• BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Evde Pratik Yoğurt Yapımı (Püf Noktalarıyla)

Evde Pratik Yoğurt Yapımı (Püf Noktalarıyla)
(Püf Noktalarıyla)

Evde Pratik Yoğurt Yapımı (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler 1 Litre süt (Ben günlük süt kullandım, paket sütle istenilen kıvam tutmayabiliyor) 1 yemek kaşığı yoğurt (Foça’nın hazır yoğurdunu kullandım) Çay kaşığının ucuyla tuz (ya da şeker) Evde Pratik Yoğurt Yapımı

1-796.jpg

(Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Hamileyim ve doktorum uzun ömürlü sütler kullanma, içinde koruyucu bulunuyor bebiş için çok iyi değil dediğinden beri, eve sürekli günlük süt alıp tüketiyoruz. Madem süt ile bu kadar haşır neşir olduk en iyisi yoğurdu da evde yapmaya başlayayım, ileride yavruma da ellerimle mayaladığım yoğurdu yediririm diye düşünüp, uzun zamandır evde yoğurt mayalayan araştırmacı babamdan tarifi aldım. Ve işte sonuç; hem harika bir lezzet hem de taş gibi :) Hadi hep beraber evde yoğurt yapıyoruz o zaman. Yapılışı Sütü çelik tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz, köpürmeye başlayınca kepçeyle havalandırarak karıştırıyoruz ve altını biraz kısıyoruz. Sütün; üçte biri azalana kadar bu şekilde karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Nasıl anlarım diye düşünmenize gerek yok tencerenin kenarına bakınca yaklaşık 1 parmak eksildiyse tamamdır.

2-677.jpg

Ocaktan alıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Benimki 15 dakika bekleyince istenilen sıcaklığa geldi. Anlamak için; serçe parmağımızı sütün içine sokuyoruz, içimizden 7 saniye sayıyoruz, parmağımızın o ana kadar zor dayanması lazım. Eğer bu sıcaklıktaysa mayalanma zamanı gelmiş demektir. Ufak bir kabın içine yoğurt ve tuzu koyup, pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırıyoruz. Ardından tenceredeki sütün içine döküyoruz, sütten kaba biraz alıp, boşaltıp içinde yoğurt kalmayana kadar tekrarlıyoruz. Tenceredeki sütün güzelce karışmasını sağlıyoruz ki her yanı mayalansın. Mümkünse cam olan yoğurt kaplarına döküp, ağzına kapağını kapatmadan, 10-15 dakika kadar 50 derecede çalıştırıp kapattığımız fırına, koyuyoruz. Fırının kapağını hiç açmadan 4-4,5 saat bekletiyoruz. Sürenin sonunda çok sallamadan, yine ağzı açık olarak buzdolabına koyuyoruz. 7 saat süreyle buzdolabında bekletip, kapağını kapatabiliriz. İşte siz de taş gibi, enfes bir yoğurt yaptınız, ellerinize sağlık. Notlar: * Mayalanırken ağzını açık bırakmak çok önemli; kapağını kapatırsanız buharından yoğurdunuz sulanacaktır.

3-515.jpg

* Eskiden kat kat sardığınız örtülerden, aman dokunmayayım, kımıldamasın telaşlarından fırınlar sayesinde kurtulmuş oluyoruz. * Yazın fırını ısıtmamıza gerek yok, fakat kışın 50 derecede ısıtılmış fırına koyarsak daha iyi bir sonuç elde ediyoruz. * Mümkünse ev yoğurdunu maya olarak kullanırsak daha doğal olacaktır, fakat ben Foça Hazır yoğurttan mayalayınca da sonuç mükemmel oldu, her hazır yoğurtta aynı sonucu elde edebilir miyiz bilmiyorum. * Uzun ömürlü sütlerde koruyucu kullanıldığı için en azından ev yoğurdunu onunla yapmak istemiyorum, ben günlük Sütaş Süt kullandım, uzun ömürlü sütlerle daha cıvık yoğurt oluyor, tavsiye etmem. * Babam açık süt kullanıyor, Tire ve Atatürk orman çiftliğinin günlük sütleriyle de enfes oluyor. * Sütü havalandırarak karıştırırsak içinde suyun daha kolay buharlaşmasını sağlarız. Şimdiden afiyet olsun, keyifli sofralarınızın olması dileğiyle. REKLAM powered by TagOn Nohuttan yoğurt mayalama Evlerimizde yoğurt mayalarken eğer önce tükettiğimiz yoğurttan kalmış ise maya olarak onu kullanırız yada hazır yoğurt alırız. Peki evde yoğurdumuz kalmamışsa yada o an için yoğurt alamıyorsanız evde kendi mayanızı kendiniz yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan nohut tuz ve süt.

4-288.jpg

Sizlerde evlerinizde nohuttan yoğurt mayası yaparak yoğurt mayalayabilirsiniz. Ev yapımı yoğurt kaç kalori? Orta büyüklükte 1 porsiyon yoğurt yaklaşık olarak 138 kaloriye denk gelmektedir. Evde Pratik Yoğurt Yapımı (püf Noktalarıyla) 2 Evde Pratik Yoğurt Yapımı (püf Noktalarıyla) 3 Evde Pratik Yoğurt Yapımı (püf Noktalarıyla) 4

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim