• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C

Dünyaca ünlü sinema oyuncusu müslüman olduğunu açıkladı

Dünyaca ünlü sinema oyuncusu müslüman olduğunu açıkladı
Devamını Oku...

Dünya üzerinde milyarlarca insan ve herbirinin mensup olduğu birbirinden farklı dinler var. Birçoğumuz dinimizi kendimiz seçemiyoruz ailemizden ne öğreniyorsak onu kabul ediyoruz. Bazıları ise daha sonra inanmamayı seçiyor. Diğer bir kesim ise kendilerine yakın hissettikleri dine katılıyorlar. Daha önce birçok defa duyduk. Müslüman olan yabancı yıldızların haberlerini. Bu kervana bir yenisi daha katıldı. Hem de dünyaca ünlü ve gençlerin çok yakından takip ettiği bir isim.

f1.png

Alacakaranlık’ serisiyle ünlenen oyuncu Robert Pattinson’ın Müslüman olduğu iddia edildi. İddialara göre oyuncu Robert Pattinson, verdiği bir röportajda Müslüman olduğunu söylemişti. Ancak, New York Times’a Müslüman olduğu yönüyle ilgili yaptığı açıklamalar sızdırılmış.

f2.png

İşte bir zamanlar ‘Alacakaranlık’ serisiyle ön plana çıkan Pattison’un yayınlanmayan o açıklaması: “2010’da Los Angeles’ta gezerken gördüğüm bir camiye girince hayatım değişti. Çok pozitif ve meraklıydım. İslam hakkında araştırmayı ve daha çok şeyler öğrenmek istemiştim.

f3.png

Oradan çıkınca hemen İngilizce bir Kur’an-ı Kerim alıp okudum. Okumaya başlar başlamaz farkettim ki… Vaov! İşte bu hakikat. Ancak iş yoğunluğum nedeniyle İslamiyet’le ilgili incelemelerim yarım kaldı.

f4.png

Bir sene sonra evimi değiştirirken kütüphanemde İslam dini hakkında kitaplar buldum ve hemen okudum. Müslümanlar’ın hoşgörü anlayışı, benim için tam anlamıyla bir aydınlanma oldu.

f5.png

Bu konuyla ilgili daha fazla konuşmam ise menajerim tarafından yasaklandı.Ben İslam’a olan ilgimi saklamak istemedim ama yöneticim biraz daha beklememi ve bunu iyice düşünmemi söylemişti. Ben de bunu yaptım ve bir pazar günü gerçekten Müslüman olmaya karar verdim. Tek istediğim arkadaşlarım ve ailemden destek almak.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim