• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Bu karışım bağırsaklarda dengeyi sağlayarak onlarca hastalığa karşı koruyor

Bu karışım bağırsaklarda dengeyi sağlayarak onlarca hastalığa karşı koruyor
.

Düzce Üniversitesi ve Arı Mucizesi Akademisi tarafından yapılan araştırmalarda, kudret narının bakteriler ve küfler gibi mikropların varlığını azaltma gücüne sahip olan antimikrobiyal kaynağı olduğu belirlendi. Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdür Yardımcısı Mikrobiyolog Dr. Nisa Sipahi, “Kudret narının laboratuvarlarda yapılan çalışmalarda iyi bir antimikrobiyal olduğu tespit edilmiştir” dedi.   
  Halk arasında acı kavun, acı salatalık ve acı kabak olarak bilinen kudret narı, Düzce Üniversitesi ve Arı Mucizesi tarafından yapılan araştırmalarda birçok hastalığa faydalı görüldüğü belirlendi. Arı Mucizesi Akademisi tarafından yapılan çalışmalarda, ‘Kudret Narı’nın bakteriler ve küfler gibi mikropların varlığını azaltma gücüne sahip olan antimikrobiyal kaynağı olduğu tespit edildi. Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarda obezite, diyabet, şeker, tansiyon, majör depresyon, akut bağırsak hastalığı, iritabl bağırsak sendromu, kolit, kolon kanseri ile bile ilişkilendirilen bağırsaklardaki bakteri maya ve mantar türünün dengede tutulmasında büyük katkı sağladığı ortaya çıkan ‘Kudret Narı’, bağırsaklarda yaşayan yararlı bakteriler için oldukça önemli bir besin kaynağı olma özelliği taşıyor. 


  Arı Mucizesi Akademisi kurucularından Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdür Yardımcısı Mikrobiyolog Dr. Nisa Sipahi, vücudun karşılaştığı birçok soruna karşı faydası bilimsel araştırmalarla kanıtlanan kudret narının hastalığa sebep olan birçok bakteri ve mantar türüne karşı antimikrobiyal özelliği bulunduğunu ifade etti. 
 
  “Bu dengenin bozulması çeşitli metabolizma hastalıklarını ve bağırsak hastalıklarını tetikleyebilir” 
  Bakteri ve mantarların bağırsaklarda çeşitli hastalıkların oluşmasına sebep olabileceğini belirten Sipahi, “İnsanlardaki intensinal sistem yani bağırsaklarımız bir mikrobiyal topluluğa ev sahipliği yapmaktadır. Bağırsaklarımızda yaşayan bu mikrobiyal toplulukta birçok bakteri maya ve mantar türü bulunur. Bunlar kendi aralarında bir denge halindedir. Bu dengenin bozulması çeşitli metabolizma hastalıklarını ve bağırsak hastalıklarını tetikleyebilir. Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalarda obezite, diyabet, şeker, tansiyon, majör depresyon, akut bağırsak hastalığı, iritabl bağırsak sendromu, kolit ve hatta kolon kanseri ile bile ilişkilendirilmektedir. Özellikle de kolit bağırsak mikrobiyatasının bağırsaklarımızda yaşayan mikrobiyal topluluğun dengesini bozmakta ve kanseri tetikleyebilen yangısal bir bağırsak hastalığıdır. Efektif bir tedavisi yani etkili bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Nedenleri tam olarak bilinmese de genetik faktörlerle ilişkilendirilmektedir. Bunun dışında vücuttaki bağışıklık sistemi genetik faktörler, çevresel faktörler, stres, beslenme ve vücuda dışarıdan giren hastalık yapıcı mikroplarla da ilişkilendirilmektedir” dedi. 
 
  “Covid-19’da da bahsedilen stokin fırtınasını baskılayacak proteinlerdir” 
  Kudret narının bağırsaklarda yaşayan mikrobiyal topluluğun dengesini koruduğunu kaydeden Sipahi, “Mikrobiyotanın vücudumuzda şöyle bir önemli durumu vardır. Bağışıklık sistemine destek olurlar. Bağırsaklarımız onların yaşam alanı olduğu için hem dışarıdan oraya bir mikrobun yerleşmesine izin vermezler hem de sentezledikleri ürettikleri bazı moleküller ile bağışıklık sistemine destek olurlar. Örneğin vücudumuzda ki yararlı bakterilerin sentezlediği bazı metobolitler proteinler vücuttaki immün sistemin aşırı reaksiyon vermesine, özellikle Covid-19’da da bahsedilen stokin fırtınasını baskılayacak proteinlerdir. Dolayısıyla da mikrobiyata sadece bağırsak sağlığı için değil vücuttaki bir çok sistem hastalığına bir çok enfeksiyona karşı bizi korumakla yükümlüdür. Tabi ki tek faktör değildir. Vücutta ki bir çok hastalığın oluşumu bir çok hastalığın önlenmesi ve tedavisi çok faktörlüdür. Bu faktörlerden birisi de bağırsaklarımızda yaşayan mikrobiyal topluluktur. Dolayısı ile bağırsaklarımızda yaşayan mikrobiyal topluluğun dengeli olması birçok hastalığın önlenmesinde bize yarar sağlar” diye konuştu. 
 
  “Birçok bakteri ve mantar türüne karşı antimikrobiyal özelliği bulunmaktadır” 
  Mikrobiyal topluluğunun dengede tutulması için yapılması gereken hususlarla ilgili bilgiler veren Sipahi, “Özellikle lifli, lif oranı yüksek besinlerin tüketilmesi bu anlamda yardımcı olacaktır. Kudret narı çok kuvvetli lif içerir ve bağırsaklarımızda yaşayan yararlı bakteriler için oldukça güzel bir besin kaynağıdır. Bununla birlikte kudret narının laboratuvarlarda yapılan çalışmalarda iyi bir antimikrobiyal olduğu tespit edilmiştir. Yani birçok hastalık yapan gram pozitif ve gram negatif bakteri dediğimiz birçok bakteri ve mantar türüne karşı antimikrobiyal özelliği bulunmaktadır. Bununla birlikte kudret narı iyi de bir yara iyileştirici özelliğe sahiptir. Yapılan bilimsel çalışmalarda birçok doku tipinde yara iyileşmesi yaranın kapanması hücrelerin tekrar çoğalması ve dokunun eski haline gelmesinde oldukça iyi bir role sahip olduğu tespit edilmiştir. Dolayısı ile de mikrop kapmış yaraların tedavisinde kudret narı kullanabileceğiniz doğal ve oldukça da etkili bir üründür” şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim