• BIST 10158.63
  • Altın 2462.447
  • Dolar 32.1551
  • Euro 34.9902
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Göbek Yağlarından Kurtulmanızı Sağlayacak Mucize Bir İçecek ve de

Göbek Yağlarından Kurtulmanızı Sağlayacak Mucize Bir İçecek ve de
5 Etkili Hareket

Göbek yağları geldiği kadar hızlı gitmiyor ve de sinir bozucu olabiliyor. Ama doğru egzersizler ve sağlıklı, doğal, düşük kalorili bir içecek ile kurtulmak tabii kolay olabilir. Yağ Yakıcı İçecek Tarifi Salatalık: Salatalık A ve C vitamini ile önemli oranda lif içerir.

1-838.jpg

Canadian Living’de yayınlanan bir makaleye göre salatalığın % 96’sı sudur, yani sizi hem su açısından takviye eder hem de tok tutar. Dör adet limon: Livestrong’a göre, limondaki asit sindirim sisteminin bağırsaklarda peristalsis yaratmasına yardımcı olur, bu da bağırsak hareketini çoğaltır. Bağırsak sisteminde düzen oluşturur. 10 adet nane yaprağı: Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’ne göre nane, vücudun daha çabuk sindirim yapmasına yardımcı olur ve sindirim sisteminizdeki kasları gevşetmeye destek olur. – Bir adet zencefil: Metabolism dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, zencefil, gıdaların termik etkisini artırarak termojenik etki yaratır. Bu da, vücudun sıcaklığını artırdığı ve metabolizmayı ve kalori yakımını yükseltmesi anlamına gelir.

2-716.jpg

Malzemeler hazırsa içeceğimizi hazırlayalım. Önce salatalıkları dilimleyin. Limonun bir tanesini de ince ince dilimler haline getirin. Her iki malzemeyi de blender’a atın. Kalan limonların suyunu sıkın. Sıktığınız limonların suyu ve dilimlediğiniz malzemeleri iki litre su ile birlikte blender’a ekleyin. Herşeyi güzelce karıştırın ve buzdolabında 6 saat bekletin. Sonra afiyet olsun! Yağ Yakan Hareketler İngiltere’de kişisel antrenör olan Julie Buckley kitabında göbek yağlarından kurtulmak için basit egzersizler yapmanın ideal olmadığını söylüyor. LA’lı kişisel antrenör olan Jull Penfold, bir eğim üzerinde koşmanın, düz bir yüzey üzerinde koşarken yaktığınızdan % 50 daha fazla oranda yağ yaktığınızı söylüyor. Penfold, eğimli bir tepede ya da koşu bandındaki spor salonunda koşuyorsanız fark etmez, ilk 5-10 dakika yürümeye başlayarak, sonra koşmaya geçmenizi söylüyor.

3-543.jpg

İlk koşu hızınız da kesinlikle ilk 5-10 dakika aynı kalmalı. Bu şekilde çalışmak, kalp atış hızınızı yükseltmenize yardımcı olacak ve ısınmış olacaksınız.Kürek çekmek: Penfold, kürek çekmeyi denemenizi öneriyor. Kürek çekmenin kalp atış hızını artırdığını ve aynı zamanda bacaklar, kollar, omuzlar ve sırtınızın yanı sıra omurganızın da de çalıştığını söylüyor. Spor salonundaki kürek makinesini kullanıyorsanız; 20 saniyelik kürek ile başlayın, ardından 10 saniye dinlenin. Bunu sekiz kez yaptığınızı ve her seferinde seyahat ettiğiniz mesafeyi geçmeye çalışın, işe yarayacak! BOSU Topu ile Plank: Adam Sanford Fitness’in kurucusu Adam Sanford, göbek yağını yakmaya yönelik en sevdiği egzersizin BOSU topunda plank yapmak olduğunu söylüyor. Plank karın bölgesini çalıştırıyor, ama Sanford gerçek mücadelenin top üzerinde dengeli kalmak olduğunu belirtiyor. Topun abs ve obliklere meydan okuduğunu ve aynı zamanda çapraz karın kaslarınızı da harekete geçirdiğini ekliyor. Yağlara veda!

4-302.jpg

Burpee: Amerikan Spor Hekimliği Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, eğer 10 hızlı tempolu burpee hareketi yaparsanız, vücutta 30 saniyelik bir sprint yapmak kadar etki yaratırsınız. Bu egzersizi yapmak için ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sonra avuç içlerini yere yapıştırın ve aynı anda bacaklarınızı geriye doğru itin ve hızla geri çekin. Hemen havaya sıçrayın. Bu anlattıklarımızı olabildiğince hızlı ancak nefesle uyumlu şekilde yapın. Asla nefesiniz tutmayın. KettleBell Sallama: Men’s Health Dergi Direktörü BJ Gaddour’a göre, kettlebell swing (sallama) hareketi tüm zamanların en iyi kalori yakıcı egzersizlerinden biridir. Gaddour, bu egzersizi gerçekleştirmek için glute, kalça ve karın gibi çok sayıda kas grubunu çalıştırmanız gerektiğini söylüyor. Bu alıştırmayı yapmak için; önce kalçanızı yere doğru hafif indirin ve kettlebell’i her iki elinizle önünüzde tutun.

1-838.jpg

Ardından hafifçe geriye doğru hareket ettirin ve kettlebell’i bacaklarınız arasında sallayın. Sonra glute’larınızı sıkın ve kalçalarınızı öne doğru itin ve kettlebell’i omuz yüksekliğine doğru kaldırın. Yine nefesi ayarlayarak setler halinde bu egzersizi yapın. Setler arasında kısa molalar verin.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 10 bin yakın kişi verem hastası18 Ocak 2024 Perşembe 11:43
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim