• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Türk devi satılıyor

Türk devi satılıyor
Resmen Açıklandı

Bünyesinde Filli Boya markasını da barındıran Betek Boya satılıyor. Şirketten yapılan açıklamada “İş birliklerini değerlendirmeye açığız” ifadesi kullanıldı.Türk devi satılıyor!Boya sektörünün başlıca şirketlerinden olan ve Filli Boya markasını da barındıran 

1-848.jpg

Betek Boya’nın hissedarları, şirketin yüzde 100’üne kadar satış opsiyonlarının değerlendirilmesi için Ünlü&Co’yu yetkilendirdi.Konuya yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre, şirket satış opsiyonlarının değerlendirilmesi için yetkilendirme yaparken, hisselerle ilgilenen yabancı şirketler bulunuyor. “TAMAMI SATILABİLİR” Bir kaynak “Betek Boya ortakları satış süreci için yetkilendirme yaptı. Şirketin yüzde 100’üne kadar satış opsiyonları değerlendirilebilir. Şirket ile ilgilenen Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu’dan şirketler var” diye konuştu.Konuyla ilgili Ünlü&Co bir yorum yapmazken, Betek Boya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu Reuters’a şu açıklamayı yaptı:“Betek, gelecek 10 yıl planlarında Türkiye ve bölgemizde boya branşlarında ve mantolama alanında stratejik ve büyük adımlar ile gelişme potansiyeline ve planlarına sahiptir.

2-726.jpg

Söz konusu büyüme sürecinde pazar fırsatlarının geliştirilmesine imkan verecek iş birliklerini değerlendirmeye açığız.” ÇOĞUNLUK HİSSESİ AKPINAR AİLESİNDE Betek Boya hissedarları arasında yaklaşık yüzde 25 pay ile Alman DAW şirketi yer alırken, çoğunluk hissedar konumunda Betek Boya’nın sahibi Akpınar ailesi yer alıyor.Kaynakların verdiği bilgiye göre Betek Boya’nın bu sene sonunda 1.6 milyar lira ciroya ulaşması bekleniyor.İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre 1988 yılında kurulan Betek Boya Kimya’nın Türkiye’de Kayseri ve Gebze’de üretim tesisleri bulunuyor. Şirket Mısır’da da boya üreterek buradan çok sayıda ülkeye ihracat yapıyor. BETEK BOYA GEÇMİŞİ 1988 yılında kurulan Betek Boya Kimya ve Sanayi A.Ş., sektöre girdiği ilk yıllarda, inşaat malzemeleri pazarının ihtiyaç duyduğu beton katkıları, hazır harçlar ve su izolasyon malzemeleri alanlarında yüksek kaliteli ürünler geliştirmiştir. Etkin satış ve pazarlama sistemleri sayesinde oluşan yüksek talep şirketin büyük bir hızla büyümesini sağlamıştır. Betek, inşaat malzemeleri konusunda edindiği tecrübe ve güçle yeni pazar arayışlarına girmiş ve inşaat boyalarını da ürün gamına dahil etmiştir.

3-553.jpg

Betek Boya Kimya ve Sanayi A.Ş, 1993 yılında inşaat boyaları alanına, Avrupa’nın en büyük boya markası Caparol ile teknolojik işbirliği yaparak adım atmıştır. İki şirketin işbirliği, hem Betek hem de Türk Boya Sektörü açısından bir dönüm noktası olmuş; Filli Boya markası, Avrupa’nın boya konusundaki teknolojik zenginliğini Türk tüketicisi ile buluşturmuştur. En güncel üretim teknolojilerini kullanarak, tüketici taleplerini yönlendiren, boya sektöründe çığır açan ürünlerle “kaliteli üretim yapan, öncü ve yenilikçi marka” kimliği kazanan Betek, çok kısa bir sürede -ve sanayide örnek gösterilen biçimde- boya sektörünün en güçlü firması olmuş, 2001 itibariyle boya sektöründe pazar liderliğine yükselmiştir. Betek, sektördeki lider pozisyona ulaşırken marka yatırımının da önemine inanarak bu yönde sürdürülebilir şekilde yatırımlar yapmış, tüketicilerimizin kalbini fetheden Filli Boya markasını yaratmıştır. Binin üzerinde çalışanı, 3.000’e yakın satış noktası ile Betek, sektöre damga vurmuş, sadece boya sektörü değil Türkiye’nin en önemli sanayi kuruluşları arasında önemli bir konuma yükselmiştir.

1-848.jpg

Betek Boya Kimya ve Sanayi A.Ş., gelişim sürecinde 2003 yılı önemli bir mihenk taşı niteliğindedir. Betek bu tarihte ısı yalıtımı alanındaki faaliyetlerine başlamış, ülkemiz geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü “yalıtım” alanındaki çalışmalarıyla bu sektörde liderlik görevini üstlenmiştir. Betek AŞ, Gebze’de boya ve ısı yalıtım sistemlerinin tüm ana bileşenlerinin üretimini gerçekleştirdiği ülkemizin ilk entegre tesisi ile, boya sektöründe olduğu gibi yalıtım sektöründe Türkiye’nin öncü kuruluşu konumundadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim