• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

KARBONAT İLE YAPILAN MASKENİN SONUCU GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ

KARBONAT İLE YAPILAN MASKENİN SONUCU GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ
.

KARBONAT İLE CİLT BAKIMI

Dışarıdan gelen birçok etkenden dolayı, cildimiz erken yaşlanır ya da sıkıntılı zamanlardan geçer. Bunlar için elbette çözüm üretebiliriz ama bir süre sonra sürekli tekrarladığı zaman önünü alamayacağız sonuçlarla karşılaşırız. Bizlerde bu bakımdan dolayı cildimize yarar sağlayacak olan maskelere başvururuz, her ne kadar bu işlemler oldukça kolay olsa da insan etkisini görmediği zaman sıkılabiliyor. Son zamanlarda kimsenin dilinden düşürmediği bir maddeden söz edeceğiz, aslında pek de bir madde sayılmayan ve günlük hayatımızda kullandığımız bir ürün; karbonat. Karbonatın dişleri beyazlatma etkisini duymuşsunuzdur, bir diğer etkisi ise ciltler üzerinde oluşmaktadır. Karbonatın ne gibi faydaları vardır ve karbonat ile cilt bakımı hakkında bilgiler vereceğiz.

Karbonatın Cilt Üzerindeki Faydaları

Kimi ürünlere baktığımız zaman, aslında doğal bir güzellik iksiri olduğunu anlarız, karbonatta kendi içinde böyle bir üründür, doğal bir güzellik vericidir.

Karbonat alkali bir üründür, bu bakımdan dolayı da cildimizde oluşan sivilce ve aynı zamanda sivilce lekelerini geçirmeye yardımcı olmaktadır.

Makyajımızı gece yatmadan önce temizlemek için ihtiyaç duyduğumuz şeylerden bir tanesi toniktir. İşte karbonat ile elma sirkesini karıştırdığınız zaman doğal toniğinizi elde edebilirsiniz, üstelik oldukça etkili olduğunu unutmamak gerekiyor.

Cildinizde peeling etkisi mi görmek istiyorsunuz, o halde yapmanız gereken karbonat ile yoğurdu karıştırmak ve daha sonra yüzünüze uygulamak olacaktır.

Karbonatın mikrop öldürücü etkisi bulunması, cildinizde ki kirden ve siyah noktalardan arınmanızı sağlayacaktır.Bu sayede daha ferah bir cilde kavuşacaksınız.

Eğer cildiniz çok kuru veya çok yağlıysa, karbonat sizler için çok değerli bir üründür. Çünkü yağ oranını dengeleme özelliği bulunmaktadır.

Temizleyici Maske

BiR tatlı kaşığı karbonat ile 1 yemek kaşığı balı bir kaseye alın ve bu iki maddeyi iyice karıştırın. Homojen bir kıvam elde ettiğinizi göreceksiniz, bu sayede de cildinize sürülmesi oldukça kolay olacaktır. Bu ürünü cildinize uygulayın, dairesel hareketlerle gerçekleştirin. 10 dakika bekledikten sonra ise; ılık su yardımı ile yıkayın. Aşındırıcı özelliği olması sebebi ile; ciltteki tüm kiri aldığını göreceksiniz.

Cilt Parlatıcı Maske

Ciltteki yağlanma yüzünden olan parlamadan ziyade, doğal parlamalar her zaman için çok daha doğru bir sonuç olacaktır. Eğer sizlerde doğal bir parlama istiyorsanız yapmanız gereken şey; birkaç damla zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı limon suyu. Bu maddeleri karıştırdıktan sonra yüzünüze maske olarak uygulayın ve yaklaşık olarak 10 dakika bekleyin ve ardından elinizle çıkartabileceğiniz bir kıvam aldığını göreceksiniz. Haftada bir kez bu maskeyi uyguladığınız zaman cildinizin hem daha çok temizlendiğini hem de parladığını göreceksiniz.

Mucize Etkisi Yaratan Maske

İnternette veya haberlerde, birçok yerde mucizevi maskelere denk geliriz. Ama baktığımız zaman doğal olup anlamadığımı ve aynı zamanda oldukça pahalı ürünler olduğunu fark ederiz; bu bakımdan dolayı o kadar para dökmenize gerek olmayacak ve aynı zamanda oldukça etkili bir maskeden söz edeceğiz. Her ne kadar tüm cilt tipleri için uygun olsa bile, bekletme süreleri farklı olacaktır. Yağlı ciltler 6 dakika, normal ciltler 5 dakika, kuru ve hassas ciltler ise; 3 dakika bekletmelidirler.

1 çay kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı mısır unu

Bu üç ürünü karıştırdığınız zaman karbonatın kabarma özelliği devreye girecektir ve yoğurt üzerinde kabaracaktır. Bu maskeyi anında uygulamalı ve bekleme sürelerine dikkat etmelisiniz. Önce ılık su ile daha sonra ise; soğuk su ile durulamalısınız, zaman geçtikte maskenin etkisini anlayacak ve göreceksiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim