• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 6 °C

Kuaför Masraflarınızı Kökünden Bitirecek 9 Yöntem…

Kuaför Masraflarınızı Kökünden Bitirecek 9 Yöntem…
Bitirecek 9 Yöntem…

Beklenmeyen bölgelerde kıl çıkmasına hirsutizm denir. İstatistiklere göre tüm yaştan kadınların % 5 i ile %10u bu rahartsızlıktan şikayetçi. Ne kadar sağlıklı olursak olalım güzelliğimiz için zaman zaman yüzümüzde cımbız kullanıyoruz. Yüzümüzde ki tüylerden kurtulmak için bu acı verici yöntemi kullanmak zorunda olmadığımızı fark ettik.

1-464.jpg

Hatta mutfağımızda bulunan malzemelerle acısız bir şekilde tüylerimizden kurtulabiliriz. lolin hobi sizler için yüz kıllarınızdan kurtulmanın evde yapabileceğiniz 9 kolay ve etkili tarifi sizler için listeledi. Maş fasulyesi + Gül suyu Malzemeler 2 yemek kaşığı maş fasulyesi unu 1/2 yemek kaşığı gül suyu 1 yemek kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Maş fasulyesi ununu ve gül suyunu bir kasede karıştırın. Daha sonra limon suyunu ekleyin ve tekrar karıştırın. Kullanımı: Oluşan macunu uygulamak istediğiniz bölgeye sürün. Tamamen kuruyana kadar 20-25 dakika bekletin. Parmaklarınızla ovarak maskeyi çıkartın. Haftada 3-4 defa tekrarlayın. Maş fasulyesi ununun peeling özelliği vardır. Gül suyu ve maş fasulyesi unu bir araya geldiğinde uygulanan alanda kıl çıkmasını engeller. Tüm cilt tipleri için uygundur. Soğan + Reyhan Malzemeler: 2 adet orta boyda soğan 10-12 adet reyhan yaprağı Hazırlanışı: Soğanların zarlarını ayırın. Reyhan yapraklarıyla ayırdığınız zarları birlikte bir macun haline gelecek şekilde ezin.

2-362.jpg

Kullanımı: Elde ettiğiniz macunu kılların olduğu bölgeye sürün ve 20-25 dakika bekletin. Daha sonra sıcak suyla durulayın. 1-2 ay boyunca haftada 3-4 defa tekrar edin. Soğan bizim için çok faydalıdır ve aslında yeni kıl oluşumunu destekler fakat reyhan yaprağıyla karışınca tam tersi bir etki oluşuyor. İstemediğiniz tüylerinizden kurtulmanızı sağlıyor. Bütün cilt tipleri rahatlıkla kullanabilir. Lavanta yağı + Çay ağacı yağı Malzemeler: 1 yemek kaşığı lavanta yağı 4-6 damla çay ağacı yağı Hazırlanışı: Bir kabın içinde lavanta yağını ve çay ağacı yağını karıştırın. Kullanımı: Hazırladığınız karışımı bir pamuk yardımıyla istediğiniz bölgenize uygulayın. En az 3 ay boyunca günde 2-3 kere tekrarlayın. Lavanta yağı ve çay ağacı yağının istenmeyen tüylerden kurtulmamızı sağlayan anti androjenik özelliği vardır. Akneye eğilimli ve yağlı ciltler için uygundur. Bal + Şeker Malzemeler: 1 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı su Hazırlanışı: Şekeri bir kaba alın ve üzerine bal ile suyu ekleyin. Yaptığınız karışımı şeker tamamen eriyip karışıma katılana kadar 30 saniye boyunda mikrodalgada bekletin. Kullanımı: Elde ettiğiniz macunu yüzünüzde istenmeyen tüylere uygulayın. karşımı sürdüğünüz yerin üstünü bir bez parçasıyla kapatın ve bir kaç saniye soğumasını bekleyin. Bezi tam tersi yöne yani kılların uzama yönüne doğru çekin.Bu yöntemi ihtiyacınız olduğu kadar kullanabilirsiniz. Bu yöntem çok hızlı bir şekilde hem tüylerinizden arındırıyor hemde ölü deri hücrelerinden kurtulmanıza yardımcı oluyor. Bütün cil tipleri için uygundur. Yulaf + Muz Malzemeler: 2 yemek kaşığı yulaf 1 adet biraz kararmış muz Hazırlanışı: Muzu bir çatal yardımıyla ezin Bir kasede muzu ve yulafı karıştırın Kullanımı: Bolca istediğiniz bölgeye uygulayın ve yuvarlak hareketlerle cildinize sürün. 15-20 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın. Haftada 1-2 defa tekrar edin.

3-257.jpg

Yulaf pütürlü bir yapıya sahip olduğu için cildinizde ki ölü deriyi yok etmekte çok başarılıdır. Bu tarif bütün cilt tipleri için uygundur. Jöle + Süt Malzemeler: 1 yemek kaşığı tatlandırılmamış jöle pudrası 3 yemek kaşığı yağlı süt Bir kaç damla limon suyu Hazırlanışı: Bir kabın içinde jelatin, süt ve limon suyunu karıştırın 15-20 saniye mikrodalda fırında karışımı ısıtın Kullanımı: Karışımı mikrodalga fırından çıkardıktan sonra bir kaç saniye soğumasını bekleyin ve sonra direk yüzünüze uygulayın. Bu işlemi ihtiyacınız olduğu kadar tekrar edebilirsiniz. Bu maske oldukça yapışkandır ve istenmeyen tüylerden hemen kurtulmanızı sağlar. Ayrıca siyah noktalardan ve ölü deriden de cildinizi arındırır. Hassas ve akneye yatkın cilt tipleri harici bütün cilt tipleri kullanabilir. Yumurta + Mısır unu Malzemeler: 1 yumurta 1/2 yemek kaşığı mısır unu 1 yemek kaşığı şeker Hazırlanışı: Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın ve beyazını bir kaba alın Şeker ve mısır ununu ekleyip yumuşak bir macun haline gelene kadar karıştırın. Kullanımı: Macunu yüzünüze uygulayın ve 20-25 dakika kurumasını bekleyin Macun yeterince sertleşinde yüzünüzden çıkarın. Haftada 2-3 defa tekrar edin. Yumurtanın beyazı güçlü bir şekilde tüylere yapışır ve mükemmel bir şekilde tüyleri alır. Hassas ve akneye yatkın cilt tipleri harici bütün cilt tipleri kullanabilir. Patates + Yeşil mercimek Malzemeler: 1 bardak yeşil mercimek 1 patates 1 yemek kaşığı taze limon suyu 1 yemek kaşığı balHazırlanışı: Yeşil mercimekleri bir gece önceden suyun içinde bekletin. Ertesi gün ıslattığınız mercimekleri robottan geçirerek bir macun haline getirin. Patatesi ezin ve süzgeç yardımıyla suyunu çıkartın.

4-123.jpg

Patates suyunu ve mercimekleri karıştırın. Karışıma bal ve limon suyunuda ekleyin. Kullanımı: Kıllarınızdan kurtulmak istediğiniz ölgeye uygulayın ve 20- 30 dakika bekletin Maske tamamen kuruduğunda, parmaklarınızla maskeyi çıkartın. İstenmeyen tüylerinizide alarak maske parçalanacaktır. Haftada 1-2 defa tekrar edin. Kurumuş mercimek tüylerinizi daha kolay almanızı sağlarken patatesin cildi ve tüyleri beyazlatma özelliği vardır. Geride kalan tüylerin rengini açarak daha az görümesini sağlar. Bütün cilt türleri kullanabilir fakat kuru cilt tipine sahipseniz maskeyi yaptıktan sonra yüzünüze nemlendirici uygulamayı unutmayın. Papaya + Zerdeçal Malzemeler 1 adet papaya 1/2 yemek kaşığı zerdeçal pudrası Hazırlanışı: Papayayı soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Macun haline getirmek için parçaları ezin Zerdeçal pudrasını ve papaya macununu karıştırın Kullanımı: Karışımı yüzünüzde tüy istemediğiniz bölgeye uygulayın Hafif bir şekilde cildinize masaj yaparak uygulayın ve sonra 15-20 dakika bekletin Sıcak suyla yıkayarak maskeyi çıkartın. Haftada 2 defa tekrar edin. Tüm ciltlerinin kullanımına uygundur. BONUS: Etkili bir şekilde istenmeyen tüylerimizden nasıl kurtulabiliriz Sabırlı olun; evde yapacağınız tariflerin sonuç göstermesi zaman alabilir. Her hangi bir tarifi uygulamadan bir buhar banyosu yapın. Gözeneklerinizi açmakta yardımcı olacaktır. Maskeyi uyguladıktan sonra yüzünüzü dikkatli bir şekilde yıkayın.

Yeterince su için. Meyve ve sebze suları tükettiğinizden ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri aldığınızdan emin olun. Hormonlarınızı dengede tutabilmek için sağlıklı bir diyet uygulayın ve mutlaka spor yapın. Eğer olağan dışı bir tüylenme kıllanma yaşıyorsanız, göğüsleriniz küçülüyorsa, sesiniz kalınlaşıyorsa, kas kütleniz artıyorsa hemen doktorunuza başvurun.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim