• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Kalbin Doğru Çalışmadığını Gösteren İşaretler

Kalbin Doğru Çalışmadığını Gösteren İşaretler
Kalbin Doğru Çalışmadığını Gösteren İşaretler

Kalp p-robleminizin olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belirtiler hakkında bilgi edinin ve s-orunlarınız olduğunu düşündüğünüz takdirde asla bir d-oktora görünmekten çekinmeyin. Kalbinizin düzgün çalışmadığından ş-üpheleniliyor musunuz? Bu yazıda, bu organın k-ötü çalışıp çalışmadığını belirlemek için nelere d-ikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız.

1dogan-002.png

Kalbiniz düzgün çalışmıyorsa neden e-ndişelenmelisiniz? Sağlığa gelince, vücuttaki en önemli organ kalptir. S-onuçta o, bizi canlı tutan motordur. Bu organınıza bakmak, düşündüğünüzden daha kolaydır. Bununla birlikte, kalp p-roblemleri, sağlığa z-arar veren k-ötü alışkanlıklar nedeniyle giderek y-aygınlaşmaktadır. Bu s-orunlar genellikle bir gecede ortaya çıkmaz. Bunun yerine, genellikle zayıf beslenme, sağlıksız alışkanlıklar ve u-yarı işaretlerinin önemsiz görülmesinin s-onucudur. Kalbinizin h-asar görmesinin sebepleri değişkenlik gösterir: K-ötü beslenme – Egzersiz eksikliği – S-igara içmek – Dinlenme olmaması – Belirtileri gördükten sonra bir uzmana gitmek gerekebilir. 1) Göğüs a-ğrısı ya da göğüs y-angısı Göğüs a-ğrısı farklı sağlık durumlarından kaynaklanabilir. Bununla birlikte y-oğunlaşırsa, sıkışma ve daralma hissi uyandırıyorsa d-ikkatli olmalısınız.

1-20190203222042.jpg

Göğüs a-ğrısı bir kalp r-ahatsızlığından kaynaklandığı zaman, bu organ az oksijenli k-a-n alır. Bu nedenle, mümkün olan en kısa sürede yardım almak önemlidir. 2-) Aritmiler: Kalp atışlarımız çoğu zaman düzenlidir. Normalde sağlıklı ve düzenli olduğunda kalp atışlarını fark etmeyiz. Bununla birlikte, kalp atışlarınız da çok hızlı, çok yavaş ya da düzensiz değişikliklerin olduğunu fark ederseniz, kalbinizin gerektiği gibi çalışmadığını anlamak için bir d-oktora danışın. 3-) Uyku Apnesi : Bazen uyku apnesi göz ardı edilir, ancak bu durum kalbin düzgün çalışmadığına işaret eden bir semptom olabilir. Bu p-roblem, uyurken vücuda hava girmesini engeller ve beyin ve kalpteki oksijen yetersizliğinden dolayı kalp k-rizine neden olabilir. Kısa bir süre uyku apnesi geçirmiş olsanız bile, bu konuda d-ikkatli olmalısınız. Bunun nedeni, uyku apnesinin sizin ve eşinizin uyku kalitesini etkileyecek olmasıdır.

2-20190203222042.jpg

4-) Ş-işmiş ayaklar ve bacaklar Bol miktarda tuz yiyor musunuz? Normalde yaptığınızdan daha fazla yürüdünüz mü? Her iki durumda da bacaklarınızın ve ayağınızın ş-işmesi yaygın bir durumdur. Bununla birlikte, birkaç gün içinde normal durumlarına d-önmeleri gerekir. Bununla birlikte, ş-işmenin sabit olmadığından emin olmalısınız. Durum buysa, kalp yetmezliği ya da arteriyel bir durumdan kaynaklanan sıvı tutulumunun bir belirtisi olabilir. 5-)Titreme ve nefes d-arlığı Sürekli nefes almak için savaşmanız ya da sık sık yorgun ve nefes nefese hissetmeniz normal değildir. Eğer bu hiçbir sebep yokken ortaya çıktıysa, kalbinizin düzgün çalışıp çalışmadığını anlamaya çalışmalısınız. Bu anlamda, alışkanlıklarınızı izlemeniz önemlidir. S-on birkaç günde bunları değiştirdiyseniz ya da yeni bir fiziksel aktiviteye başladıysanız, bu oksijen yetersizliği normal olabilir. 6-) C*nsel işlev bozukluğu Olası kalp hastalığının en erken u-yarı işaretlerinden biri, özellikle

1dogan-002.png

40-50 yaş arasındaki h-astalarda erektil disfonksiyondur. Başka bir durumunuz varsa ya da 50 yaşını doldurduysanız, güvendiğiniz bir d-oktora görünmeniz önemlidir. Bu şekilde, c*nsel işlev bozukluğunuzun kalp r-ahatsızlığından mı yoksa başka bir durumdan mı kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirleyebilirsiniz. 7-) K-ırık Kalp S-endromu Bu s-endromdan dolayı hissedilen bir a-cı, kalp k-rizi sırasında yaşanana benzer ya da ondan daha büyük bir a-ğrıdır. Bununla birlikte, bu çok sağlıklı insanları garip bir şekilde etkileyen geçici bir durumdur. Bu s-endrom, yüksek kolesterol ya da yüksek tansiyon öyküsü olmayan, zayıf beslenmeyen ya da hareketsiz bir y-aşam biçimi sürmeyen hastalarda tespit edilmiştir.

1-20190203222042.jpg

Bu durumdaki h-astalar, vücutlarında salınan adrenalin’e benzer bir m-adde olan katekolamin miktarında bir artış yaşarlar. Bu, derin bir zihinsel r-ahatsızlıktan s-onra olur. Katekolaminlerin ani bir şekilde artması, vücudun, k-aygı ve s-tres düzeyini yüksek seviyelere taşıdıktan sonra vücudun yeniden nötr bir hale gelmesine neden olan m-addeleri serbest bırakmaya çalışması durumunda olur. Neyse ki, bu durum geçicidir ve vakaların % 90’ında kalıcı h-asara neden olmaz. Kalbinizin Sağlıklı Kalması İçin Genel İpuçları : İyi yemek yiyerek, düzenli egzersiz yaparak ve zihinsel sağlığınıza d-ikkat ederek sağlıklı bir yaşam tarzı kurmaya çalışın.

2-20190203222042.jpg

G-arip bir belirti fark ederseniz, bir uzmana danışmaktan çekinmeyin. Genelde kalbimiz göz ardı edilmemesi gereken birçok olası s-orunun işaretini gösterir. Düzenli olarak görülen belirtilere d-ikkat edin. Bu belirtilerle ilgili h-astalıkları derhal tespit edebilen birçok tıbbi test vardır. Aslında, bazen basit bir k-a-n testi kalp a-normalliklerini sa-ptamak için bile yeterlidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim