• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

HER DUŞTAN SONRA ELİNİZE 5-10 SAÇ TELİ GELİYORSA BU TÜYOLARA KULAK VERİN! 5-10 SAÇ TELİ SONUNUZ OLABİLİR...

HER DUŞTAN SONRA ELİNİZE 5-10 SAÇ TELİ GELİYORSA BU TÜYOLARA KULAK VERİN! 5-10 SAÇ TELİ SONUNUZ OLABİLİR...
Saç dökülmesini engellemenin yolları

Dermatolog ve Farmakoloji Uzmanı Dr. Serkan Aygın, erken yaşta saç dökülmesi konusunda bilgi verdi. Dermatolog ve Farmakoloji uzmanı Dr. Serkan Aygın, erken yaşta saç dökülmesi konusunda kadın ve erkeklerin bilinçlenmesi adına açıklamalarda bulundu. Aygın, erkeklerin çoğunun, saçlarını 20’li yaşların başında kaybetmeye başladığını söyledi.

1sac.jpeg

 

Aygın kadınlarda ise dökülmenin her dönemde olabildiğine dikkat çekti. Aygın yaptığı açıklamada saçların normalden fazla döküldüğünü anlamak için saç fırçası ve tarağın incelenip normalden fazla saç olup olmadığına bakılması gerektiğini söylerken, “Günde 40-50 saç teli dökülmesi normal olarak değerlendirilebilir” dedi. Mevsim geçişlerindeki 15-20 günlük süreçlerde saç dökülme rakamının 100 saç teline kadar artmasının normal olduğunu söyleyen Aygın,”Ortalama birinin 100 bin saç teli olduğunu ve aynı zamanda kırılan saçların da yeniden uzadığını düşündüğümüzde bu rakamlar hiç de korkutucu rakamlar değildir. Saçlarınıza elinizi attığınız her seferinde elinize 5-10 saç teli geliyorsa, bu da saçlarınızın dökülme sorunu ile karşı karşıya olduğunuzun bir göstergesidir. Sağlıklı saçlarda tarama dışında kopmalar olmaz” şeklinde konuştu.

 

3sac.jpeg

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Dr. Serkan Aygın, erken yaşlarda oluşturulan alışkanlıkların bir ömür boyu saçlarınızın sağlıklı kalmasını sağlayacağını ve saç dökülmesini tedavi etmek için en uygun zamanın onları kaybetmeden önceki zamanlar olduğunu belirtti. Aygın, “Bununla birlikte, sorunu başlangıç asamasında bulursanız, etkilenen bölgedeki saçların dökülmesini de engelleyebilirsiniz. Beslenmenizi değistirmekten, oral ve topikal ilaçların kullanımı, sağlıklı bir saç bakımı rejimini takip etmeye kadar, sağlıklı saç büyümesini teşvik etmek için yapabileceğiniz çok şey var” diye konuştu. SAÇ BAKIMI İÇİN ÜÇ ÖNEMLİ NOKTA Dr. Serkan Aygın, “Protein ve demir, saç büyümesi için gerekli olan temel besindir. Saç teli kompozisyonunuzun yüzde 90’ı proteinden oluşur. Aynı zamanda saç derisinde etkili kan dolasımı için demir de gereklidir. Protein eksikliği saçlarınızın kuru ve kırılgan olmasına neden olurken, demir eksikliği saç foliküllerini zayıflatır. Günlük beslenmenizin önemli bir bölümünün bu iki besinden zengin gıdalardan geldiğinden emin olun. Beslenme uzmanlarının aktardığı bilgilere göre demir ve protein yönünden zengin yiyecekler şunlardır: Et ürünleri ve soğuk su balıkları, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller (nohut, börülce, kuru fasulye, barbunya), kuru meyve ve tahıllar, yağsız yoğurt ve köy peyniri” diye konuştu.

4sac.jpg

BAKIM VE YIKAMA “Çoğu zaman, saçlara gereken özeni göstermemek veya sert davranmak saç dökülmesinin ardındaki nedenlerden biridir. Saçlarınız çok hassastır, bu yüzden bunları akılda tutmanız önemlidir” diyen Dr. Serkan Aygın, “Saçlarınızı yaz aylarında günde bir defa, kış aylarında ise 2-3 günde bir defa yıkayabilirsiniz. Tabi eğer jöle gibi şekillendiriciler kullanıyorsanız saçlarınızı kesinlikle yatmadan önce yıkamayı unutmamalısınız. Şampuan seçiminde ise örneğin saçınız yağlı ise her markanın ürettiği yağlı saçlar için yapılmış şampuan sizin saçınızda istediğiniz etkiyi göstermeyebilir. Dolayısıyla kendi saçınızla en iyi eşleşen şampuanı kullanmalısınız. Bu illa pahalı ürünleri kullanın anlamına da gelmemektedir” ifadelerini kullandı. PROFESYONEL YARDIM Her gün normal saçlardan daha fazla saç kaybedildiğinin fark edildiği takdirde, bir doktora başvurulması gerektiğinin altını çizen Aygın, “Doktorunuz, muayene neticesinde, hangi tedavinin daha uygun olduğuna karar verecektir. Bilinen en etkili saç dökülmesi tedavilerinden biri saç mezoterapisidir. Doğrudan saçlı deriye enjekte edilen bir tedavidir. Bu tedavi dısında PRP, topikal tedaviler ve ilaçlı tedaviler de vardır. Mezoterapi bir ilaçtan ibaret degildir. Kisinin durumu göz önüne alınarak hazırlanan veya içeriği ona göre belirlenebilen bir tedavi uygulamasıdır. Sadece bir veya iki defa uygulanmaz. Kür şeklinde uygulanır” dedi. Aygın saç tedavileriyle ilgili şunları kaydetti: “Mezoterapi dısında PRP (Platelet Rich Plasma, Trombositten Zengin Plazmanın) adı verilen ve kandaki saç için etken maddeyi artırmayı hedefleyen tedavidir. Bu tedavide kişiden alınan kan santrifüj edilerek zenginleştirilmesidir. Bu zenginleştirme sonrasında kan tekrar saçlı bölgeye enjekte edilir. Saç mezoterapisi ve PRP tedavileri dönüşümlü olarak kullanılabileceği gibi belli bir program dahilinde birbirini takip eden dönemlerde de kullanılabilir.” 

Kaynak: Habertürk

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim