• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

TUVALETTE SAKIN BUNU BİR DAHA YAPMAYIN! NEDENİNİ DUYUNCA ELİNİZE BİLE ALMAYACAKSINIZ!

TUVALETTE SAKIN BUNU BİR DAHA YAPMAYIN! NEDENİNİ DUYUNCA ELİNİZE BİLE ALMAYACAKSINIZ!
Devamını Oku...

Tuvaletteyken telefonunuzu yanınıza almayın. Kimse inkar etmesin, en sevdiğiniz şeylerden biri de tuvalette otururken Instagram’da gezinmek.

g2.png

Hatta şu an bu yazıyı bile tuvalette otururken okuyor olma olasılığınız oldukça yüksek. Deterjan içeriği okumaktan telefonumuzla oynamaya ulaşmak çok eğlenceli kabul ediyoruz ama bu durum birçok mikrobu yaymanın ve sizi ya da hayatınızdaki insanları potansiyel risk altına sokmanın oldukça etkili bir yolu.

Yapılan uluslararası bir çalışma cep telefonlarının yüzde 95’i bakteriyel kontaminasyon bulguları gösterdiğine işaret ediyor. Üstelik bunların bazıları straf enfeksiyonu gibi güçlü enfeksiyonlara neden olabilecek potansiyele sahip. Arizona Üniversitesi’nden bir başka araştırma ise telefonlarımızın klozetlerden 10 kat daha fazla bakteri taşıdığını söylüyor.

g3-001.png

Üstelik telefonlar sadece mikrop barındırmıyor, onları başkalarına da taşıyor. Mesela grip halindeyken telefonunuzu kullandınız diyelim. Grip mikropları ağzınız ve tükürükleriniz yoluyla telefonunuza yerleşiyor ve 24 saat boyunca orada yaşamaya devam ediyor.

Sizin telefonunuzla başka biri konuştuğunda ya da eline aldığında ise potansiyel bir grip hastasına dönüşüyor. Hele dışarıda kullandığınız bir tuvalette telefonunuzla da temas ettiğinizde durum iyice vahim bir hal alıyor. Çünkü bu tuvaletlerde kapı kollarından sabunluğa her yerde milyonlarca bakteri bulunuyor.

g1212-002.jpg

Siz ellerinizi yıkayarak bu temasın izlerini silmeye çalışıyorsunuz ancak telefonunuzu yıkayamadığınızdan mikroplar sizinle birlikte taşınmaya devam ediyor.

Ortalama bir kişi cihazına her gün en az 2,600 kez dokunuyor, bu da enfeksiyonların ortaya çıkabilmesi için iyi bir fırsat anlamına geliyor. Elbette bu durum bir hastalığa yakalanma riskinizi çılgın bir şekilde artırmıyor ancak E. coli gibi bir örnekle karşılaşmanız bile sıkı bir karın ağrısı yaşamanıza neden olabilir.

Uzmanlar özellikle diyabet, kemoterapi veya başka ciddi bir hastalık nedeniyle tedavi olan yaşlı ve gençlerin bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. Eğer bu gruptaysanız hijyeninize herkesten daha çok dikkat etmeniz gerekiyor. Cep telefonunuzun sizi hasta etme riskini en aza indirmek için ise tuvaletteyken telefonunuza dokunmamanız, tuvaleti kullandıktan sonra ellerinizi iyice yıkamanız ve telefonunuzu da sık sık temizlemeniz gerekiyor. Alkol bazlı ürünler kullanarak bu temizliği düzenli olarak yapabilirsiniz.

Unutmayın; bakteri yüklü bir telefon sizi öldüremeyecek olsa da bu bakteri yüküyle gezmek tuvaletten ellerini yıkamadan çıkmakla aynı derecede bir hijyen problemidir. Bu nedenle hemen şimdi telefonunuzu temizleyin ve tuvalette kullanmamaya gayret gösterin.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim