• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Bu Hizmeti Almak İstiyorsanız Saati 90 Lira

Bu Hizmeti Almak İstiyorsanız Saati 90 Lira
Devamını Oku...

Saati 90 Lira….

Böylesi ne görüldü ne duyuldu.Polonya’da kendini yalnız hissedenler için ilginç bir hizmet verilmeye başladı. Başkent Varşova’da açılan merkeze gidenler, saati 90 TL’ye tekabül eden bir bedelle, sarılma hizmeti alıyor.

Polonya’nın başkenti Varşova’da;

kendini yalnız hisseden kişilere “sarılma salonu” açıldı. Üniversite öğrencisinden emekliye farklı yaş ve sosyal grubuna mensup pek çok kişi, yalnızlıklarını gidermek için “sarılma salonuna” saat başı 80 zloty (yaklaşık 20 Euro) ödeyerek “sarılma hizmeti” satın alıyor. İsteğe göre sarılma süresi uzayabiliyor. Ancak “sarılma seansına” katılacak kişiler seans öncesinde salonun şartlarını kabul edip imzalamak zorunda.

İş, eğitim ve değişik amaçlarla yakınlarını geride bırakarak büyükşehirlere taşınan bireyler ya da sevdikleriyle aynı şehirde olup da hızlı hayat temposunun neden olduğu zaman darlığı nedeniyle bekledikleri ilgiyi göremeyenler için Varşova’da “sarılma salonu” hizmete girdi.

Kendilerini yalnız hisseden bu kişilere belirli ücret karşılığı “sarılma hizmeti” veren salon, yeni açılmış olmasına rağmen epey rağbet görüyor. ABD’de karşılaşılan bir afişin ardından hayata geçirilen “sarılma salonunun” kurucuları, aynı zamanda sahiplerinden olan Magdalena Fialkowska yaptığı açıklamada ABD’de uzun yıllardır verilen “sarılma hizmetinin” Polonya’da bir ilk olduğunu söyledi.

İşletme eğitiminin ardından çalıştığı çeşitli şirketlerde mutluluğu yakalayamadığını belirten Fialkowska, ilkin okul arkadaşıyla birlikte çocuklar için farklı kurslar düzenleyen “Küçük Dahi” firmasını kurduklarını, bu kapsamda ABD’de yaşayan Polonyalıların çocuklarına kurslar vermeye gittikleri Chicago’da “sarılma hizmeti” reklamıyla karşılaştıklarını söyledi.

“Reklamı ilk gördüğümüzde şaşırdık, aslında bu reklam Amerikalılar için oldukça tanıdık. Çünkü orada bu hizmet yıllardır var. Biz de ‘Neden Varşova’da böyle bir salon açmıyoruz ki?’ dedik ve başladık” diyen Magdalena Fialkowska, yeni açılmış olmalarına ve alanında ilk olmalarına rağmen yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirtti.

Şimdiye kadar kendilerinden 150 kişinin “sarılma hizmeti” aldığını ifade eden Fialkowska, müşteriler arasında 19 yaşında üniversite öğrencisi, 30 yaşındaki bir büro çalışanı, 65 yaşında bir emekli gibi pek çok yaş ve sosyal gruptan kişiler bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Sırf merak ettikleri için gelen müşterilerin de olduğunu, ancak genel olarak olumlu eleştiriler aldıklarını ifade eden Fialkowska, müşterilerin yüzde 70’inin “sarılma seanslarını” tekrarladıklarına da dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde başka şehirlerde şubeler açmayı düşündüklerini de belirten Fialkowska, isim hakkı vermek fikrine de açık olduklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim