• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Daha Temiz Bir Ev İçin 14 Muhteşem Tüyo…

Daha Temiz Bir Ev İçin 14 Muhteşem Tüyo…
.

Az sonra öğreneceğiniz bilgiler sayesinde evinizi daha pratik ve etkili şekilde temizleyeceksiniz.

Kesinlikle denemenizi öneriyoruz. Bütün öneriler daha önce denenmiş ve başarılı oldukları kanıtlanmıştır.

1- Bulaşık süngeri

Bulaşık süngerleriniz zamanla kötü kokar. Hemen süngerinize bulaşık deterjanı ekleyin ve suyla biraz köpürtün. Daha sonra mikro dalgada 1-2 dakika bekletin. Süngeriniz yeni alınmış gibi olacak ve kokmayacaktır..

2- Yatak

Yataklar zamanla kirlenir. Ancak buna da çözüm var. Yatağınızın üzerine karbonat serpin ve birkaç saat bekleyin. Beklemenin ardından süpürgenizle karbonatları temizleyin. Kir ve koku gidecektir. Aynı yöntem koltuklarda da kullanılabilir..

3- Doğrama tahtası

Biraz tuz ve limon yardımıyla ahşap doğrama tahtalarındaki istenmeyen kokuları giderebilirsiniz. Önce tahtanın üzerine tuz serpin. Daha sonra da tuzu üstünü limon ile sürtün. Son olarak da tahtayı suyla iyice yıkayın..

4- Tost Makinesi

Hiç kullanılmamış bir diş fırçası gerekiyor. Aksi halde tost makinenize bakteri bulaştırabilirsiniz. Yeni diş fırçasıyla tost makinenizin içini rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

5- Musluk

Musluklarınızın parlamasını mı istiyorsunuz? Yağlı kâğıt ile musluğunuzu fotoğraftaki gibi ovalayın. Musluğunuzun parladığını göreceksiniz..

6- Ütü

Ütü masanızın üzerine yumuşak bir örtü koyun. Örtünün üzerine de tuz serpin. Şimdi ütünüzü en yüksek sıcaklığa getirin ve buhar ayarı açıksa kapatın. Üzeri tuz kaplı örtünün üzerine ütünüzü birkaç kez gezdirin. Ancak çok baskı yapmayın. Birkaç dakika sonra ütünüzün tabanı yepyeni görünecek..

7- Gümüş eşyalar

Geniş bir kabın içini alüminyum folyo ile döşeyin. Daha sonra folyonun üstüne 300 gram kaba tuz ekleyin. Şimdi de kabınızı ağzına kadar sıcak suyla doldurun, gümüşlerinizi kabın içine koyun ve 20 dakika bekleyin. Beklemenin ardından gümüşlerinizi soğuk suyla durulayın. Tuz ve alüminyum arasındaki kimyasal reaksiyon sayesinde gümüşleriniz parlayacak..

8- Kıyafetler

Kıyafetlerinizdeki zorlu lekeleri beyaz tebeşirle temizleyin. Lekeleri üstünü beyaz tebeşirle sürtün. Daha sonra da kıyafetlerinizi normal bir şekilde yıkayın..

9- Stor

Storların temizliği can sıkıcı ve uğraştırıcı olabiliyor. Hemen elinize temiz ve kullanılmayan bir çorap geçirin ve ucuna beyaz sirke dökün. Hızlı ve etkili bir şekilde storlarınızı temizleyeceksiniz.

10- Tava

Tavaları temizlemenin en iyi yolu tuzdan geçiyor. Tuz, tavadaki yağı emiyor ve yapışkan yanıkları çıkarıyor. Tavanızın içine önce tuz ekleyin sonra da su. Daha sonra sürtmeye başlayın.

11- Halı

1/3 su bardağı beyaz sirkeyle 2/3 su bardağı suyu bir sprey şişesinde karıştırın. Kirli ve kokan halınızın üstüne serpin ve halının üzerine ıslak bir örtü örtün. Ütünüzü buhar moduna alarak 30 saniye boyunca üzerine örtü varken halıyı ütüleyin. İşte bu kadar!

12- Lavabo deliği

Lavabonuzun içini karbonat ve diş fırçası yardımıyla temizleyin. Daha sonra lavabonun deliğine birkaç dilim limon koyun ve suyu akıtın. Lavabonuz temizlenecektir.

13- Pencere

Pencerelerinizi her zamanki gibi temizleyin. Ancak bu sefer pencereleri gazete ile sürtün. Tertemiz olacaklar ve lekeler gidecektir.

14- İstenmeyen kokular

Bir çay kaşığı vanilyayı uygun bir kâseye yerleştirin ve fırınınızda 300 derecede bir saat boyunca ısıtın. Evinizin içini harika bir koku saracaktır.

Gördüğünüz gibi evinizi temizlerken gittikçe daha fazla bilgi ediniyorsunuz. Edindiğiniz yeni bilgiler sayesinde temizlik daha etkili oluyor ve daha az zamanınızı alıyor. Tüyoları tanıdıklarınızla ulaştırmayı ihmal etmeyin.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim