• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Saçlarınızı Bununla Yıkayınca Bakın Ne Oluyor Bu Faydasını Kimse Bilmiyordu

Saçlarınızı Bununla Yıkayınca Bakın Ne Oluyor Bu Faydasını Kimse Bilmiyordu
Bu Faydasını Kimse Bilmiyordu

Saç bakımı için kullanacağınız *spirinde bulunan kimyasal bileşenler kepeğe neden olan mantarların yok edilmesine yardımcı olur. Ayrıca saç derisinin daha iyi nefes almasını sağlar. Saçınızı nemlendirmek ve güçlendirmek için kullanabileceğiniz alternatif ürünleri fark etmeden saç bakımı için ticari ürünleri kullanmaya alışmış olabilirsiniz.

1-20181214200518.jpg

Yayınlanan reklamlar ve piyasadaki kozmetik ürün çeşitliliği, saçlarınızın sağlığını korumak ve problemlerin oluşmasını engellemek için en iyi seçeneğin ticari kimyasal ürünler olduğu algısını yaratır. Ancak ticari saç bakım ürünlerinin piyasayı işgal etmesinden önce kadınlar saç kuruluğu, kepek ve diğer sayısız sorun için ev yapımı malzemeler kullanırdı. Bugünlerde bazılarımız bu eski tariflere dönerek, ne kadar etkili olduklarını fark etmeye başladık. Bu yazımızda özellikle kepek gibi belli başlı problemlerin tedavisi ve saç uzamasını hızlandırmak için kullanılan ev yapımı aspirinli saç bakımını vurgulamak istiyoruz. *spirinli saç bakımının faydaları nelerdir *spirin dünyadaki en yaygın kullanılan ağrı kesicilerden ve k*n sulandırıcılar dan biridir.

2-902.jpg

Gerçekten de neredeyse herkesin evindeki ecza dolabında bulunur. Doktorlar *spirini çeşitli ağrılar ve genel rahatsızlıklar için önerir, ancak aynı zamanda ateş düşürücü etkisi bulunur ve kalp sağlığını korur. İçeriğindeki aktif madde salisilik asit ile kalp krizi riskini ciddi oranda azaltır ve özellikle dolaşım problemi olan kişilerde k*n pıhtısı oluşumunu engeller. *spirin, ilaç olarak sağladığı tüm faydalara ek olarak ayrıca içeriğindeki çeşitli maddeler sayesinde kozmetik amaçlarla da kullanılabilir. Lokal olarak kullanıldığında aspirin saçlarınızı derinlemesine temizleyip kepeğe ve saç derisinin kurumasına neden olan mantarları yok eder. Cilt hücrelerine oksijenin daha rahat ulaşmasını sağlayarak dolaşımı hızlandırır ve saçların daha hızlı uzamasına katkıda bulunur. Ayrıca sahip olduğu peeling etkisiyle *lü hücreleri arındırarak besinlerin daha iyi emilimini sağlar ve saç köklerini güçlendirir. *spirinli saç bakımı nasıl yapılır? *spirinin saçlarınıza olan tüm faydalardan istifade edebilmek için günlük olarak kullanabileceğiniz bu tarifi hazırlamak çok kolaydır.

3-692.jpg

Malzemeler 3 tablet *spirin 3 yemek kaşığı şampuan (30 gram) Ne yapmanız gerek? *spirinleri havanda ezerek un haline getirin. Normalde kullandığınız şampuanla aspirini karıştırın. Duştayken saçlarınızı ıslatın ve tüm saçınızı kaplayana kadar karışımı uygulayın. Beş dakika yıkamadan bekleyin ve ardından saçınızı durulayın. Eğer dilerseniz bunun ardından kendi saç nemlendiricinizi kullanabilirsiniz. *spirin kullanarak saç losyonu nasıl yapılır? Bu başlık atındaki aspirinli saç bakımı ise saçınızın doğal rengini güçlendiren ve onu çeşitli elementlerin olumsuz etkilerinden koruyan bir losyondur. Ayrıca saçlarını daha önceden boyamış ancak saç rengini doğal rengine geri çevirmek isteyen kişiler için de önerilir. Malzemeler 8 tablet *spirin Yarım litre su4 Ne yapmanız gerek? *spirini ezerek toz haline getirin ve yarım litre sıcak suyla karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir sprey şişesine aktarın ve saçınızın tamamına spreyleyerek uygulayın. Bu işlemi her gece tekrarlayın. Aspirin tozları şişenin dibine çöktüğü için her kullanımdan önce iyice çalkalayın. Unutmayın! Buradaki aspirinli saç bakımlarının etkileri saç tiplerine ve günlük alışkanlıklara göre kişiden kişiye farklılıklar gösterebilir.

4-399.jpg

En iyi sonucu elde etmek için her gün düzenli şekilde uygulamaya çalışın. Ayrıca su tüketiminizi arttırmakla birlikte biyotin, E vitamini ve protein yönünden zengin gıdaları da tercih etmeyi unutmayın. Herhangi bir alerjik reaksiyona yol açmamak için hazırladığınız ürünleri öncelikle saç derisindeki ufak bir alana uygulayarak tepkileri takip etmekte fayda vardır. Eğer bir tahriş veya kaşıntı ile karşılaşırsanız kullanmayı hemen bırakın. Daha önce saçınıza aspirin ile bakım yapacağınız aklınıza gelir miydi? Artık *spirinin bütün faydalarını biliyorsunuz. Bu ipuçlarını denemeye çekinmeyin. Sonuçları hemen ortaya çıkmasa da birkaç gün içerisinde saçlarınızın daha temiz, ipeksi ve sağlıklı olduğunu fark edeceksiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim