• BIST 9639.99
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Uyumadan Önce İçildiğinde Kilo Verdiren 5 İçecek…

Uyumadan Önce İçildiğinde Kilo Verdiren 5 İçecek…
5 İçecek…

İnsanların her zaman en çok kafa yorduğu konulardan biri de fazla kilolar nasıl yakılacak sorusudur. Yapılan araştırmalara göre Ulusal Sağlık Enstitüsü, Amerikalıların % 75’inin aşırı kilolu olduğunu belirtiyor. Daha da rahatsız edici olan şey, bu insanların% 33’ünün obez olması. Obezite, uykusuzluk ve diğer uyku bozuklukları gibi durumlar aşırı kilo ile direk olarak bağlantılıdır.

Chicago Üniversitesi’nde görevli bilim insanlarına göre uykusuz kaldığınız zaman, metabolizmanız yavaşlar ve hormon seviyeniz bozulabilir. Bu nedenle, aşırı kilolardan kurtulmanıza yardımcı olacak ve uyku kalitenizi arttıracak besinlere yönelmeniz gerekir. Biz de sizlere işte bu anlamda faydalı olacak içecekleri belirtmek istedik.

Süt

süt ile ilgili görsel sonucu

Men’s Health dergisine göre bir bardak ılık ya da soğuk süt, içerdiği yüksek kalsiyum ve triptofan nedeniyle daha derin ve kaliteli uyumanızı sağlar. Ayrıca, fazla kilolardan kurtulmanın bir diğer yolu da yağın kasa dönüşmesidir. Medicine and Science In Sports Exercise’da yayınlanan bilgilere göre, sütün içinde bulunan kasein proteini yavaş hazmedilir ve bu da gece boyunca kas yapmanıza neden olur.

Elmalı Psyllium İçeceği
Daily Health Post’ta yayınlanan bir araştırma sonuçlarına göre bu özel içecekte bulunan elma özü vücuttaki yağları hedef alır ve yağların parçalanması için çok daha kuvvetli çalışır.

Ayıca 2003 yılında PubMed’de yayınlanan bir makalede günde 3 elma tüketmenin kilo verme konusunda çok yardımcı olduğu belirtilmektedir.

elma ile ilgili görsel sonucu

Daily Health Post’ta yayınlanan bir araştırma haberinde ise psyllium tüketildiğinde vücut bağırsaklardan suyu çekerek genişleme yapar ve direk tokluk hissi yaratır. Ayrıca bu jel benzeri ortam sayesinde bağırsaklarda bulunan kötü maddeler hemen dışarı atılır.

Bu özel içeceği hazırlamak için ihtiyacınız olanlar ise 1 adet elma, 1 bardak soğuk su, 2 çay kaşığı 100% psyllium tozu ve ¼ çay kaşığı kadar da tarçındır. Elmayı kabuğuyla birlikte ikiye bölün ve soğuk su ile blender’dan geçirin. Püre haline gelen elmayı büyük bir bardağa alın ve içine psyllium ile tarçını ekleyin. İyice karıştırın ve bekletmeden için.

Üzüm suyu

üzüm suyu ile ilgili görsel sonucu

Üzüm suyunda insülin vardır ve bu da vücudun sirkadiyen ritimlerini düzenler. Buna ek olarak, 2015 yılında International Journal of Obesity dergisinde yayınlanan bir haberde, üzümde bulunan resveratrol maddesinin, kalori olarak depolanan beyaz yağların, kalori yakan kahverengi yağ hücrelerine dönmesini sağladığı yazılmıştır.

Kefir

kefir ile ilgili görsel sonucu

Men’s Health kefirin bağırsaklardaki sağlıklı bakterileri artırdığını beirtiyor. Bu da sağlıklı sindirim ve gereken mineral-vitaminlerin tam olarak emilmesi anlamına gelir. British Journal of Sports Medicine ise kefirin uykuyu desteklediğini belirtiyor. Kefir içmek çok kolay olmasa da, faydaları açısından kesinlikle değerlendirilmelidir.

Soya Protein İçeceği
Birmingham Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre soya proteini, melatonin salgılayarak uyku kalitenizi geliştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca bu içeceğin içinde bulunan triptofan, karın yağlarıyla savaşmaya yardımcı olacak kortizol seviyelerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Vişneli Aloe Vera İçeceği

vişne

Journal of Medicinal Fodd dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre vişne suyu, uykusuzluğun önemli ölçüde azaltılmasını sağlar. European Journal of Nutrition’da bulunan bir başka çalışmada, vişne suyunun uyku kalitesini arttıran melatonin seviyelerini yükselttiği açıklanmıştır. Aloe Vera jel, Daily Health Post’a göre kilo kaybına yardımcı olabilecek güçlü vitaminler, enzimler, saponinler, lignin ve mineralleri içerir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • SAĞLIKLI YAŞAMIN ANAHTARI HAREKET09 Aralık 2023 Cumartesi 11:04
  • ÇOCUK KEMOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:38
  • DİŞ SAĞLIĞININ ÖNEMİ ANLATILDI27 Kasım 2023 Pazartesi 14:02
  • KIŞ AYLARININ SESSİZ KATİLİ16 Kasım 2023 Perşembe 11:32
  • ÇOCUKLAR VE BÜYÜKLER RİSK ALTINDA13 Kasım 2023 Pazartesi 15:03
  • SAĞLIK HİZMETİ HALKIN AYAĞINA GİDİYOR02 Kasım 2023 Perşembe 14:49
  • ANNE SÜTÜ İLK AŞIDIR04 Ekim 2023 Çarşamba 17:17
  • Anne sütünün önemi dikkat çekildi02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:04
  • Dünyada 354 milyondan fazla insan bu virüsle yaşamakta01 Ağustos 2023 Salı 12:25
  • BU HASTALIK EVRENSEL BİR SORUN31 Temmuz 2023 Pazartesi 09:45
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim