• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Dolandırıcılar’ın Yeni Yöntemine İnanmayan Yok… Lütfen Tanıdıklarımızı Bilgilendirelim..

Dolandırıcılar’ın Yeni Yöntemine İnanmayan Yok… Lütfen Tanıdıklarımızı Bilgilendirelim..
Lütfen Tanıdıklarımızı Bilgilendirelim..

Dolandırıcılar’ın Yeni Yöntemi Kanmayın Arabanızı internet üzerinden ilan açarak satışa çıkardınız, örneğin Mehmet diye birisi ilan üzerine sizi aradı ve telefonda konuşarak aranızda araba için 60 bin liraya anlaştınız. Mehmet sizden banka hesap numaranızı istiyor ve 60 bin liranızı eksiksiz olarak size gönderiyor.

Gönderirken de havale açıklamasın; “35 *** 12 plakalı Honda Civic araç bedeli.” Tam noterde araç devir işlemlerine gidecekken Mehmet size diyor ki; “Benim çok acil bir işim çıktı, sen arabanın satışını teyzeoğlum Burak’a ver.” Siz de para nasıl olsa hesabıma geçti diyerek arabanızı Burak’a hiç para almadan bedelsiz olarak devrediyorsunuz. Noterde de sözleşmede geçen “Ücreti eksiksiz olarak teslim aldım.” maddesini güzelce imzalıyorsunuz. Daha 1 hafta bile geçmeden Mehmet sizin tarafınıza ihtar gönderiyor; “Arabanın satışı için sana 60 bin lira göndermiştim, hâlâ aracın satışı gerçekleşmemiştir. Paramı iade ediniz.” diyor.

Hemen savcıya başvuruyorsunuz, Mehmet ile Burak arasında herhangi bir akrabalık bağı bile yok. İkisinin beraber bir fotoğrafları dahi yok! Kısacası resmiyette bir dolandırıcılık suçu yok. Mehmet’e 60 bin lirayı mecburen ödeyeceksiniz. Burak’a sorulduğunda da; “Ben parayı elden eksiksiz olarak verdim, kendisi sözleşmeyi imzaladı ve parayı ödediğimi kabul etti. Araba benimdir.” diyor. Ve sonuç olarak sizin 60 bin liralık arabanız kuş olup uçup gidiyor! Bu yazıyı tüm çevrenizle paylaşarak arkadaşlarınızın ve akrabalarınızın bu gibi dolandırıcılardan korunmalarını sağlayın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim