• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Sivilce İzleri Nasıl Geçer? İşte evde uygulanması kolay 6 Yöntem

Sivilce İzleri Nasıl Geçer? İşte evde uygulanması kolay 6 Yöntem
kolay 6 Yöntem

Sivilce İzleri Nasıl Geçer? İşte evde uygulanması kolay 6 Yöntem Ergenlik döneminden geçerken hemen hemen hepimiz akne ve sivilcelerden şikayet etmişizdir. Hormonlarda meydana gelen değişimlerden kaynaklı bu akne ve sivilceler ergenlik çağlarımız geride kaldıkça azalmaya başlar.

1-581.jpg

Ancak bir çokları için bu illetten kurtulmak o kadar kolay değil. Genetik faktörler ve regl döneminde meydana gelen ani hormonal değişiklikler bir çok kadının hangi yaşta olursa olsun, akne ve sivilce problemleri yaşamasına sebep olmakta. Ayrıca sivilce izleri ve akne izleri çoğu zaman umulmadık biçimde inatçı olabilmekte. “Sivilce izleri nasıl geçer? diye kara kara düşünenlerdenseniz, size önereceğimiz ve evde uygulayabileceğiniz bu 5 yöntem size ilaç gibi gelecek. Akne ve sivilcelerinizin suratlarında bıraktığı izlerle savaşta yüzlerce hatta binlerce liralık ürünler ve tedavi yöntemleri deneyenlerin sayısı bir hayli fazla. Ancak bir çok kadının test edip onayladığı üzere, istenmeyen akne izlerini evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve tamamı ile doğal yöntemlerlede yok edebilirsiniz.

2-478.jpg

Eğer sizde pahalı kremleri deneyip sonuç alamadıysanız yada herhangi bir krem,maske denemeden önce doğal yöntemleri denemek istiyorsanız, yazının devamını dikkatlice okuyup kendinize uygun gördüğünüz yöntemi seçin ve uygulayın. Tamamı doğal olan içerikle hazırlandığı için korkmanızı gerektirecek hiç bir şey yok! Hindistan cevizi yağı bilinen en iyi doğal nemlendiricilerden biri. Nemlendirici özelliğinin yanı sıra içerisinde cilt üzerinde iyileştirici etkisi olduğu bilinen bir çok bileşen var. Hindistan cevizi yağı patlamış ve iz bırakmış sivilce ve akneleriniz üzerinde etkili olacaktır. İçi irin dolu ve henüz patlamamış sivilcelerinize sürmeyiniz! Bir çay kaşığının yarısı kadar katı hindistan cevizi yağını, ellerimiz arasına çok fazla yedirmeden vücut ısınız yardımı ile çözünmesini sağlayın.

3-349.jpg

Ardından daha önce iyice yıkayarak temizlediğimiz suratımıza, akne ve sivilceleriniz olduğu kısma parmak uçlarınızla sürün. En az 4-5 saat yüzünüzü yıkamayın. 2.Patates Suyu Sivilce izleri nasıl geçer? diye düşünenlerin en kolay ulaşabileceği ve istisnasız hepimizin evinde rahatça bulabileceği patates içerisinde cildin kendini yenilemesi için gerekli olan bir çok mineral ve vitamini aynı anda barındırıyor. İyice yıkadığınız patatesten ince bir dilin kesin. Bu dilimin bol sulu olması daha faydalı olacaktır. Ardından bu dilimi akne yada sivilce izinin bulunduğu kısıma yerleştirip en az 30 dakika bekletin. Sonrasında yüzünüzü ılık su ile yıkayın. En az 1 hafta, günde iki kere bunu tekrarlayın. 3.Bal Balın cilt üzerinde inanılmaz etkileri olduğu bir çokları tarafından zaten bilinen bir gerçek. Basitçe tarif etmek gerekirse, isteğinize bağlı olarak ufak bir miktar balı parmak uçlarınız yardımı ile yüzünüze, akne ve sivilce izlerinin olduğu kısma masaj yaparak yedirin. Balı en az 1 saat yüzünüzde bekletin ve ılık su ile yüzünüzü yıkayın. En az 5 gün bu uygulamayı sürdürün. 4.Elma Sirkesi Elma sirkesi doğal bir dezenfektan. Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile doğal bir mucize olan elma sirkesi vücudun Ph dengesini sağlamaktada çok başarılı.

4-180.jpg

Tüm bu olumlu özelliklerinin yanında akne ve sivilceler üzerinde etkili olduğunu söylememiz sizleri şaşırtmayacaktır. Sivilce izleri nasıl geçer diye merak ediyorsanız aşağıdaki tarifi aynen uygulayın. Dörtte üçü elma sirkesi, dörtte biri su olarak küçük çay bardağı içerisinde hazırladığınız karışımı, pamuk yardımı ile akne ve sivilceleriniz üzerine pansuman yaparcasına uygulayın. Ardından 20-30 dakika bekleyin ve yüzünüzü yıkayın. Bu işlemi günlük olarak her sabah ve her akşam yapın. Kısa sürede sonuçları göreceksiniz. 5.Limon Suyu Limon suyu asidik içeriği sayesinde akne ve sivilce izlerini kurutur ve bu izlerden kurtulmanıza yardım eder. Bir çay bardağına yarım limonu sıkın, üzerine sadece 2 tatlı kaşığı su ekleyin. Bu karışımı isterseniz elinizle, isterseniz pamuk yardımı ile sivilce ve aknelerinizin üzerine sürün. En az 30 dakika bekletin ve yıkayın. Ardından tercihinize bağlı olarak nemlendirici uygulayabilirsiniz. 6.Karbonatlı Su İki çay kaşığı karbonatı, 2 çay kaşığı limon suyunu yine çay kaşığı yardımı ile karışıtırın. Ardından pasta kıvamında olması gereken bu karışımı akne ve sivilcelerinizin olduğu bölgelere sürün. Bu içeriği yüzünüzde 5 dakika bekletin. Belli bir derecede yanma hissetmeniz normaldir ancak gereğinden fazla yanma hissederseniz süreyi daha kısa tutabilirsiniz. Sivilce izleri nasıl geçer?

1-581.jpg

Bonus: Buz! Sivilce izleri nasıl geçer, bu izlerden nasıl kurtulacağım diye kara kara düşünenler için bir başka yöntem daha. Yüze buz sürmenin yada buzlu su ile yüzü yıkamanın cildi gerginleştirdiği ve gençleştirdiği zaten bilinen bir gerçek. Sivilce aknelerinizin üzerine doğru uygulanan buz presi, kızarmış ve batışan kısımları çok kısa bir sürede rahatlatacaktır. Hemen etki gösterecek bir sonuç arıyorsanız buz presi tam size göre.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim