• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

METEOROLOJİ KIRMIZI ALARM VERDİ..ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜN BOYUNCA...

METEOROLOJİ KIRMIZI ALARM VERDİ..ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜN BOYUNCA...
Hem dolu hem yağmur! Arka arkaya hava durumu alarmı

METEOROLOJİ'den arka arkaya son dakika hava durumu uyarıları geliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri ayrıca uyarıldı. Hem yağmur, hem dolu hem rüzgar var. Hava durumuyla ilgili meteorolojiden arka arkaya uyarılar geldi. 

hava durumu ile ilgili görsel sonucu

Türkiye bugünden itibaren batı bölgelerinden başlamak üzere gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Meteoroloji 5 ili ayrıca uyarırken 3 büyük il için yani İstanbul, Ankara ve İzmir'e da yağış alarmı verdi. Yağışların İstanbul ve İzmir’de Pazar günü sona ereceği, Ankara’da önümüzdeki hafta boyunca görülmeye devam edeceği tahmin ediliyor. BU İLLER DİKKAT DOLU DA VAR : Meteoroloji alarmında Cuma ve Cumartesi günü tahmin edilen gök gürültülü sağanak yağışlar ile yer yer dolunun şu illerde etkili olacağı bildirildi: Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Manisa, Denizli, Muğla ile İzmir ve Aydın , Isparta, Burdur ve Antalya’nın iç kesimleri, Eskişehir, Bilecik, Bolu ve Ankara çevreleri. Yağışları kuvvetli olacağı ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgara sebep olacağı bildirildi. 

hava durumu ile ilgili görsel sonucu

PAZAR GÜNÜ BU BÖLGELERi VURACAK: 27 Mayıs Pazar günü kuvvetli yağış Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimi, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile, Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde etkili olacak. Hava sıcaklığı yağışa rağmen önemli bir değişiklik göstermeyecek ve mevsim normallerinde kalacak. Yağışların önümüzdeki hafta içi Pazartesi'den Cumaya kadar yine iç bölgeler ile doğu bölgeler ağırlıklı gerçekleşmesi tahmin ediliyor. METEOROLOJİDEN 5 İL İÇİN ÖZEL UYARI : Yurt genelinde kuvvetli yağışlar beklenirken Meteoroloji 5 il için de ayrı ayrı alarm geçti. Balıkesir, Eskişehir, Çanakkale, Afyonkarahisar ve Kütahya illeri ayrıca uyarıldı. Meteoroloji açıklamasında bu illerde kuvvetli yağışla birlikte dolu yağışının da görüleceği bilgisi bulunuyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim