• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Japon uzmandan İstanbul açıklaması!

Japon uzmandan İstanbul açıklaması!
Japon uzmandan İstanbul açıklaması!

Japon uzmandan İstanbul açıklaması! Japon deprem uzmanı Yoshinori , İstanbul’da konuştu. Japon deprem uzmanı Yoshinori , İstanbul’da konuştu.Moriwaki kentte 1998 yılı öncesinde yapılan binalarla ilgili u-yarıda bulundu. “1998 ve 2007’de Türkiye’de deprem yönetmeliğinde değişiklikler oldu.

1-604.jpg

Bu değişikliklerden sonra yapılan binalar daha güvenilir ancak önce yapılanlar için r-isk söz konusu” dedi. Moriwaki, araştırmalara göre İstanbul’da 30 yıl içinde büyük bir deprem olma ihtimalinin yüzde 60 olduğuna dikkat çekti. Altınbaş Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından düzenlenen “Deprem Afetine Hazır mıyız?” etkinliğine konuk olan Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri, yüksek mimar ve yüksek mühendis Yoshinori Moriwaki, son 28 yıldır Türkiye’de sürdürdüğü çalışmaları doğrultusunda deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

2-500.jpg

Türkiye’de bulunduğu süre boyunca Marmaray ve Osmangazi Köprüsü’nün çalışmalarında da incelemelerde bulunan Moriwaki şöyle konuştu: “Yapı yönetimi konusunda Türkiye ve Japonya şu anda aynı durumda 1998 ve 2007’de Türkiye’de deprem yönetmeliğinde değişiklikler oldu. Bu değişikliklerden sonra yapılan binalar daha güvenilir ancak daha önce yapılanlar için r-isk söz konusu. 2001 yılında ise yapı denetim sistemi başladı. Bu kontrollerin düzenli yapılmasının dışında belediyelerden izin alınmadan yapılan binalarda yanlışlar olabiliyor ve böyle binalarda sıkıntılar yaşanabiliyor. Japonya’da bu şekilde hiçbir bina bulamazsınız, hepsi yönetmeliğe uygun ve izinleri alınmış şekilde yapılmıştır. O nedenle Japonya’da ne kadar büyük deprem olursa olsun binalar çökmüyor.

3-368.jpg

Sadece içerdeki dekorasyonla ilgili sorunlar olabiliyor. Bu durumda masanın altına saklandığınızda sıkıntı olmuyor, zarar görmüyorsunuz.Türkiye’de ise bina komple çöktüğü için masanın altına saklanırsanız hayatta kalma şansınız zor oluyor.

4-185.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim