• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

O Uygulamaya Dikkat Edin ! Herkesin Telefonunda Yüklü.. HEMEN YOK EDİN

O Uygulamaya Dikkat Edin ! Herkesin Telefonunda Yüklü.. HEMEN YOK EDİN
Devamını Oku...

ngiltere’nin saygın haber portalı Independent’ta yer alan bir haber ülke gündemine oturdu. Haberde bir seks oyuncağı markasının gizlice kullanıcıların seslerini kaydettiği ortaya çıktı. Marka konuyla ilgili açıklama yayınladı, iddiaları doğruladı.

İngeltere’de araştırmacılığı gazeteciliğin önde gelen aktörlerinden olan ve yakın zamanda basılı mecrayı bırakarak dijital haberciliğe yönelen Independent’ın bugün yaptığı bir haber ülke gündemine oturdu. Independent, sosyal mecra Reddit’te ortaya çıkan bir skandalı okuyucularına duyurdu.

İddiaya göre Lovesense isimli bir vibratör üreticisinin piyasaya sürdüğü akıllı telefon uygulaması, kullanıldığı zaman ses kayıtları alıyordu… Bu da genellikle yatak odasında kullanılan cihaz ve uygulamanın, mahrem konuşma ve sesleri kaydettiği anlamına geliyor.

Akıllı cihaz teknolojisiyle donatılmış vibratörün, telefona yüklenen uygulama ile çalışabildiğini açıklayan bazı Reddit kullanıcıları, “Telefonumu karıştırırken 6 dakikalık bir ses kaydı buldum. Eşimle birlikte yatakta vibratörü kullanırken kaydedilmiş bir ses kaydıydı” ifadesini kullandı.

Diğer kullanıcılar da bu iddia üzerine telefonlarına bakarak benzer ses kayıtlarının bulunduğunu söyledi. Bazı Lovesense kullanıcıları, “Alınan ses kayıtlarının Bluetooth ve internet bağlantısı üzerinden şirketin veri tabanına yüklenmesinden endişe ediyorum” ifadesini kullandı.İddiaların büyümesi sonrasında Lovesense bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Vibratör üreticisi şirket, “Ufak bir yazılım hatasından dolayı böyle bir şey yaşandı” derken, ses kayıtlarının sadece telefonlarına kaydedildiğini ifade etti. Şirket çalışanları uygulamanın sadece iOS cihazlarda ses kaydı aldığını ve Android cihazlarda böyle bir durumun yaşanmadığını açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim