böbrek yetmezliğinizden kaçınmak için yüksek tansiyonunuzu yönetmeyi öğrenin. Kırmızı kan hücrelerinin üretimine girdiği için folik asit açısından zengin yiyecekleri tüketin bu anemiyi önlemeye yardımcı olabilir. 1. İdrar değişiklikleri Böbrekleriniz idrarın üretilmesinden ve atıkların atılmasından sorumludur. İdrar sıklığı, koku, renk ve görünümü değişiklikleri dikkate alınmamalıdır. Genel değişiklikler şunları içerir: Özellikle gece boyunca idrar yapma ihtiyacı arttı. Günde 4 ila 10 kez arasında olan herhangi bir yer normal kabul edilir.

4-472.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim