• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Sigara İçen Veya İçmiş Olanlar İçin Mükemmel Akciğer Temizleyici….

Sigara İçen Veya İçmiş Olanlar İçin Mükemmel Akciğer Temizleyici….
Mükemmel Akciğer Temizleyici….

İnsanlar herhangi bir bağımlılık için örnek sunduğunda, başvurulan ilk şeylerden biri sigara içmektir. Sigara geliştirebileceğiniz en bağımlılık yapan ve zararlı alışkanlıklardan biridir. Peki, ne kadar bağımlılık yapabilir? Yeni başlayanlar için, eroin veya kokainden daha fazla bağımlılık yapar ve yan etkileri genellikle ölüme yol açabilir. Tüm bunları bilen insanlar buna rağmen hala sigara içiyorlar.

sigara zararları ile ilgili görsel sonucu

Peki, ne kadar bağımlılık yapabilir? Yeni başlayanlar için, eroin veya kokainden daha fazla bağımlılık yapar ve yan etkileri genellikle ölüme yol açabilir. Tüm bunları bilen insanlar buna rağmen hala sigara içiyorlar. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre, ABD’de yılda 480.000’den fazla kişi sigaradan dolayı hayatını kaybetmiştir. Daha da şok edici olan şey, bu ölümlerin 41.000’inin pasif içicilerin maruz kaldığı sigara dumanındandır. Ayrıca, yaklaşık 16 milyon Amerikalının sigara içmekten kaynaklanan bir hastalık ile yaşadığı da belirtiliyor. Bununla birlikte, sigarayı bırakmayı denemek her zaman iyi bir fikirdir. Sigara içmenin “pozitifleri” denen şey, hayatınız boyunca asla seçilmemelidir. Sigarayı bırakmada başarılı olursanız, bu size yararlı olabilecek doğal bir akciğer temizleme ilacı olabilir. Çare bulmadan önce, sigara içmenin artan sağlık riskleri hakkında size bilgiler verelim.

Hiç inme hakkında bir şey duydunuz mu? Eğer duymadıysanız, bu olay beyine zayıf kan akışı olduğunda olur ve bu da hücrelerinizin ölmesine neden olur. Sigara içtiğinizde, inme riskini 2’ye kadar artırırsınız. Ayrıca, kadınların ve erkeklerin kansere yakalanma olasılığını da %25 artırır. Sigara ve Kalp Hastalığı: Günlük sigara içmenin vücudunuza zarar vermeyeceğini düşünebilirsiniz, ancak günde 5 sigaradan daha az sigara içmeyenler bile erken kardiyovasküler hastalık belirtileri yaşayabilir. Sigara içmek kan basıncınızı arttırabilir, çünkü bu kan damarlarınızı kalınlaştırır veya daraltır, bu da kalbinizin daha hızlı atmasına neden olur. Sigara ve Solunum Hastalığı: Eğer astım hastasıysanız ve sigara içiyorsanız, sigaranın astım atağını tetikleyebileceğini veya daha da kötüleştirebileceğini biliyor musunuz? Astım krizi önceden geçirdiyseniz, hoş olmadığını biliyorsunuzdur. Ayrıca, sigara içenlerin akciğer hastalığıdan dolayı ölmeleri sigara içmeyenlere göre 12 ila 13 kat daha fazladır.

sigara zararları ile ilgili görsel sonucu

Kanser: Sigarada bulunan kimyasallar vücudunuzda herhangi bir yerde kansere neden olma kabiliyetine sahiptir. Bu mesane, kan, mide, pankreas, böbrek, karaciğer, serviks ve vücudun diğer birçok bölümünü içerir. Bu hastalığı geliştirme riskini arttırmakla kalmaz, aynı zamanda bu durumdan dolayı ölme şansınızı da artırır. Diğer Sağlık Riskleri: Sigara içmek sadece kansere neden olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzu ve hayatınızı başka şekillerde de incitir. Eğer dişlerinizi seviyorsanız ve onları kaybetmek istemiyorsanız, sigarayı bırakmalısınız. Kimyasal maddeler diş eti hastalığına neden olabilir ve dişleri koruyan mineyi mahvedebilir, bu da diş kaybına neden olabilir. Sigara içen yaşlı kadınlarda sigara içmeyen yaşlı kadınlara göre kemikleri daha zayıftır. Ayrıca sigara diyabet gelişimini yüzde 30-40 artırıyor! Sigara içmek, bir erkeğin spermine zarar verebilir, bu da doğum kusurlarına, düşüklere ve hatta azalan doğurganlığa neden olabilir.

Sigarayı Bırakma: Bu kötü alışkanlığı bırakmaya karar verdiğiniz zaman, kardiyovasküler hastalık riskinizi azaltmaya başladığınız saniyedir. Sigarayı bıraktıktan bir yıl sonra, kalp krizi riskiniz önemli ölçüde azalır. Sigarayı bıraktığınız 2-5 yıl içinde, inme riskiniz aslında sigara içmeyen bir kişinin sahip olacağı miktara kadar azalır. Sigarayı bırakmaya karar verdikten sonra, akciğer temizliği için kesinlikle hazırsınız. Akciğeri temizleyeci karışım zerdeçal, soğan ve zencefil içerir. En çok fayda sağlayan bileşen zerdeçaldır. Vücudun yararlanabileceği güçlü bir antikanser, antibakteriyel ve antivirüs özelliklerine sahiptir. Ayrıca zengin vitaminler ve mineraller içerir. Aynı zamanda, soğanların ayrıca güçlü antikanser ve antibakteriyel özellikleri vardır ve zencefil vücudu detoksifiye edebilir.

Nasıl Hazırlanır? Öyleyse ana malzemelerinizi (soğan, zerdeçal ve zencefil) alın ve 1 litre suya, şekerotu ve bal ekleyin. Tatlandırıcıyı suya ekleyerek başlayın ve kaynatın. Ardından zencefili doğramaya başlayın. Suya soğanı ve zencefili ekleyip, birazcık kaynatın. Sonra, zerdeçalı suya eklemeye başlayın. Ama bunu yaparken ısıyı düşürün ve yaklaşık 6 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra buzdolabında saklayın. Sabahları 2 yemek kaşığı ve akşamları 2 öğün almanız önerilir.

Sizin bildiğiniz farklı sigarayı bırakma ipuçları var mı? Yorumlarınızı aşağıda bizimle paylaşın!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim