• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Kadınların Gençliğini ve Güzelliğini Harap Eden 9 Sıradan Şey

Kadınların Gençliğini ve Güzelliğini Harap Eden 9 Sıradan Şey
9 Sıradan Şey

“Evim güzel evim” deriz ve kendi evimizin erken yaşlanmamıza sebep olabilecek şeyleri barındırdığını hayal edemeyiz. Erken yaşlanmanıza sebep olabilecek bu sebepleri ne kadar çabuk bulur ve ortadan kaldırırsanız vücudunuzun genç ve güzel halinden çok daha uzun süre faydalanabilirsiniz.

1-20181212234510.jpg

Merkezi Isıtma ve Klimalar :Dışarıdaki hava ne kadar soğuksa o kadar az nem barındırır. İçerisi soğuduğunda hava ısıtır, ancak su buharı miktarı artmaz. Evinizdeki havanın kuru olmasının sebebi budur ve bunun acı sonuçlarını ilk olarak cildimiz ve mukus tabakamız çeker. Yüzümüz ve cildimiz çok hassaslaşır, kaşınmaya başlar ve pul pul dökülür. Derinizin kırışmasına ve soluk görünmesine sebep olur.Çözüm: Hava nemlendiricileri kullanın, Ekstra nemlendirici kremlerden satın alın ve her zaman yanınızda termal su spreyi bulundurun. Sabun :21.yüzyıl, hijyen yüzyılıdır. İnsanlar vücutlarını pürüzsüz, temiz ve hoş kokulu tutmak için oldukça fazla efor sarf eder. Fakat cildi her gün temizlik ürünleriyle temizlemek derinizin doğal koruyucu bariyerini de ortadan kaldırır. Bu bariyer bizi bakterilerden korurken, bir yandan da erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.Çözüm: Sabununuz ve duş jelinizin içindekileri mutlaka okuyun. Ayrıca yüzünüzü her gün temizleyici maddelerle yüzünüzü yıkamaktan kaçının. Yastıklar :Birçok insan pamuk veya keten yastıkları tercih ederler çünkü bu malzemeler diğerlerine kıyasla daha ucuz, yıkaması daha kolay ve kaymayan yastıklardır.

2-879.jpg

Ancak pamuk veya ketenden yapılan yastık kılıfları görünüşüne önem veren insanlar için kötü sonuçlar doğurabilir. Bu konu özellikle yüzüstü ve bir yana doğru yatarak uyumayı seven insanları daha çok ilgilendiriyor. Kalın pamuk deri buruşmalarını arttırıyor ve buruşukluklar zaman içerisinde kırışıklığa yol açıyor. Ayrıca pamuk ve keten gibi kumaşlar bakterilerin oluşumu için elverişli bir ortam sağlıyor.Çözüm: Pamuğu ipekle değiştirin. Elbette ipek kılıflar daha pahalıdır ancak daha avantajlıdır. Dayanıklıdır, derinizi buruşturmaz çünkü yumuşaktır ve üzerinde bakteri üremeyen bir kumaştır. Akıllı Telefonlar ve Bilgisayarlar :Mavi ekranlar neredeyse hepimizi sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar takip ediyor. Birçok insanın da artık farkında olduğu “gıdı çıkması” problemi kafanız öne eğik şekilde telefonunuzla saatlerce uğraşmaktan kaynaklanıyor. Ayrıca telefonunuzun yaydığı mavi ışık ultraviyole ışınlar kadar zararlı etkilere sebep olabiliyor.Çözüm: Eğer bilgisayar ve telefonda geçirdiğiniz vakti azaltmanın bir yolu yoksa, bu mavi ışığı engelleyen ekran koruyucuları indirip kullanabilirsiniz. Ayrıca bu mavi ışığın etkisinden sizleri korumayı vaat eden kremler de piyasada bulunuyor.

3-671.jpg

Açık Pencereler Bilim adamları son zamanlarda erken yaşlanma ve hava kirliliği arasında direkt bir bağlantı buldu. Fabrikalar hava kirliliğine sebep olan tek etmen değil; büyük şehir hayatı, otoyol kenarlarında oturmak, sigara içen komşular ve birçok başka faktör kirli bir havaya sahip olduğunuzu gösterir.Çözüm: Eğer eviniz veya iş yeriniz kirliliğin kaynağına çok yakınsa, pencerelerinizi açmaktan kaçının. Bugünlerde, evinizin havasını temizleyen ve içerdeki havadan kirliliğe sebep olan maddeleri ayıklayan hava temizleyici cihazları kolaylıkla edinip kullanabilirsiniz. Hatta bu cihazlar odayı nemlendirmenize de yardımcı oluyor. Sütyenler Dik göğüsler ne kadar genç bir vücuda sahip olduğunuza bağlı olarak öylekalırlar. Sütyenlerin yer çekimine karşı koyduğu için göğüslerinizi sarkıttığını ortaya atan bir teori var. Ancak bu konu hakkında bilimsel bir veri henüz yok. Bir diğer teori de, sütyenlerin göğüs kaslarını güçsüzleştirdiğini ortaya atıyor ve bu teori kanıtlandı. Uzmanlar sadece büyük göğüslü kadınların rahat hissetmek için sütyen giymeleri gerektiği konusunda hemfikir.

1-20181212234510.jpg

Çözüm: Sadece mecbur olduğunuzda sütyen giyin. Aksi halde kaçının. Şeker: Herkesin bildiği gibi şeker kilo almanıza sebep olur. Son araştırmalar gösteriyor ki, bunun yanında erken yaşlanma ve deri iltihaplanmalarında da etkisi mevcut. Organizmanın içinde şeker kolajen ve elastinlere saldıran moleküler üretiyor. Bu maddeler olmaz ise güzel ve pürüzsüz bir cildiniz de olmaz demektir. Çözüm: Şeker tüketmekten vazgeçin. Bunun yerine bal, tatlandırıcı, yer elması gibi alternatif çözümler üretebilirsiniz İşlenmiş Et Ürünleri :Et ürünleri (Sosis ve hamburger köfteleri gibi) oldukça fazla yağ ve katkı maddesi içerirler. Fosfor ve sülfitler bunlardan yalnızca bazıları. Bu kimyasallar cildinizin durumunu kötüleştirerek erken yaşlanmasına sebep oluyor.Çözüm: İşlenmiş et ürünlerini tüketmeyi azaltın. Sifon Çekmek :Ne yazık ki, birçok insan sifon çekerken dikkatli olmaları gerektiğini bilmiyor. Elbette herkes tuvaleti temiz tutması gerektiğini ve sonrasında ellerini yıkaması gerektiğini biliyor ancak sifonu çekmenin doğru yolu konusunda insanların pek bilgili olmadığını söylemek zorundayız.

2-879.jpg

Eğer klozetin kapağını kapatmadan sifonu çekerseniz havaya binlerce bakteri yaymış olursunuz. Saçınız, kıyafetleriniz ve cildinizde istemeyeceğiniz türden bakterilerden bahsediyoruz. Bakterilerin üzerine inebileceği yerlerden bir diğeri ise diş fırçanız. Çözüm: Her sifon çekişte kapağı kapatmakta fayda var.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim